کشتی سواری تفریحی (راهنما)

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط
به کشتی‌های تفریحی کشتی کروز می‌گویند. کشتی کروز از جمله وسایل حمل و نقل برای تفریح در دریا و رودخانه‌های عمیق می‌باشد که برخی از افراد با آن سفر هم میکنند.

حتما نام کشتی کروز را شنیده اید و تصاویر آن را که در دریا و رودخانه شناور است دیده اید. با این کشتی می‌توان سفرهای کوتاه و یا دور دنیا در مرزهای آبی داشت. اما چرا این کشتی به نام کشتی کروز شناخته می‌شود و چرا این نام به آن اختصاص داده شده است؟ این کشتی با کشتی‌های دیگر چه تفاوتی دارد که در بین بسیاری از افراد شاخص می‌باشد و ترجیح می‌دهند سفرهای دریایی خود را با کشتی تفریحی کروز داشته باشند؟ در ادامه در مورد ویژگی‌های این کشتی و دلیل محبوبیت آن بیشتر آشنا می‌شویم.

منظور از کشتی کروز چیست؟

همه ما انواع کشتی‌ها را از زمان‌های دور تا به امروز دیده ایم و کاربری‌های هر کدام را هم به نوعی می‌دانیم. برخی از این کشتی‌ها به قدری عظیم الجثه می‌باشند که به منظور باربری و حمل سوخت مورد استفاده قرار می‌گیرند و اقیانوس پیما بعضا خطاب می‌شوند. برخی از کشتی‌ها صرفا کاربری برای ماهیگیری دارند. اما سفر با کشتی همواره برای همه هیجان انگیز بوده است و کشتی‌های مسافرتی بسیاری هم در گذشته که خبری از هواپیما و ماشین‌های تندرو نبوده است، ساخته شده‌اند و مسافران بسیاری را به مقصد خود می‌بردند.

اما نوعی از کشتی‌ها وجود دارد که صرفاً تفریحی بوده و بسیار لوکس هستند و اندازه غول پیکری دارند. این قبیل کشتی‌ها برای جا به جایی افراد و رساندن آنها به مقصدی مورد استفاده قرار نمی گیرد، بلکه برای مدتی معین و معلوم در سطح آب‌های آزاد و یا اقیانوس‌ها شناور هستند و میزبان مسافران خود می‌باشند و در طول این مدت برنامه‌ها و امکانات تفریحی بسیاری را برای مسافران فراهم می‌آوردند تا بتوانند برای چند روزی تجربه زندگی روی آب را داشته باشند.

تاریخچه کشتی تفریحی کروز

هر وسیله ای در طول تاریخ که ساخته شده است دارای پیشینه ای بوده است. کشتی‌های کروز هم از این قاعده مستثنی نبودند. زمانی که مسافرت با کشتی رواج داشته بود کشتی‌ها صرفا از مبداء حرکت کرده و به سوی مقصدی حرکت می‌کردند و این سفر برای مدت زمانی گاها طولانی طول می‌کشید و افراد خیلی نمی توانستند در برخی از مکان‌ها توقف داشته باشند. ایده‌ی ساخت کشتی کروز برای اولین بار در سال 1822 میلادی داده شد و توسط شرکت ناوبری پنینسولا و اورینتال طراحی و ساخته شد. هدف این کشتی جابجایی مسافران بین دو مقصد که انگلیس و جزیره ایبری بود.

اما به دلایلی مانند هزینه بالا و اینکه صرفا قشر مرفه می‌توانستند از آن استفاده کنند چندان مورد توجه قرار نگرفت. اما از اوایل دهه 1840 میلادی با بیشتر شدن مسیرها و همچنین اضافه کردن امکاناتی که قشرهای مختلف هم بتوانند از آن استفاده کنند بیشتر مورد توجه واقع شد.

امروزه کشتی‌های کروز دارای امکانات بسیار زیادی می‌باشند که بعضا دارای ده‌ها طبقه هستند که هر کدام کاربری مختص به خود را دارد. از جمله کشتی‌های کروز معروف و شناخته شده می‌توان به تایتانیک، ویکتوریا لوئیز اشاره کرد.

تفاوت کشتی کروز و هتل شناور

همانطور که گفته شد کشتی کروز دارای امکانات و طبقات بسیاری می‌باشد اما این موارد نباید باعث شود که کشتی کروز را یک هتل شناور دانست. زیرا مدت زمان پهلو گرفتن کشتی کروز با هتل‌های شناور متفاوت بود و علاوه بر آن دارای امکانات رفاهی بسیاری نسبت به هتل می‌باشد و صرفا دارای محل اقامت نیست. بلکه مکان‌های تفریحی هم در کشتی‌های کروز تعبیه شده است.

چرا کشتی کروز مورد توجه است؟

استفاده از کشتی کروز چند سالی است که بسیار مورد توجه واقع شده است. سفر با کشتی خود یک سفر هیجان انگیز می‌باشد. حال اگر این سفر در کشتی با تمامی امکانات باشد بسیار مورد توجه است و سفر را لذت بخش تر می‌کند. کشتی‌ها کروز دارای امکانات رفاهی بسیاری هستند که افراد بتوانند چند روزی که در کشتی هستند در آرامش و امنیت به سر ببرند. سفر با کشتی کروز در قالب تور کشتی کروز مخصوصا تور اروپا بسیار هیجان انگیز و مورد توجه است زیرا بدون نیاز به ویزا می‌توان بین شهرهای مختلف جا به جا شد.

از دیگر دلایلی که می‌توان در مورد کشتی کروز گفت که چرا مورد توجه است این است که شما در طول سفر خود دیگر نگران مکان و نحوه جا به جایی بین شهرها و خورد و خوراک خود نیستید. زیرا به راحتی کشتی بین شهرها جا به جا شده و زمانی که پهلو می‌گیرد به راحتی می‌توانید در شهر قدم بزنید و مجدد وارد کشتی شوید و استراحت کنید.

ساختار کشتی‌های کروز به چه صورت است؟

کشتی‌های کروز به واسطه کاربری که دارند با کشتی‌های تجاری و باری کاملا متفاوت می‌باشند. کشتی‌های کروز امروزه همانطور که گفته شد بسیار بزرگ می‌باشند و دارای طبقات بسیاری هستند که تا 20 طبقه هم می‌رسد. اما تمامی این طبقات قابل سکونت نیستند و 1 الی 2 طبقه از آن خالی از سکنه می‌باشد و کاربری‌های دیگری دارند.

بقیه طبقات اختصاص به محل اقامت، تفریح و … دارد. نکته ای که وجود دارد این است که در کشتی‌های کروز مکانی که افراد مرفه حضور دارند از مکانی که افراد قشر پایین تر در آن قرار دارند جدا می‌باشد و افراد طبقات پایین تر نمی توانند به قسمت مرفه وارد شوند و از امکانات آنها استفاده کنند.

امکانات کشتی کروز چیست؟

باید گفت کشتی‌های کروز ساکن نیستند و بین چند مقصد مسافران را جا به جا می‌کنند و آنها را با مناطق مختلفی که در سطح دریا وجود دارد آشنا می‌کنند و در نهایت مجدد به مبدا حرکت برمی گردند. بنابراین چنین کشتی هایی باید دارای تمامی امکانات رفاهی برای مسافران باشد تا چند روزی را بتوانند بدون دغدغه سپری کنند. از جمله امکانات تفریحی و زندگی که در این کشتی‌های کروز وجود دارد می‌توان به رستوران، هتل‌های لوکس، استخر، مکان هایی برای بازی و تفریح و سرگرمی، برگزاری کنسرت‌ها و مهمانی‌ها اشاره کرد.

نکات مهم قبل از سفر دریایی

به صورت آنلاین چک-این (اعلام حضور) کنید

هر چند روی کاغذ می‌توانید جزئیات نهایی مانند درخواست بازگشت وجه را در صورت اتفاقات غیرمنتظره روی عرشه هنگام رسیدن به بندرگاه، یا نشان دادن گذرنامه یا بلیط کشتی برای عبور از گذر امنیتی به انجام برسانید، اما پیشنهاد می‌کنیم که همه چیز را قبل از رسیدن خود به محل سوار شدن با سیستم کنترل کنید. برخی از سیستم‌ها حتی به شما اجازه می‌دهند تا عکسی از اجازه ورود را آپلود و از قبل پرسشنامه‌ی سلامتی را پر کنید، این اتفاق قبلا در بندرگاه انجام می‌گرفت.
در اغلب موارد، رزرو ساحل، غذا و آب درمانی را نیز می‌توان از پیش انجام داد. به هر حال، انجام همه‌ی این کارها به صورت آنلاین، فرآیند را تسهیل کرده و شما را سریع‌تر به هدف موردنظرتان می‌رساند.

محدودیت‌های نوشیدنی‌ها را در نظر داشته باشید

هر چند آوردن چند بطری نوشیدنی دلخواه به جای خریدن آن به قیمت گزاف در کشتی ایده بدی نیست، اما به یاد داشته باشید که شرکت‌های کشتی‌رانی در مورد نوشیدنی‌های مجاز در کشتی سخت‌گیرانه‌تر رفتار می‌کنند اما سختگیری آنها به اندازه شرکت‌های هواپیمایی نیست هرچند که خط مشی‌هایشان در این خصوص رو به رشد است. قبل از سفر، درباره‌ی نوشیدنی‌هایی که می‌توانید و نمی‌توانید با خود بیاورید از شرکت کشتی‌رانی خود اطلاعات مورد نیاز را کسب کنید.

تنها روی ساک‌های کنترل شده، برچسب بار را بچسبانید

بیشتر شرکت‌های کشتی‌رانی از شما می‌خواهند به عنوان بخشی از فرآیند چک-این آنلاین، برچسب‌های بار مسافرتی را پرینت کنید، اما به یاد داشته باشید که برچسب‌ها را فقط روی کیف و ساک‌هایی بچسبانید که می‌خواهید به اتاقتان تحویل داده شود. به این شکل خدمه می‌دانند کدام بار باید کجا قرار گیرد.
در کشتی نیز مانند هواپیما کیف‌هایی که مسافر با خود حمل می‌کند نیازی به برچسب زدن ندارد. این کار را معمولا تازه‌کارها انجام می‌دهند و در برخی موراد دیده شده است که تما طول سفر، این برچسب‌ها را روی کیف‌ها و وسایل شخصی خود حمل می‌کنند.

هیچ‌گاه زودتر از موعد مقرر وارد بندرگاه نشوید

اکثر شرکت‌های کشتی‌رانی چون هنوز درگیر پیاده کردن مسافران قبلی هستند،  قبل از ساعت 11 صبح پروسه سوار شدن روی عرشه را آغاز نمی‌کنند. اگر زودتر از موقع مقرر به بندر برسید، جز اینکه کارت سوار شدن را زودتر دریافت کنید، دستاورد خاصی نخواهید‌ داشت، هر چند ممکن است فرآیند چک‌-این را زودتر کامل‌ کنید.
برخی از شرکت‌ها هم‌اکنون زمان‌های خاصی را برای ورود مسافران تعیین می‌کنند تا با پراکنده کردن مسافران، زمان سوار شدن را کاهش دهند. پیش از سوار شدن از زمان آن آگاه شوید.

کیف‌هایتان را کنار بگذارید

به محض رسیدن روی عرشه، کیف‌های همراه خود را در کابین بگذارید. اتاق‌های خصوصی ممکن است تا ساعت 1 ظهر آماده  ورود شما نباشند، اما کارکنان خدمه معمولا برای اینکه شما با خیال آسوده‌تری در کشتی چرخی بزنید و یا غذایی میل کنید، برای قرار دادن وسایل همراه‌تان در اتاق خود، همکاری می‌کنند.

نکات مهم در رابطه با سفر دریایی

1- شناور مجاز شناوری است که از مبادی مجاز تردد می‌کند و تحت نظارت بازرسان اداره حفاظت و ایمنی دریانوردی است.
2- سوار شدن به شناورهای غیر مجاز مخاطرات زیادی را به دنبال خواهد داشت و هیچ کس ( حتی بیمه )مسئولیت آن را قبول نمی کند.
3- همکاری با مسئولان، سفری خاطره انگیز و به دور از هر گونه حادثه را برای شما به ارمغان می‌آورد.
4- عجله در هنگام سوار و پیاده شدن به شناور (قبل از پهلوگیری کامل)، از عوامل بروز حادثه است.
5- در صورت نپوشیدن جلیقه نجات از تردد شما جلوگیری به عمل خواهد آمد.
6- پس از سوار شدن به شناور بلافاصله با وسایل ایمنی و راه‌های خروج اضطراری آن آشنا شوید.
7- با رعایت نکات ایمنی ( توصیه‌ها و … ) ، جان خود و فرزندان دلبندتان را بیمه کنید.
8- آلودگی دریا، محیط زیست و زندگی میلیون‌ها انسان را تهدید می‌کند.
9- شناخت و رعایت نکات ایمنی ارائه شده توسط ناظرین و بازرسان ایمنی مهمترین اصل در سفرهای دریایی است و رعایت آن ضامن سلامتی شماست. (عدم رعایت ایمنی = وقوع حادثه)
10- شوخی‌های خطرناک در شناور یکی از مهمترین عوامل ایجاد حادثه است.
11- عصبانیت و خستگی حادثه آفرین است.
6- درشرایط نامساعد جوی از سفردریایی خودداری کنید.
7- ترک اضطراری شناور فقط با دستور صریح و مستقیم ناخدای شناور انجام می‌شود.
8- در صورت بروز هرگونه حادثه در دریا با مراکز هماهنگی جستجو و نجات دریایی تماس حاصل کنید.
9- در صورت مشاهده هر گونه مشکل امنیتی و اخلاقی موضوع را با مأموران نیروی انتظامی (دریابانی) در میان بگذارید.
10- مواظب کودکان و افراد سالمند باشید.

وسایل لازم و ضروری برای مسافرت با کشتی:

– یک جفت کفش نرم و راحت
– یک چاقوی مناسب
– جلیقه نجات یا حلقه‌های باد شونده
– لوازم سرگرمی گروهی با خود ببرید
– داروهای ضروری
– مقداری خوراکی برای مواقع ضروری
– لباس گرم

– وسایل کمک‌های اولیه

دریازدگی در حین مسافرت دریایی:

دریازدگی بیماری شایعی است که بسیاری از افراد بی‌تجربه در سفرهای دریایی را گرفتار می‌کند. کسانی که به نوعی با سفرهای کاری یا تفریحات آبی سروکار دارند، حداقل برای یکبار با این مشکل مواجه شدند.

وقتی با وسیله نقلیه شناوری در حال حرکت هستیم ارگان‌های بدن ما ممکن است با سه واکنش طبیعی مواجه شود. نخست حرکت بیش از حد عضلات گوش داخلی، سپس انتقال پیام‌های حرکتی متعددی از چشم به مغز و در نهایت نوعی عدم تعادل و احساس گیجی؛ در این مرحله به تدریج بیماری دریازدگی شکل می‌گیرد.

پیشگیری و درمان دریازدگی ساده است؛ پزشکان پیشنهاد می‌کنند مسافران دریایی پیش از آغاز سفر به پزشک مراجعه و توصیه‌های او را بکار بگیرند.

لازم است قبل از حرکت اضطراب نداشته باشید و به مسایل تلخ و فاجعه بار فکر نکنید. حین ورود به شناور در محل مناسبی «ترجیحا وسط یا بخش میانی» مستقر شوید و در صورت نیاز چشم هایتان را ببندید و از گوش گیر استفاده کنید.

همچنین در صورت تشدید حالت دریازدگی می‌توانید به مقدار محدود از داروی ضد بیماری حرکت استفاده کنید؛ این داروها در بخش پزشکی و امداد همه کشتی‌های مسافری موجود است و در مواقع ضروری ارائه می‌شود.

24 ساعت قبل از سفر و در طول مسافرت با شناور از خوردن غذاهای حجیم و چرب اجتناب کنید. سبزیجات، سیب زمینی، عسل، نان‌های غنی شده، شیرینی‌های کم چرب، ماکارونی و میوه هایی مانند سیب سبز برای جلوگیری از این مشکل مفید هستند. همچنین خوراکی هایی مانند زنجبیل، نعناع و لیموترش حالت تهوع را از شما دور می‌کند.به یاد داشته باشید نوشیدن قهوه و آب پرتقال، معده را اسیدی کرده و محرک‌های خوبی برای حالت تهوع و استفراغ هستند.

 

.
منابع:

.https://www.beytoote.com
.https://www.eligasht.com

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت