نکات کلیدی عکاسی در سفر

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

1- زود بیدار شوید و دیر بخوابید

مهم‌ترین عامل برای یک عکاسی عالی، نور است و وجود نور ملایم، گرم و نور صبحگاهی تصاویر شگفت‌انگیزی ایجاد می‌کند. زود از خواب بیدار شدن به این معنی است که باید کمتر با گردشگران و عکاسان دیگر برخورد کنید. اگر می‌خواهید یک کارت پستال حماسی از یک مکان مشهور همانند خرابه‌های Chichen Itza یا تاج محل داشته باشید، باید در اول صبح و به محض باز شدن درب محل به آنجا رفته و عکس‌های خود را بگیرید. بهتر است بدانید که طلوع آفتاب تنها زمان برای گرفتن یک عکس عالی با نور خوب نیست، بلکه غروب خورشید هم برای عکاسی، عالی است. در عکاسی به ساعتی پس از طلوع آفتاب و ساعتی قبل از غروب آفتاب، لقب ساعت‌های طلایی داده شده است، زیرا رنگ‌های ملایم، گرم و سایه‌های دلپذیر در این ساعات بی‌نظیرند. ساعت آبی به ساعت بعد از غروب آفتاب یا قبل از طلوع آفتاب گفته می‌شود که آسمان هنوز آبی است، اما چراغ‌های شهر روشن هستند. در مقابل، عکس گرفتن در ظهر یک روز آفتابی را می‌توان بدترین زمان برای عکاسی در سفر دانست، بنابراین صبح و عصر بهترین نور را برای عکاسی در اختیار شما قرار می‌دهند.

2- درباره مقصد سفر خود تحقیق کنید

پیش از رفتن به سفر، کتاب‌های راهنمای سفر به مقصد موردنظر خود را بخوانید تا به شما ایده‌هایی برای عکس ارائه دهد. با دوستانی که آنجا بوده‌اند صحبت کرده و سعی کنید به سایر عکاسان دسترسی داشته باشید. همچنین بهتر است درباره اینکه کدام تصاویر ماهیت یک مکان را به ثبت می‌رسانند، اطلاعات بیشتری به دست آورید. برخی از ابزارهای موجود برای تحقیق عکاسی در سفر ، اینستاگرام و جستجوی تصاویر در گوگل هستند که برای یادگیری مکان‌های نمادین استفاده می‌شود، البته کارت پستال‌های واقعی هم برای ایجاد لیست تصاویر بسیار عالی هستند. توجه داشته باشید که داشتن اطلاعات کافی درباره مقصد مورد نظر به شما کمک می‌کند تا آمادگی بیشتری برای عکاسی از محل موردنظر داشته باشید. همچنین با انجام این کار در زمان خود هم صرفه‌جویی خواهید کرد.

3- قبل از عکس گرفتن با مردم صحبت کنید

تصویربرداری از افراد محلی در یک کشور خارجی برای بسیاری از عکاسان دشوار است. بهترین راه برای انجام این کار آن است که با مردم صحبت کنید. قبل از عکس گرفتن در رابطه با کار خود برای مردم توضیح داده و از آن‌ها برای گرفتن عکس اجازه بگیرید. مردم حتما این موضوع را در نظر گرفته و برای احترامی که به آن‌ها می‌گذارید، ارزش قائل می‌شوند. البته برخی ممکن است به شما پاسخ منفی دهند که در این مواقع هم باید به آن‌ها لبخند زده و از وقتی که برای شما گذاشتند تشکر کنید و به سمت شخص دیگری رفته و این کار را دوباره امتحان کنید.

4- قانون یک سوم در عکاسی

یکی از اساسی‌ترین و کلاسیک‌ترین نکات مربوط به عکاسی، درک قانون یک سوم عکاسی بوده که به شما کمک می‌کند تا به عکس عمق و جذابیت بیشتری بدهید. برای انجام این قانون باید تصویر را هم به صورت افقی و هم عمودی تقسیم‌بندی کنید. هدف از انجام این کار، قرار دادن قسمت‌های مهم عکس در آن بخش‌ها بوده تا به کمک آن فریم تصویر کلی برای چشم خوشایندتر به نظر برسد. قانون یک سوم، مجموعه‌ای از اصول راهنماست که از گرید فرضی استفاده می‌کند. سوژه‌ها روی خطوط این گرید یا محل تلاقی آن‌ها با هم، قرار داده می‌شوند تا جذاب‌تر به نظر برسند. پیدا کردن نکات کلیدی مورد علاقه عکس و توجه به جزئیات، موجب می‌شود تا عکس جذاب‌تری بگیرید. توجه داشته باشید که قانون یک سوم یکی از اصول اولیه عکاسی به شمار می‌رود، بنابراین آن را جدی بگیرید.

5- از سه‌پایه دوربین‌های مسافرتی استفاده کنید

همه عکاسان باید برای عکاسی در سفر از یک سه‌پایه سبک مخصوص سفر استفاده کنند؛ سه‌پایه به شما اجازه می‌دهد موقعیت دوربین خود را تنظیم کرده و آن را در حالت موردنظرتان، ثابت کنید. همچنین می‌توانید نوردهی و نقاط فوکوس را تنظیم کرده یا از تکنیک‌های پیشرفته‌ای همانند HDR، جمع کردن فوکوس و پانوراما استفاده کنید و برای عکس گرفتن، وقت بگذارید. سه‌پایه به شما امکان می‌دهد تا بدون لرزش دست، عکسبرداری کنید و خلاقیت بیشتری روی تنظیمات دستی دوربین خود داشته باشید، اما این بدان معنا نیست که باید همه جا سه‌پا را با خود حمل کنید. در نظر داشته باشید که استفاده از سه‌پایه برای عکاسی در سفر از مناظر بلند، گردش آب، طلوع خورشید، غروب خورشید و حتی خودتان، تفاوت بزرگی در عکس ایجاد کرده و بر جذابیت آن می‌افزاید. به عنوان مثال، یکی از تجهیزات لازم برای عکاسی در کویر ، سه‌پایه است، زیرا عکاسی از آسمان پرستاره شب‌های کویر و در مواقعی که نور کم است، حتما نیاز به سه‌پایه دارد. در صورتی که برای عکاسی به کویر سفر می‌کنید، به هیچ عنوان نکات عکاسی از کویر همانند عکس‌برداری در ساعات طلایی را از دست ندهید. توجه به جزئیات، عکاسی از آسمان در شب، تپه‌های شنی و عکس پانورامای کویری تنها بخشی از نکات عکاسی در کویر بوده که بی‌شک در بهبود تصاویر موثر خواهند بود.  عکاسی از دریا هم قطعا از این قاعده مستثنی نبوده و وجود یک سه‌پایه به هنگام سفر به دریا حتما لازم است.

6- ترکیب‌های مختلف را امتحان کنید

از زوایا و فاصله‌های مختلف عکس بگیرید و هرگز به اولین عکس خود بسنده نکنید. اگر از تصاویر خود لذت نمی‌برید، وقت آن رسیده که از زوایا و فاصله‌های مختلفی تصویربرداری نمایید. همیشه سعی کنید از یک پس‌زمینه قدرتمند استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید از یک رشته کوه عکس بگیرید، عواملی همانند گل، رودخانه، حیوان یا یک سنگ زیبا را مدنظر قرار داده و در پس‌زمینه قرار دهید. این وضعیت به تصاویر، حالت سه بعدی داده و به چشم بیننده جذاب‌تر می‌شود. یکی دیگر از تاکتیک‌های عالی در عکاسی هم فشرده‌سازی مرکزی نام دارد؛ فشرده‌سازی زمانی است که یک عکاس از لنز زوم استفاده کند تا اشیایی که در پس‌زمینه قرار دارند بزرگتر از حالت عادی به نظر برسند.

7- عکاسی را در اولویت سفر خود قرار دهید

یکی از بزرگترین مشکلاتی که موجب می‌شود بعد از پایان سفر با تصاویر بی‌کیفیت و نامناسبی روبرو شوید، اهمیت ندادن به عکاسی و برنامه‌ریزی نکردن برای آن است. گرفتن عکس‌های فوری نه تنها در وقت صرفه‌جویی نمی‌کند، بلکه اصلا برای شما بازدهی نخواهد داشت. بهتر است با کسانی که عکاسی نمی‌کنند، به سفر نروید، زیرا این کار موجب می‌شود تا از هدف خود فاصله بگیرید، بنابراین سعی کنید به تنهایی یا با سایر عکاسان، اختصاصی سفر کنید. زودتر از همه بیدار شوید و برای اینکه ابرها، نور، باد و سایر عوامل در بهترین وضعیت خود قرار بگیرند، صبور باشید. بهتر است با یک اتومبیل شخصی یا اجاره‌ای به مسافرت بروید تا در مورد زمان‌بندی حق انتخاب داشته و عکس‌هایی زیبا و منحصر به فرد برای خود ثبت کنید.

8- عناصر انسانی را دست کم نگیرید

تجربه نشان داده است که وجود عناصر انسانی در عکس‌ها جلوه‌ خاصی به آن بخشیده و بینندگان را بیشتر به عکس علاقه‌مند می‌کند، به خصوص اگر بیننده بتواند خود را در عکس تصور کند. انجام این کار احساسات بیشتری به تصویر می‌دهد، به گونه‌ای که انگار خود بیننده در آن عکس حضور دارد. به عنوان مثال، عکاسی از انسان در کنار یک کوه بزرگ، عظمت کوه را نشان می‌دهد، به همین دلیل است که عکاسی از افراد در مناظر بزرگ به خوبی انجام خواهد شد. اضافه کردن یک عنصر انسانی به عکس، داستان آن را بهتر نشان داده و به تصاویر قوت می‌بخشد.

9- صبور باشید

عکاسی فقط ثبت تصویری که در مقابل شما قرار دارد، نیست، بلکه باید آن‌ را با قلب و ذهن خود ثبت کنید. عکاسی در سفر به زمان و توجه خاصی نیاز دارد. یک عکاس خوب باید تمام جزئیات محیط را قبل از تصویربرداری به دقت بررسی کند و از خود بپرسد اگر 15 دقیقه صبر کنم آیا ممکن است ابرها، نور و در کل سوژه‌های محیط در وضعیت بهتری قرار بگیرند. اگر انسان صبوری نیستید، ممکن است فرصت گرفتن یک عکس خارق‌العاده را برای همیشه از دست بدهید. باید بدانید که عکاسی خوب زمان می‌برد، بنابراین باید برای گرفتن یک عکس عالی حتی چند ساعت هم منتظر بمانید، زیرا این همان کاری است که متخصصان این حرفه انجام می‌دهند. هر چه صبر و شکیبایی بیشتری داشته باشید، عکاسی در سفر شما در طولانی‌مدت بهتر خواهد شد.

10- در برابر سارقان از دوربین خود محافظت کنید

برای اینکه به یک عکاس حرفه‌ای تبدیل شوید، قطعا به یک دوربین دیجیتالی باکیفیت نیاز دارید که قیمت آن ارزان نیست، بنابراین این مسئله می‌تواند توجه سارقان را به خود جلب کند. همه ما بارها در مورد سرقت اشیاء مختلف شنیده‌ایم، بنابراین باید بیشتر حواس خود را جمع کنید. همیشه دوربین خود را در یک کیف مخفی کرده و با خود حمل کنید. همانطور که می‌دانید، با سرقت دوربین، عکس‌های شما هم از بین رفته و زحمتتان به هدر خواهد رفت، پس همه جا و در همه حال مراقب دوربین خود باشید.

11- دوربین خود را در حالت دستی تنظیم کنید

برخی تصور می‌کنند که دوربین‌های مدرن آنقدر هوشمند هستند که با قرار گرفتن در حالت خودکار، عکس‌هایی باورنکردنی و جذاب برای شما ثبت می‌کنند، اما این تصور کاملا غلط است. بنابراین، اگر می‌خواهید تصاویر خیره‌کننده‌ای داشته باشید، باید یاد بگیرید که خودتان دوربین را تنظیم کنید. در صورتی که به تازگی وارد حرفه عکاسی در سفر شده‌اید، ممکن است با تمام تنظیمات دوربین عکاسی آشنایی نداشته باشید. دیافراگم، سرعت شاتر و ایزو سه عامل مهم در عکاسی هستند که بر نوردهی تاثیر می‌گذارند، بنابراین اگر می‌خواهید بهترین تصاویر را برای خود ثبت کنید، باید تنظیمات و رابطه میان آن‌ها را بدانید. برای انجام این کار، تنظیمات دوربین خود را در حالت دستی قرار دهید، زیرا این حالت دوربین، کنترل بسیار بیشتری از تصویر در موقعیت‌های مختلف به شما ارائه می‌دهد. بهتر است بدانید که عکاس با تنظیم دستی دیافراگم، کنترل بیشتری بر عمق تصویر خود خواهد داشت. همچنین با کنترل دستی سرعت شاتر، می‌توانید حرکات را به روش‌های خلاقانه‌تری ثبت کنید و با کنترل دستی ایزو هم می‌توانید اختلال تصاویر را کاهش داده و با وضعیت بد روشنایی مقابله کنید.

12- همیشه دوربین خود را به همراه داشته باشید

یکی از جملات معروف در عکاسی در سفر این است که بهترین دوربین همان چیزی است که شما همراه خود دارید. برای رفتن به هر سفری دوربین خود را به همراه داشته باشید، حتی اگر تصور می‌کنید سوژه خوبی برای عکاسی وجود ندارد، زیرا شانس نقش بسیار مهمی در عکاسی دارد. تفاوت موجود میان یک عکاس آماتور و حرفه‌ای در این است که عکاس حرفه‌ای همیشه برای عکس گرفتن آمادگی داشته و از این لحظات ناب که ممکن است به ندرت رخ دهد، نهایت استفاده را می‌کند. سوژه‌های عکاسی هرگز خبر نمی‌دهند، مثلا ممکن است به هنگام قدم زدن، با یک غروب درخشان، حیوان نادر یا موارد دیگر روبرو شوید. به عنوان مثال، اگر به مکان‌هایی که تا به حال نرفته‌اید، سفر می‌کنید و با محیط آن آشنایی ندارید، دوربین خود را آماده نگه دارید، زیرا ممکن است تصاویری زیبا  و ناب را از دست بدهید. در نظر داشته باشید که باید همیشه دوربین خود را از قبل شارژ کرده و آماده نگه دارید.

13- هدف خود را فراموش نکنید

در صورتی که هدف شما عکاسی در سفر است، حتما از سایت‌های متعددی بازدید کرده و کارت پستال‌های زیادی از آن دیده‌اید، پس اگر می‌خواهید تصاویر شما اختصاصی باشند، باید بیشتر تلاش کنید. بهترین راه برای انجام این کار، پیاده روی و رفتن به نقاط ناشناخته است، اما بهتر است پیش از رفتن با محلی‌های آن منطقه مشورت کنید تا خطری شما را تهدید نکند. در بسیاری از مناطق، افراد محلی از بازگو کردن نقاط توریستی به عکاسان خودداری می‌کنند، بنابراین اگر می‌خواهید از ماهیت واقعی یک منطقه عکس بگیرید، حتما از جمع فاصله گرفته و به تنهایی دنبال آن باشید.

14- از عکس‌های سفر خود نسخه پشتیبان تهیه کنید

همیشه از تصاویری که در سفر می‌گیرید، پشتیبان تهیه کنید. بکاپ می‌تواند شامل تصاویر دوربین، تصاویر انتخاب شده و در نهایت تصاویر ویرایش شده شما باشد که می‌توانید به راحتی آن را به یک هارد اکسترنال انتقال دهید. انجام این کار در مواقعی که برای دوربین مشکلی به وجود آید یا به سرقت برود، بسیار به شما کمک خواهد کرد.

15- در ویرایش تصاویر بهترین باشید

برخی عکاسان به اشتباه تصور می‌کنند که ویرایش تصاویر با استفاده از نرم‌افزار، تقلب محسوب شده و بیننده را فریب می‌دهد، اما باید بدانید که همه عکاسان حرفه‌ای، تصاویر دیجیتالی خود را با استفاده از نرم‌افزارهایی همانند Lightroom ، Photoshop یا GIMP ویرایش می‌کنند. برخی عکاسان بیشتر از سایرین تصاویر را ویرایش می‌کنند، اما به طور کلی همه این کار را انجام می‌دهند. پردازش و ویرایش تصاویر یک بخش جدایی‌ناپذیر از عکاسی در سفر بوده و پردازش تصاویر بسیار مهم‌تر از گرفتن آن است. بهبود کنتراست، برجسته کردن عناصر تصویر، ملایم کردن تون‌های رنگ، کاهش نکات برجسته، تقویت سایه‌ها، به حداقل رساندن اختلال سنسور و تنظیم سطح نمایش برخی از مهم‌ترین ویرایش‌های تصاویر هستند که با استفاده از نرم‌افزار امکان‌پذیرند. ویرایش پس از عکاسی می‌تواند تاثیر بسزایی در کیفیت تصاویر داشته باشد.

16- از خرید تجهیزات اضافی دوربین بپرهیزید

خرید تجهیزات اضافی دوربین، نه تنها گران تمام می‌شود، بلکه در افزایش مهارت‌های عکاسی شما هم هیچ تاثیری ندارد، زیرا تجهیزات از شما یک عکاس حرفه‌ای نمی‌سازد، دقیقا همانگونه که یک قلموی خوب یک نقاش معمولی را به یک نقاش ماهر تبدیل نخواهد کرد. در حقیقت، سه عامل دانش، تجربه و خلاقیت هستند که موجب می‌شوند یک عکاس در کار خود ماهر باشد، البته عکاسان حرفه‌ای از تجهیزات گران قیمت برای دوربین خود استفاده می‌کنند، زیرا این تجهیزات به آن‌ها امکان می‌دهد طیف بیشتری از تصاویر را تولید کنند. به عنوان مثال، عکس گرفتن از یک ستاره بسیار کم نور و عکسبرداری سریع از حیوانات وحشی نیاز به تجهیزات جانبی خاصی دارد که حرفه‌ای‌ها از آن استفاده می‌کنند. توصیه ما به شما این است که به جای خرید تجهیزات جدید، وقت خود را برای یادگیری قابلیت‌های دوربین فعلی خود بگذارید، زیرا انجام این کار به مراتب بهتر و ارزان‌تر است.

17- هرگز از یادگیری دست نکشید

برای اینکه یک عکاس حرفه‌ای شوید، باید همیشه به دنبال یادگیری موارد جدید حوزه کاری خود باشید و از این کار خسته نشوید. باید بدانید که تمرین مداوم و یادگیری آموزش عکاسی با دوربین ، بسیار موثرتر از خرید تجهیزات برای دوربین است. حتی اگر تصور می‌کنید که در کار خود خبره هستید و از آن درآمد کسب می‌کنید، باید بدانید که همیشه چیز جدیدی برای یادگیری وجود دارد. تمرین مداوم و مطالعه کتاب‌های مربوط به عکاسی بسیار به شما کمک خواهد کرد، زیرا هنگامی که وقت خود را برای یادگیری تکنیک‌ها و مهارت‌های جدید از ژانرهای دیگر عکاسی می‌گیرید، به یک عکاس حرفه‌ای و ماهر تبدیل خواهید شد.

.
منابع:
.https://www.jabama.com
.https://blog.safarme.com

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت