بازی فوتبال (راهنما)

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

آموزش فوتبال از مبتدی تا حرفه ای

شاید شما هم شنیده باشید که برای موفقیت در فوتبال پول و پارتی مهم تر از آموزش فوتبال و تلاش است. اما این جملات را از کسانی میشنوید که دنبال توجیهی برای شکست‌های زندگی و تنبلی شان هستند. کم نیستند کسانی که از فقر مطلق و با تلاش و آموزش فوتبال درست به بالاترین سطح در کشور و جهان رسیده‌اند و زندگی حرفه ای و مالی خوبی را دارند.

حتی اگر شما 30-40% هم استعداد و توانایی فوتبال دارید میتوانید با پشتکار و سخت کوشی به موفقیت برسید. پس بهتر است تنبلی را کنار گذاشته و با سعی و سخت کوشی به سمت موفقیت بروید و یادتان باشد مسیر موفقیت اگر راحت بود همه‌ی افراد دنیا موفق بودند.

آموزش فوتبال در آکادمی فوتبال یا مدرسه‌ی فوتبال !

هنگام شروع به یاد گیری فوتبال شما باید برای آموزش فوتبال از بین آکادمی، مدرسه فوتبال و حتی برنامه آموزش فوتبال تصمیم بگیرید. فرق مدرسه فوتبال با آکادمی در اینست که آکادمی‌ها بعد از ثبت نام با توجه به استعداد فرد برنامه ای مخصوص فرد و بلند مدت برایش می‌نویسند ولی مدرسه‌ی فوتبال بیشتر به دنبال آموزش‌های مقطعی و کوتاه مدت است.

بهترین سن آموزش فوتبال پایه

در حالت کلی نمی توان برای همه‌ی افراد سن ثابتی را به عنوان بهترین سن برای شروع آموزش فوتبال معرفی کرد. اما طبق تحقیقات بهترین سن جهت آموزش فوتبال پایه در حوالی 8 سالگی است که بهترین سن از نظر استخوان بندی و ذهنی کودک است. بهتر است نوجوان تا قبل از 18 سالگی آموزش‌های فوتبال پایه را آموخته باشد تا بعد از آن بتواند با به کارگیری مطالبی که در آموزش فوتبال پایه آموخته است مهارت بیشتری کسب کند. البته هنگام ثبت نام فرزندتان در کلاس آموزش فوتبال پایه باید در انتخاب مربی دوره توجه زیادی داشته باشید چرا که در سنین پایین به دلیل شیطنت‌های زیاد کودک و نظم پذیری کم نسبت به بزرگسالان انتخاب یک مربی کم تحمل و تند خو می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری به روحیه فرزند شما و علاقه‌ی آن نسبت به فوتبال بزند.

آموزش فوتبال حرفه ای کلید موفقیت شماست

برای حرفه ای شدن در هر رشته ای باید آموزش حرفه ای و سخت ببینید . تفاوت فوتبالیست‌های حرفه ای و غیر حرفه ای در رژیم غذایی، برنامه‌ی خواب منظم، تمرین و آموزش مستمر است. یک آموزش حرفه ای شامل انواع تکنیک‌های ویژه‌ی کنترل توپ، شوت، روش‌های جاگیری، انتخاب نحوه‌ی حرکت، تاکتیک‌های گروهی و … است که همه‌ی جوانب تکنیکی یک فوتبالیست را پرورش می‌دهد.

همچنین یک آموزش فوتبال حرفه ای تاکید ویژه ای بر قدرت بدنی دارد چرا که حرف اول در زمین بازی را قدرت بدنی می‌زند. یک مربی حرفه ای تیم را طوری پرورش میدهند تا بتواند به طور واکنشی و سریع از حالت دفاعی به حمله و برعکس دربیاید.

انواع پست‌های فوتبال و وظایف آن ها

در فوتبال هر تیم از 11 بازیکن تشکیل شده است که تعداد کل نفرات در زمین ( با 3 داور ) مجموعا 25 نفر در زمین بازی حضور دارند. در فوتبال هرکدام از پست‌های چهارگانه‌ی فوتبال و وظایف آنان به شرح زیر است:

دروازه بان: بازیکنی که در دروازه وظیفه‌ی جلوگیری از ورود توپ به دروازه را دارد. در دوره آموزش دروازه بانی فوتبال به آموزش این گروه اهمیت ویژه ای داده میشود چرا که اشتباه هر بازیکنی قابل جبران است جز دروازه بان.

• مدافع: بازیکنانی که در ردیف جلویی دروازه بان می‌ایستند و نقش آنها جلوگیری از رسیدن توپ به دروازه بان است.

• هافبک: وظیفه‌ی این بازیکنان که در ردیف جلویی دفاع قرار دارند اینست که توپ را از بازیکن حریف بگیرند و به یاران خودی در خط حمله برسانند. برخی هافبک‌ها گرایش دفاعی دارند ، برخی هجومی و برخی بعنوان بازیکن آزاد در تمام زمین حق جای گیری دارند.

• مهاجم: افرادی که نزدیک ترین به دروازه‌ی حریف هستند و وظیفه‌ی آنان گل زدن به حریف است.

ترکیب و تعداد نفرات در هر پست طبق صلاح دید مربی تعیین میشود. به طور مثال ممکن است مربی 3 بازیکن در دفاع، 5 بازیکن در مناطق میانی و 2 نفر در حمله قرار دهند (3-5-2) .

ابعاد زمین فوتبال و مناطق مهم و حساس

در ابتدایی ترین مباحث آموزش فوتبال باید با زمین فوتبال و مناطق آن آشنا شوید. در حالت کلی یک زمین فوتبال استاندارد بین 100 تا 110 متر طول و 64 تا 75 متر عرض باید داشته باشد. دروازه‌ها 3/7متر طول و 4/2 متر ارتفاع دارد. هر زمین فوتبال به سه منطقه تقسیم میشود که به تربیت عبارتند از:

• منطقه‌ی دفاعی (یک سوم دفاعی) : منطقه ای که بازیکنان دفاعی و دروازه بان در آن قرار دارند.

• منطقه‌ی میانی (بازی سازی ) : منطقه ای که در آن بازیکنان هافبک قرار دارند.

• منطقه‌ی تهاجمی (حمله ) : منطقه ای که در آن بازیکنان مهاجم قرار دارند و در واقع منطقه‌ی دفاعی حریف است.

اموزش تکنیک فوتبال شامل چه مباحثی است؟

درحالت کلی تکنیک‌های اصلی فوتبال شامل پاس دادن، شوت زدن، تکنیک‌های حمل توپ، دریبلینگ، ضربات ایستگاهی، هد زدن، دفاع کردن، تکل زدن و… است که برای بررسی هرکدام به یک مطلب کامل و مجزا نیاز است. اما میتوان به چند مورد از مهمترین آنها پرداخت:

آموزش شوت دقیق فوتبال

ابتدا یک نیم نگاهی به هدف خود بیاندازید تا بدانید به کجا میخواهید شوت کنید و سپس به توپ نگاه کنید. یک پا را ب هعنوان تکیه گاه در کنار توپ و هم راستا با ضربه بگذارید، نیم تنه‌ی بالای خود را کمی به سمت هدف متمایل کنید و با پای دیگر ضربه بزنید. شوت‌های قوی را با روی پا ( روی بند کفش ) و ضربه‌های زاویه دار را با کنار پا بزنید . توجه کنید که مسیر انتخابی حرکت توپ موانع انسانی کمی داشته باشد.

هرچه شوت شما به زمین نزدیک تر باشد احتمال موفقیت آن بیشتر است . در یک پژوهش مشخصی شد از هر 100 توپی که به سمت بالای دروازه زده میشود حدود 8% به گل ختم میشود. این عدد برای ارتفاع متوسط دروازه حدود 6-7 درصد و برای شوت هایی که با ارتفاع کم به دروازه میرسند 20 درصد است .

پاس دادن در اموزش تکنیک فوتبال

یکی از مهمترین مباحث در اموزش تکنیک فوتبال پاس دادن است که تکمیل کننده‌ی کار گروهی است . به انتقال توپ از یک بازیکن به هم تیمی خود پاس گویند . 3 مولفه‌ی مهم پاس دادن در آموزش حرفه ای شامل دقت پاس، سرعت پاس ( پاس بدون تاخیر) و سرعت توپ می‌شود. پاس‌ها را میتوان بر اساس متغیر‌های مختلف دسته بندی کرد:

• براساس فاصله : پاس کوتاه، پاس متوسط، پاس بلند

• براساس ارتفاع : پاس زمینی، پاس نیمه بلند ، پاس هوایی

• براساس جهت : روبه جلو، زاویه دار، رو به عقب، افقی

• براساس نقطه‌ی تماس بدن با توپ: کنار پا ،داخل پا، نوک پا، سر، سینه، زانو

شما در آکادمی‌های آموزش فوتبال حرفه ای می‌آموزید که هنگام پاس دادن به نقطه‌ی هدف ، موانع پیش رو، برد پاس، و اب هوا توجه ویژه ای بکنید. در زمین گل آلود و هوای بارانی پاس‌های بلند بهتر جواب میدهند تا پاس‌های زمینی.

آموزش دریبل فوتبال و تکنیک‌های فریب

سان تزو استراتژیست نظامی چین باستان همواره تاکید داشت از مهمترین مولفه‌های هر جنگ و تهاجمی تکنیک‌های فریب است. رقابت در فوتبال هم از جنس جنگ است. دریبل یا دریبلینگ به حرکات فریب دهنده ای گفته میشود در نتیجه‌ی آن بازیکن میتواند حریف مقابلش را فریب دهد و اختیار توپ را برای خود نگه دارد باشد. برای آموزش دریبل فوتبال شما باید به نکات زیر توجه کنید:

• حرکات شما باید کاملا نرم و باور پذیر باشد.

• باید تا حد امکان ضربات ریز به توپ بزنید تا کنترل را روی توپ حفظ کنید.

• سرعت خود را تغییر دهید و با یک سرعت حرکت نکنید.

• بدن خود را میان حریف و توپ قرار دهید تا دسترسی حریف به توپ سخت تر شود.

• فضای اطراف و بازیکنان را همواره در نظر داشته باشید.

.

نکات فنی فوتبال که باید بدانید:

1-تمرینات دفاعی 3 یا 4 نفره را هیچ وقت بدون هافبک دفاعی انجام ندهید.

2-همیشه باید حالت‌های 1*1-2*2-3*3-4*4  در تمرینات شما باشد.

3-در فوتبال چیزی که لازم است پاس سالم باید زیاد باشد.

4-بعضی تیم‌ها قفسی ساخته‌اند که در ان تمرین می‌کنند تا تحت فشار قرار گیرند.مربی باید فیلم‌های ویدیویی بازی را درست کند و به بازیکنانش نشان دهد.

5-با مدافعان طوری کار کنید که بدون اینکه خطا بکنند توپ را بگیرند(از هدف اصلی توپ گیری)غافل نشوند.

6-در جریان بازی نبردهای 2 نفره 250 بار اتفاق می‌افتد.

7-برای کار دراز مدت یک فلسفه داشته باشید(از دراز مدت غافل نباشید)

8-در چگونگی دریبل در بازی تصمیم گیری بجا رکن اصلی دریبل زدن است.

9-اگر بازیکنی از نظر تاکتیکی بالاست باید او را به عنوان بازیکن ازاد در زمین استفاده کرد.

9-مکان واقعی هر چیز را بدانید فوتبال یک بازی است نه صحنه جنگ.

10-در اوضاع و احوال مختلف دیدگاه خود را حفظ کنید.

11-شما باید به بازیکنان یاد بدهید که بتوانند پاسهای خود را به فضاهای بسته و سخت بدهند نه اینکه پاس راحت بدهند.

12-سریع دویدن باعث سوختن قند در بدن و کند دویدن باعث سوختن چربی در بدن می‌شود.

13-توپ مثل خنجر است اگر بازیکن پا به توپ حریف رو به تو باشد (تاخیر) و اگر پشت به تو باشد باید بلافاصله به او حمله کنید.

14-همیشه بهترین الگوها را به بازیکنان نشان دهید بازیکنان دوست دارند مثل انها باشند.

15-ماهیت تناوبی فوتبال حاکی از ان است که دویدن با سرعت ثابت نمی تواند برنامه تمرینی (ویژه ای )برای اماده شدن بازیکن باشد.

.
منابع:

.http://mtfc.blogfa.com
.https://virgool.io

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت