نام و مزاج
طبع و مزاج سیر گرم و خشک است .
.
معرفی
- سیر، گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع 40 سانتیمتر نیز میرسد.
- قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از 5 تا 12 قطعه و محصور در غشاهای نازک و ظریف برنگ خاکستری مایل به سفید میباشد.
- برگهای آن باریک و نواری شکل برنگ سب تیره و گلهای آن کوچک و صورتی رنگ که بصورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر میشود.
- سیر، سه نوع بیابانی، بستانی و کوهی دارد که نوع معمول خوراکی، نوع بستانی است و به نوع کوهی، موسیر گفته میشود که بیشتر از آن در تهیه ترشی استفاده میشود.
.
خواص
- افرادی که دچار فراموشی شدهاند سیر بخورند.
- سیر مقوی معده است و از ورم روده جلوگیری میکند.
- کسانی که سرگیجه دارند یک حبه سیر بخورند.
- سیر، از پیری زودرس جلوگیری میکند.
- برای درمان واریس و پیشگیری سیر را کوبیده با آبلیمو مخلوط کرده همراه کمی آب گرم ساق پا بمالید.
- بلعیدن 1 حبه سیر با آب در صبح از ناراحتیهای قلبی جلوگیری میکند چربی خون را کاهش میدهد متابولیسم بدن را افزایش و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
- محلل است، یعنی تحلیل برنده مواد زائد سفت شده و غلیظ شده در بدن که معمولاً از منشاء بلغم و سودا (اخلاط و مواد سرد در بدن) هستند. اینها اگر در بدن بمانند و غلیظ و سفت بشوند و رسوب کنند، منجر به مشکلات زیادی در عملکرد اعضا میشوند. از جمله انسدادها ، رخوت بدن و احساس سنگینی.
- از نظر طب ایرانی درجه گرمی و خشکی سیر بسیار بالا است و برخی از افراد پس از خوردن آن دچار تپش قلب میشوند و این در حالی است که طبع سیر، با پختن از بین نمیرود و این افراد باید در مصرف سیر پخته نیز احتیاط کنند.
- رطوبتهای معده را از بین میبرد که علت خیلی از بیماریهای گوارش مثل نفخ، ترش کردن و سوءهاضمه، همین رطوبتهای زائد سیستم گوارش است.
- از گیاهانی است که میتواند آنها را تحلیل ببرد و مجاری بدن را باز کند و چرخش و حرکت را در بدن به راه بیاندازد و منجر به شادابی و خون رسانی بهتر به همه اعضا شود و وقتی اعضا خوب خون رسانی شوند
- از سیر برای درمان و بالا بردن سیستم ایمنی بدن استفاده میشود.مصرف مداوم سیر تا 63 درصد از ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری میکند و عفونتهای گوارشی را درمان میکند
- یکی از علتهایی که از قدیم سیر به غذاها افزوده میشده این است که هضم غذاها به خصوص غذاهای غلیظ را راحت میکند و اصطلاحاً آنها را لطیف میکند و عملکردی شبیه پیاز دارد.
موارد منع مصرف
- از مصرف بیش از حد سیر، پرهیز کنید چون موجب خونریزی شدید میشود.
- مصرف سیر، در دوران بارداری برای درمان به هیچ وجه توصیه نمی شود و حتما باید با مشورت پزشک مصرف شود.
- اگر فشارخون پایین دارید بهترین پیشنهاد این است که از خوردن سیر پرهیز کنید، چون خوردن سیر باعث افت فشار خون میشود.
.
شیوه استفاده
- سیر را بسوزانید وبا عسل مخلوط کنید و ضمادی از آن درست کنید این ضماد برای رفع خون مدرگی زیر پلک چشم مفید است
- از پودر خشک سیر به اندازه 2 گرم صبح و ظهر میتوان برای درمان کلسترول خون استفاده کرد
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir