رفتن به سینما (راهنما)

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

1- هیچوقت داستان فیلم را برای همراهتان تعریف نکنید(مگر اینکه نابینا باشد)!

2- وقتی زیاد سرفه می‌کنید به سینما نروید.

3- با پاهایتان به صندلی جلویی فشار نیاورید.

4- کفشهایتان را از پا بیرون نیاورید. شاید دیگری به بوی پا حساسیت داشته باشد.

5- از خوردن تنقلاتی که بسته بندی‌های پلاستیکی پر سروصدا دارند، خودداری کنید.

6- اگر قرار است چیزی را بجوید، این کار را با کمترین سر و صدا انجام بدهید. برای هیچکس، شنیدن صدای جویده شدن چیزی، خوشایند نیست!

7- در سالن سینما و هنگام نمایش فیلم، موبایل خود را در حالت سایلنت و پرواز قرار داده و از جواب دادن به آن خودداری کنید. مسائل شخصی شما، باید در بیرون از سالن سینما حل و فصل شوند.

8- در هنگام پخش فیلم و در تاریکی سالن سینما، پیغام‌های خود بر روی موبایل تان را چک نکنید. نور صفحه نمایش موبایل شما، مطمئنا بسیاری از تماشاگران کنار دست یا پشت سر شما را آزار خواهد داد.

9- اگر دیر و پس از شروع فیلم وارد سالن سینما شدید، از نور چراغ قوه موبایل تان برای روشن کردن مسیر راه تا صندلی استفاده نکنید. اگر کمی صبر کنید تا چشمانتان به تاریکی سالن عادت کند، راه تان را به خوبی پیدا خواهید کرد. چراغ قوه شما، یک مزاحم جدی برای فیلم دیدن آنهایی است که سر موقع خودشان را به سالن سینما رسانیده اند.

10-اگر به صورت گروهی و یا خانوادگی به سینما رفته اید، یادتان باشد که شما و خانواده یا دوستان و آشنایانی که با هم در سالن سینما هستید، فقط بخش کوچکی از جماعت داخل سالن به شمار می‌روید و حضور گروهی شما، نباید با حرف زدن و شوخی کردن و تعارف خوردنی، باعث آزار و اذیت دیگران و مانع فیلم دیدن آنها شود.

11- لطفا، لطفا، لطفا جایی دیگر جز سالن سینما را برای بلند بلند حرف زدن و خنده و خودنمایی انتخاب کنید. دنیا خیلی بزرگ است و محل‌های مناسبی برای عرضه شیرین زبانی‌های شما یا نشان دادن زیبایی‌ها و توانایی‌های فردی شما دارد!

12- این نکته را خوب به خاطر بسپارید: فرزند دلبند شما، فقط برای شما “عزیز” است، برای دیگرانی که برای دیدن فیلم به سینما آمده اند، فرزند شما و سر و صدا و دویدن و بازی او در سالن تاریک سینما، یک مزاحم وحشتناک به شمار می‌رود.

13- خودخواهانه، فرزند کوچک تان را با خود، به دیدن فیلمی که مناسب سن و سال او نیست نبرید. علاوه بر اینکه با این کار، به روحیه و احساس او لطمه می‌زنید، مانع لذت بردن دیگران از دیدن فیلم نیز خواهید شد. هر فیلم، برای گروهی خاص ساخته شده، درجه بندی فیلم‌ها را رعایت کنید.

14- هر کاری دارید، قبل از ورود به سالن سینما انجام بدهید. بلند شدن در میانه نمایش فیلم برای رفتن به دستشویی یا خرید تنقلات و … و لگد کردن پای دیگرانی که در ردیف صندلی شما مشغول فیلم دیدن هستند، یک آزار جدی برای بقیه است. اگر مشکل یا بیماری ای دارید که حتما باید در مدت زمان فیلم چند بار از صندلی خود بلند شوید و بیرون بروید، حتما هنگام خرید یا رزرو اینترنتی فیلم، ردیف‌های اول صندلی‌ها را انتخاب کنید.

15- برای حرمت به سازندگان فیلم، پس از پایان فیلم از جا بلند نشوید. نام دیگر دست اندرکاران تولید فیلم، برای آگاهی شما نوشته شده است.

16- پس از پایان فیلم، ظروف خالی پاپ کورن یا بطری‌های خالی نوشابه یا آب معدنی ای که نوش جان کرده اید را، با خود بیرون ببرید و در سطل‌های مخصوص زباله بیندازید. سعی کنید صندلی و اطراف محل صندلی خود در سالن سینما را تمیز نگهدارید. معمولا به خاطر فشردگی سانس‌های نمایش فیلم، امکان تمیز کردن صندلی‌ها و اطراف آنها تا پایان روز برای نیروهای خدماتی سینما وجود ندارد. تماشاگر بعد از شما، حق دارد که در یک محیط تمیز، فیلم ببیند. صندلی و سالن سینما را برای نفر بعدی، تمیز نگهدارید.

17- سالن‌های سینما، امروز مکانیزه شده‌اند و شما می‌توانید خرید اینترنتی، با مشخصه ردیف و صندلی داشته باشید. اما در هر صورت، بلیط شما، دارای یک شماره ردیف و صندلی است که شما را موظف می‌کند در جایی مشخص بنشینید. لطفا حتما در صندلی مشخص شده خود بنشینید و باعث بوجود آمدن بی‌نظمی و شلوغی در سالن سینما نشوید.

به موقع در سینما حاضر شوید

وقت شناسی یکی از ویژگی‌هایی ست که با رعایت آن، نه تنها به دیگران بلکه به شخصیت خودتان هم احترام می‌گذارید. وقت شناسی تنها در محیط‌های رسمی مانند محیط کار یا جلسات اداری اهمیت ندارد، بلکه شما باید در همه جا، حتی در سینما هم وقت شناس باشید. از آنجایی که فیلم دقیقا سر ساعت شروع نمی‌شود، با پخش تبلیغات و غیره… شما زمان اضافی برای ورود به سالن و پیدا کردن صندلی تان دارید، اما بهتر است قبل از این که چراغ‌های سینما به طور کامل خاموش شوند، سر جایتان نشسته باشید. شاید بگویید که دیر کردن شما آزاری به دیگران نمی‌رساند، اما اشتباه کرده اید.

همین که دیگران در وسط فیلم شان مجبورند که خودشان را جمع کنند تا شما بتوانید از میان صندلی‌ها رد شوید و در جای خود بنشینید یا این که برای پیدا کردن صندلی تان تمرکز آن‌ها را بهم بزنید، قوانین سینما را زیر پا گذاشته اید.

دسته صندلی تان را تقسیم کنید

همانطور که می‌دانید، دسته‌های صندلی که شما روی آن می‌نشینید، با بغل دستی تان مشترک است. از این رو شما نباید آن را کاملا در اختیار خود داشته باشید. به رفتار‌های بغل دستی تان دقت کنید اگر بغل دستی تان کلا دستش را روی دسته صندلی نمی‌گذارد که خب شما می‌توانید از آن استفاده کنید، اما اگر او گاهی دستش را به آن تکیه داد، بهتر است که شما دست تان را بکشید. در واقع شما باید در طول فیلم دسته صندلی را با بغل دستی تان قسمت کنید تا نه حق شما ضایع شود و نه حق او.

دیگران را در صف بوفه سینما معطل نکنید

از آنجا که قبل از شروع فیلم، صف خرید خوراکی‌ها شلوغ است و همه می‌خواهند هر چه سریع‌تر از بوفه خرید کنند و به فیلم شان برسند، بهتر است که قبل از ورود به صف، انتخاب هایتان را بکنید و پول یا کارت عابر بانک تان را هم آماده داشته باشید تا هنگامی که نوبت شما شد، خیلی دیگران را در صف منتظر نگذارید. برای انتخاب سخت نگیرید. پاپ کرون، چیپس و نوشیدنی گزینه‌هایی ست که می‌توانید انتخاب کنید، پس بدون معطلی خریدتان را انجام دهید و از صف خارج شوید وگرنه نه شما به موقع ه فیلم تان می‌رسید، نه دیگران.

اگر قد بلندی دارید، عقب‌تر بنشینید

آیا شما خودتان دوست دارید که فردی قد بلند جلوی شما بنشیند و نیمی از پرده سینما را بپوشاند، به طوری که مجبور شوید برای دیدن فیلم مدام سرتان را به این طرف و آن طرف کج کنید؟ طبیعی ست که این شرایط، فیلم دیدن را به کام هر کسی تلخ می‌کند. از این رو اگر شما هم قد بلندی دارید، بهتر است که این مورد را رعایت کنید. یا در ردیف‌های آخر بنشینید یا این که هنگام نشستن کمی خودتان را به سمت پایین هل دهید تا قد بلندتان مانع تماشای فیلم برای پشت سری هایتان نشود.

گوشی تان را از حالت زنگ بردارید

یکی از آزاردهنده‌ترین رفتار‌ها در سینما این است که وسط فیلم گوشی تان زنگ بخورد و شما هم آن را جواب بدهید و شروع به صحبت کنید. در واقع این رفتار بی‌احترامی به اطرافیان تان محسوب می‌شود؛ بنابراین بهتر است قبل از ورود به سالن سینما، گوشی تان را از حالت زنگ بردارید و به هیچ عنوان زنگ هایتان را در طول فیلم جواب ندهید. در غیر این صورت باید انتظار چشم غره و حرف‌های دیگران را داشته باشید.

قبل از شروع فیلم به دستشویی بروید

از آنجا که شما حدودا باید 2 ساعت در سالم سینما بنشینید، اگر فکر می‌کنید که ممکن است در طول این مدت به سرویس بهداشتی نیاز داشته باشید، بهتر است که قبل از شروع فیلم، به دستشویی بروید. حتی اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که هر یک ساعت یک بار به دستشویی نیاز پیدا می‌کنند، بهتر است که صندلی تان را در ردیف‌های کناری انتخاب کنید تا اگر وسط فیلم خواستید از جایتان بلند شوید، موجب آزار دیگران نشوید.

از آوردن کودکان خودداری کنید

اگر چه کودکان دوست داشتنی هستند، اما هیچ کس از حضور کودکان در سالن سینما خوشحال نمی‌شود. آوردن نوزاد یا کودکان به سالن سینما نه تنها تمرکز خود شما بلکه دیگران را نیز بهم می‌زند. صدای بلند فیلم، تاریکی سالن و مدت زمانی طولانی که باید روی صندلی بنشینید، می‌تواند برای کودک تان آزاردهنده باشد. از این رو بهتر است که کودکتان را برای چند ساعت به دست اقوام تان بسپارید و خیال راحت فیلم تان را ببنیید.

آشغال هایتان را در سطل زباله بیاندازید

اگر در سالم سینما با خود خوراکی به همراه داشتید، حواس تان باشد که آن را روی زمین نیندازید. سالن سینما سطل زباله نیست، از این رو حواس تان باشد که نه پاپ کورن هایتان و نه پوست چیپس و قوطی آب میوه هاتان را زیر صندلی یا روی دسته‌های آن رها نکنید. کارکنان سینما زمان زیادی را بین دو فیلم برای تمییز کردن سالن ندارند، از این رو بگذارید افرادی که پس از شما هم وارد سالن می‌شوند، از تمییزی آن لذت ببرند.

خوراکی هایتان را با سر و صدا نخورید

یکی دیگر از رفتار‌های آزاردهنده در سینما، خوردن خوراکی با سروصدای زیاد است. حواس تان باشد نایلون‌هایی که در دست دارید را در طول فیلم خیلی صدا ندهید یا این که چیپس، پفک و تخمه هایتان را با صدا نخورید. بغل دستی شما گناهی نکرده است، او ترجیح می‌دهد که به جای صدای اسنک خوردن شما، صدای فیلم را بشنود، بنابراین هنگام باز کردن و خوردن خوراکی هایتان تا جای ممکن بی‌صدا عمل کنید.

آداب رفتاری کودک در سینما

بنابر دلایلی حضور در سینما ممکن است گاهی روی بد افراد را نمایان کند، آن‌ها با صدای بلند آدامس می‌جوند، بیش از حد می‌خندند، درگوشی صحبت می‌کنند و در مجموع موجب آزار دیگران می‌شوند. شما به عنوان والدین باید نکات لازم را در این زمینه به فرزندتان توضیح دهید تا او هم بتواند همنشینی خوبی در این مکان عمومی داشته باشد.

صحبت نکنید. کودک نباید در زمان نمایش فیلم پرسش هایی مطرح کند و یا نظر بدهد. اگر او قبلا فیلم را دیده نباید پایان آن را بگوید.

آرام و بی‌حرکت بنشینید. کودکی که پاهایش به زمین نمی رسد مشکل می‌تواند بی‌حرکت بنشیند. او می‌تواند یک پا را روی دیگری قرار دهد و یا اگر کفش هایش تمیز است چهار زانو یا دو زانو بنشیند.

پاکیزه باشید. زباله‌های خود را در پایان فیلم از سالن خارج کنید.

شبی را در خانه به تمرین آداب رفتاری در سینما اختصاص دهید. تنقلات مناسب فراهم کنید. صندلی‌ها را به ردیف چیده و نور چراغ را کم کنید سپس تظاهر کنید در سالن سینما هستید و بهترین آداب را به جا آورید.

.
منابع:

.https://www.asemooni.com
.https://www.bartarinha.ir
.http://cinema.persiangostar.com

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت