گل گاوزبان

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

نام و مزاج

لسان الثور که به فارسی گل گاو زبان نامند. مزاج نوع موجود در ایران گرم و تر است.

.

معرفی

  • گلی است لاجوردی که قوت آن تا هفت سال باقی می‌ماند.گل‌های نوع ایرانی لوله ای شکل است.
  • گیاهی علفی و یک ساله است که ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتی متر می‌رسد، ساقه آن شیاردار و خاردار و برگ‌های آن ساده و مخملی، و پوشیده از تارهای خشن است که هنگام چیدن گیاه، گزیدگی ملایمی در دست‌ها احساس می‌شود.
  • این گیاه خودرو است که در دامنه کوه‌های البرز می‌روید و دارای گونه‌های زیادی است. بخش مصرفی گیاه برگ‌ها و گل‌های آن است.

.

خواص

  1. تمامی اجزای آن مفرح ومقوی قلب و مغز وکبد است
  2. درمان خشونت نای و سینه
  3. نیکویی رنگ رخسار
  4. بهبود گلو درد
  5. مفید برای سنگ کلیه و مثانه
  6. درافسردگی واضطراب در کاازمایی بالینی که انجام شده به اندازه داروهای ضد افسردگی موثر بوده است.
  7. گل گاو زبان مقوی بسیار عالی بوده که در افراد با مزاج‌های مختلف قابل استفاده است. به هر دلیلی دچار ضعف شده اید می‌توانید این دمنوش آرامش بخش و مقوی را میل نموده و ضعفتان را برطرف نمایید.
  8. عرق گل گاو زبان جهت امراض سوداوی، وسواس و خفقان مفید است.
  9. دارای منیزیوم بوده و از سرطان پیشگیری می‌کند.
  10. در طب سنتی از دمنوش گل گاو زبان به دلیل خواص ضد التهابی که دارد برای درمان آکنه و جوش صورت استفاده می‌شود.

موارد منع مصرف

  • ترکیبات گل گاو زبان باجوشاندن خراب نمی شود. نوع اروپایی به علت وجود الکائید‌های خاص نور تو کسیک می‌باشد ودر اروپا عنوان میشود که نباید بیش از دو هفته مصرف شود. اما نوع ایرانی ایمن است وترکبیات خطرناک اروپایی راندارد اثرات درمانی گل گاو زبان بعد از ده روز ظاهر می‌شود.بعد از بروز اثر تا 2-3هفته درمان ادامه یابد.
  • افراد دارای فشارخون بالا، زنان باردار و شیرده و نوزادان و کودکان بهتر است از دمنوش گل گاو زبان استفاده نکنند.
  • زیاده‌روی در مصرف این گیاه باعث معده‌درد و اختلال در عملکرد دستگاه گوارش می‌شود
  • در افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند باعث زبان درد می‌شود که از دیگر مضرات گل گاوزبان است.

.

شیوه استفاده

  •  بسته به شدت ضعف دو مرتبه در روز یا چند مرتبه در هفته، هر بار یک قاشق غذاخوری کاملا پر گل گاوزبان را مانند چای با یک لیوان آب جوش دم کرده و بگذارید حدود 10 تا 15 دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف نموده و با کمی نبات میل نمایید. جهت افزایش اثر تقویتی آن، بهتر است بلافاصله قبل یا بعد از میل نمودن این دمنوش گوارا، 7 تا 8 عدد پسته خام میل نمایید. افرادی که دچار فشارخون هستند کمی لیمو عمانی به این دمنوش اضافه نمایند.
  • دمنوشی مناسب برای افراد با مزاج سرد و خشک. از گیاهان داروئی گل گاو زبان و بادرنجبویه یک قاشق مرباخوری برداشته، در یک لیوان آب جوش ریخته و به مدت ده دقیقه دم کرده شود و سپس با کمی عسل شیرین نموده و میل نمائید.

منبع:  همکار متخصص طب‌سنتی آقای دکتر محمد عسکر فراشاه

.

بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت