فرانکینیا (نگهداری + پرورش)

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

نحوه پرورش و نگهداری فرانکینیا

بیش از 80 گونه از این جنس به طور وسیع در نواحی نیمه گرمسیری و معتدل اروپا، نواحی مدیترانه ای آسیای صغیر و استرالیا پراکنده اند. همگی چندساله همیشه سبز با عادت رشد پهن شونده با برگ‌های کوچک خاکستری یا سبز متمایل به خاکستری هستند. در مناطق سرد در زمستان برگ‌ها به رنگ نارنجی تغییر رنگ داده و خزان می‌کنند. گل‌ها بسته به گونه در بهار و تابستان یا به صورت پراکنده در طول سال، تولید می‌شوند. گل‌ها با وجود ساده و کوچکی به مقدار زیاد به رنگ صورتی بنفش یا سفید تولید می‌شوند. این گیاه مناطق خشک و شور را تحمل کرده و می‌تواند به عنوان گیاه پوششی برای این نواحی بکار رود. تغییر رنگ برگ‌ها در پاییز و زمستان زیبایی خاصی به آن می‌بخشد. این گیاه به طور کامل به سطح خاک چسبیده و پیش می‌رود و پوشش به نسبت یکنواختی ایجاد می‌کند اما باید توجه داشت که قابلیت پاخوری زیادی نداشته و بنابراین نمی تواند جایگزین چمن گردد. همچنین می‌تواند در گلدان یا باغچه‌های سنگی بکار رود. گونه F. laevisگیاهی فرش مانند با ساقه هایی منشعب به طول حدود 35 سانتی متر، برگ‌های ضخیم، متقابل و همیشه سبز به رنگ سبز مایل به قرمز و گل‌های صورتی است. این گیاه به طور طبیعی در جنوب انگلستان تا غرب آسیا رشد می‌کند.

گلدهی فرانکینیا:

گل‌های ریز آن مورد توجه نبوده و در بهار یا تباستان ظاهر می‌شوند.

نیاز نوری فرانکینیا :

گیاهی است که به نور کامل نیاز دارد. بهترین رشد در دمای 35- 10درجه سانتي گراد است

بستر مناسب فرانکینیا :

در اغلب خاک‌ها قادر به رشد است و خاک‌های خشک و شور را تحمل می‌کند و می‌تواند به عنوان گیاه پوششی در نقاط داغ و آفتابی باغ‌های صخر ه ای بکار رود.

نیاز آبی فرانکینیا :

در ابتدای کاشت باید روزانه و به روش بارانی انجام شود تا خاک شسته نشود. تاخیر دو تا سه روزه در آبیاری باعث کم رنگ شدن برگ‌ها می‌گردد.اما وقتی مستقر شد به آبیاری زیادی نیاز ندارد. گونه‌های اروپایی تا حدودی سرما را تحمل می‌کنند. طبق تجربه‌ی باغ شیشه ای باید توجه داشت که کنترل علف‌های هرز داخل زمین پوشیده از فرانکنیا مشکل است، بنابراین قبل از کاشت باید زمین از هر گونه علف هرز و بویژه انواع پهن برگ، پاک سازی شود.

تکثیر فرانکینیا :

از طریق کاشت بذر یا تقسیم بوته قابل افزایش است. می‌توان ساقه‌های این گیاه را به قطعات 50 تا 10 سانتی متری تقسیم کرده و در سطح زمین پخش کرد

به دلیل داشتن ساقه‌های نازک و انعطاف پذیر، نمی توان آن را مانند گیاهان دیگر به صورت مجزا در خاک قلمه فرو برد، بنابراين ساقه‌های آن را با قیچی چیده و به صورت چند تایی در گلدان نشاء کاشت می‌گردد. پس از ریشه دار شدن آن را به زمین اصلی منتقل می‌کنند. فاصله کاشت بوته‌ها از هم باید ٣٠ تا ٤٠ سانتی متر باشد، زیرا بعد از مدت کمی زمین را کاملاً می‌پوشاند. فصل کاشت این چمن بهار است.

کاربرد فرانکینیا :

به عنوان گیاه پوششی در بین سنگفرش‌ها و باغ‌های صخره ای، کف پوش و درختچه زینتی کاربرد دارد. روی سطح شیب دار و صخره ای محل خوبی برای آویزان شدن آن می‌باشد. جایگزین خوبی برای چمن‌های هلندی است.

محاسن فرانکینیا:

1- نیاز آبی کم

2- نیازی به کوتاه کردن این چمن نیست.

نیازهای فرانکینیا:

به نور کامل آفتاب نیاز دارد. در اغلب خاک‌ها قادر به رشد است و خاک‌های خشک و شور را تحمل می‌کند و می‌تواند به عنوان گیاه پوششی در نقاط داغ و آفتابی باغ‌های صخر ه ای بکار رود. وقتی مستقر شد به آبیاری زیادی نیاز ندارد. گونه‌های اروپایی تا حدودی سرما را تحمل می‌کنند. طبق تجربه‌ی باغ شیشه ای باید توجه داشت که کنترل علف‌های هرز داخل زمین پوشیده از فرانکنیا مشکل است، بنابراین قبل از کاشت باید زمین از هر گونه علف هرز و بویژه انواع پهن برگ، پاک سازی شود.

افزایش فرانکینیا:

از طریق کاشت بذر یا تقسیم بوته قابل افزایش است. می‌توان ساقه‌های این گیاه را به قطعات 50 تا 10 سانتی متری تقسیم کرده و در سطح زمین پخش کرد و با لایه نازکی از خاک پوشاند و آبیاری نمود که پس از مدتی گیاهان مستقل ایجاد می‌شوند./منبع: سایت باغ شیشه ای و سپاهان و گل و گیاه هاشم پور

.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

بخش‌های مرتبط

مجله گل و گیاه

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت