ایمپلنت دندان

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

اگر فردی دندان خود را از دست بدهد ایمپلنت دندان یا فیکسچر در اندازه همان ریشه به جای آن قرار داده می‌شود. فیکسچرها قطعاتی در اندازه دندان طبیعی می‌باشند. فیکسچرها توسط ابزار بسیار دقیقی کنترل می‌گردند و توسط دستگاه‌های بسیار دقیق ساخته می‌شود.

ایمپلنت دندان چه مزایایی دارد؟

از مزایای ایمپلنت دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ظاهر بهتر: ایمپلنت دندان نسبت به دندان مصنوعی راحت‌تر و طبیعی‌تر به نظر می‌رسد. از آنجایی که ایمپلنت‌ها به استخوان فک وصل می‌شود، دائمی هستند و در نهایت هیچ کس متوجه ایمپلنت دندان شما نخواهد شد.
  • حرف‌زدن بهتر: دندان مصنوعی ممکن است در دهان شما جابه جا شود، گشاد شود و حتی گفتار شما را با مشکل مواجه کند. در عوض ایمپلنت دندان جایگزین دندان واقعی شما می‌شود و در طول روز نیاز به هیچ گونه تنظیمی ندارد.
  • راحتی بیش‌تر: زمانی که به دندان‌های ایمپلنت شده عادت کنید، جزئی از خودتان به نظر خواهند رسید.
  • غذا خوردن راحت‌تر: دیگر نگران خوردن غذاهای مورد علاقه خود نباشید. از آنجایی که دندان‌های ایمپلنت شده به فک شما متصل می‌شود، مثل دندان‌های طبیعی به نظر می‌رسند.
  • سایر دندان‌ها تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند: برای حمایت از سایر دندان‌ها، باید در کنار آنها یک بریج دندان یا همان پل حفاظتی (bridge) دندان کار گذاشت. با این حال دندان‌های ایمپلنت شده تاثیری روی دندان‌های طبیعی نمی‌‌گذارد و سلامت کلی دهان و دندان شما را بهبود می‌بخشد. به علاوه مسواک کردن دندان‌های ایمپلنت شده خیلی راحت‌تر است.
  • دوام زیادی خواهند داشت: اگر از آن‌ها به خوبی مراقبت کنیم، دوام زیادی خواهند داشت.

ایملپنت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

ایمپلنت‌های دندانی برای همه مناسب نیستند. اما برخی شرایط خاص باعث می‌شود تا ایمپلنت بهترین گزینه باشد.

  • داشتن بیش از یک دندان ازدست رفته.
  • داشتن استخوان فکی که به رشد کامل رسیده است.
  • داشتن مقدار زیادی استخوان برای ایمن‌سازی ایمپلنت.
  • داشتن بافت‌های دهانی سالم.
  • عدم تمایل یا ناتوانی در استفاده از دندان‌های مصنوعی.

این افراد نباید ایمپلنت انجام دهند!

ایمپلنت دندان شاید گزینه مناسبی باشد اما برای همه اینطور نیست! در ادامه کسانی که نباید ایمپلنت دندان انجام دهند، را بشناسید:

  • افراد بسیار جوانی که فک آنها به حد کافی رشد نکرده است.
  • بانوانی که باردار هستند.
  • افراد سیگاری (کشیدن سیگار باترمیم طبیعی بافت‌های بدن تداخل می‌کند و احتمال موفق بودن ایمپلنت دندان را کاهش می‌دهد)
  • افرادی که الکلی یا معتاد هستند.
  • افرادی که پرتو درمانی در ناحیه سر و گردن داشته‌اند.
  • افرادی که بیماری‌های مزمن مثل فشار خون بالا، دیابت، هموفیلی و بیماری‌های بافت همبند داشته‌اند.
  • افرادی که داروهای خاصی مثل استروئید و کورتن استفاده می‌کنند.
  • افرادی که دندان قروچه دارند، می‌باشند که احتمال شکست ایمپلنت دندان در این افراد زیاد است.

11 نکته مهم قبل از ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان (Dental implant) در طی دهه‌ی گذشته، پیشرفت زیادی داشته و امروزه کاشت دندان بسیار ساده تر و سریع‌تر شده است. اما قبل از ایمپلنت کردن دندان چند نکته وجود دارد که خوب است بدانید.

1. انتخاب دندانپزشک

اگر از دندانپزشکی قبلاً خدمات گرفته‌اید و از نحوه خدمات رسانی رضایت دارید، می‌توانید ایمپلنت دندان را نیز پیش همان دندانپزشک انجام دهید. اما اگر برای کاشت دندان بدنبال دندانپزشک هستید، باید با حوصله و بدون عجله به چند دندانپزشک مراجعه کنید تا قبل از انجام ایمپلنت از سوالات خودتان را بپرسید.
خوب است که نمونه کارهای ایمپلنت دندانپزشک را ببینید و در مورد نحوه انجام ایمپلنت، قیمت، مراقبت‌های بعد از ایمپلنت، خدمات بعد از کاشت دندان سوال بپرسد. دندانپزشک باید با حوصله به سوال‌های شما پاسخ دهد و احساس کنید که برایتان زمان می‌گذارد.

2. اطلاع از قیمت ایمپلنت کردن دندان

ایمپلنت هیچ وقت جای دندان اصلی را نمی‌گیرد! و نباید احساس کنید که با هر قیمتی که ایمپلنت کنید، دیگر راحت شده‌اید. جنس ایمپلنت دندان هرچقدر بهتر باشد، قیمت بیشتری هم دارد. اگر برایتان قیمت ایمپلنت بسیار مهم است، از چند دندانپزشک مختلف جنس و قیمت هر واحد ایمپلنت را بپرسید.

3. دانستن مدت زمان ایمپلنت دندان

مدت زمان انجام ایمپلنت دندان نسبتا کم است و اکثر افراد می‌توانند در طی یک روز دندان‌های خود را ایمپلنت کنند. این مدت زمان کم به این دلیل است که فقط کمی زنجیر به دندان‌های شما اضافه می‌شود و هیچکدام از دندان‌های شما جابجا نمی‌شوند.
هنگامی که ایمپلنت دندان انجام می‌شود، شما بصورت طبیعی شروع به پوشاندن ایمپلنت با فسفات کلسیم می‌کند و این ماده‌ی سازنده‌ی استخوان‌ها و دندان‌های شماست. و در مدت زمان حدود چهار ماه به اندازه‌ی کافی به فک شما چسبانده می‌شود. سرعت این فرآیند می‌تواند با توجه به سرعت رشد استخوان‌های شما افزایش پیدا کند.
معمولا بعد از قرار دادن پیچ ایمپلنت با توجه به شرایط بین 2 تا 4 ماه (و در برخی شرایط تا 6 ماه) باید صبر کرد تا استخوان اطراف ایمپلنت کاملا شکل بگیرد. با این حال در برخی شرایط امکان دارد که در صورت مناسب بودن استخوان فک – به‌خصوص در مورد دندان‌های قدامی که در ناحیه زیبایی هستند- همزمان با قرار دادن ایمپلنت بتوان روکش موقت یا دائم را روی آن قرار داد.

4. ایمپلنت به استخوان فک آسیب نمی‌زند

ایمپلنت‌ها از جنس تیتانیوم هستند که در محیط بدن کاملا خنثی است و در شرایط طبیعی نه‌تنها هیچ واکنش مضری برای بدن انسان ایجاد نمی‌کند بلکه با تغییرات سطحی ایجاد شده روی آنها، به شدت تمایل دارند جذب استخوان فک شوند. همچنین ایمپلنت مانع ادامه تحلیل استخوان فک می‌شود. قرار دادن ایمپلنت‌ها مگر در شرایط بسیار نادر باعث هیچ واکنشی در استخوان نمی‌شود.

5. ایمپلنت درد و ناراحتی ایجاد نمی‌کند

قرار دادن ایمپلنت در علم دندان‌پزشکی جراحی محسوب می‌شود که باید در محیطی استریل انجام شود. در مقایسه با سایر جراحی‌های محیط دهان، میزان درد و ناراحتی جراحی ایمپلنت بسیار کمتر است و با رعایت دستورات دندان‌پزشک اغلب بدون ناراحتی تمام می‌شود. (1)

6. بعضی از بیماران نباید ایمپلنت دندان بگذارند

ایمپلنت موارد عدم تجویز محدودی دارد، بیماران مبتلا به دیابت کنترل‌نشده، بیماران تحت‌ رادیوتراپی به‌خصوص در ناحیه فک و صورت و بیمارانی که طولانی‌مدت تحت‌درمان بیس‌فسفونات بوده‌اند، نباید ایمپلنت بگذارند. تجویز کردن یا نکردن ایمپلنت به تشخیص دندان‌پزشک بستگی دارد.

7. ایمپلنت در چند مرحله انجام می‌شود!

درمان ایمپلنت را می‌توان به چهار مرحله برنامه‌ریزی درمان، جای‌گذاری ایمپلنت، جای‌گذاری روکش و نگهداری و مراقبت‌های بهداشتی، تقسیم کرد.

8. قبل از انجام ایمپلنت درباره تاریخچه پزشکی خود، با دندانپزشک صحبت کنید

توجه داشته باشید که برخی مشکلات پزشکی کنترل نشده ممکن است شانس درمانی ایمپلنت‌های دندانی را کاهش دهند. بنابراین قبل از شروع درمان باید تاریخچه پزشکی خود را با جراح خود به طور کامل در میان بگذارید. نتیجه درمان، رابطه مستقیم با وضعیت فیزیکی هر متقاضی دارد و ممکن است نتیجه متفاوتی برای دو شخص متقاضی داشته باشد. تنها دندانپزشک متخصص می‌تواند بهترین برنامه درمانی را به شما پیشنهاد دهد.

9. قبل و بعد از ایمپلنت دندان، رعایت بهداشت الزامی است!

مهمترین نقش افراد در صورت انجام ایمپلنت، رعایت بهداشت است که در نتیجه کار بسیار موثر است. بهداشت دهان و دندان در دوره کار گذاری ایمپلنت بسیارمهم می‌باشد. مراقبت صحیح و توصیه‌های دندانپزشک بعد از درمان دررابطه با نحوه استفاده از مسواک و نخ دندان در ناحیه ایمپلنت می‌توانند رضایت افراد را به صورت مادام العمر فراهم نماید.

10. حتماً قبل از تصمیم نهایی، با دندانپزشک خود مشورت کنید

در صورت نیازبه انجام ایمپلنت دندانی حتما از دندانپزشک خود بخواهید که مزایا و اثرات آن را بطور کامل برایتان توضیح دهد تا بتوانید تصمیم بگیرید که ایمپلنت، درمانی راه‌حل مناسبی برای جایگزینی دندان از دست رفته شما است یا خیر.

مراقب‌های قبل از ایمپلنت دندان

  • بیمارانی که داروهای رقیق کننده خون (مانند: آسپرین یا وارفارین) استفاده می‌کنند بایستی 3 الی 5 روز قبل از عمل جراحی تحت نظر پزشک معالج خود دارو را قطع کنند. یک ساعت قبل از جراحی باید مسکن قوی(مثل دو عدد قرص ژلوفن 400 میلی‌گرم) استفاده شود.
  • استفاده از دهانشویه کلرهگزیدین سه بار در روز از سه روز قبل از کاشت ایمپلنت دندان (روش استفاده: پس از میل کردن هر وعده غذایی مسواک بزنید و پس‌ازآن به‌اندازه یک درب دهان‌شویه بدون رقیق کردن به مدت یک دقیقه دردهان بچرخانید و تا یک ساعت پس‌ازآن دهانتان را آب نزنید و غذایی میل نکنید.)
  • استفاده از آنتی‌بیوتیک در صورت تجویز توسط دندان‌پزشکان
  • در نظر گرفتن تورم احتمالی ناحیه ایمپلنت دندان از روز بعد از کاشت ایمپلنت به مدت 5 روز(البته این تورم بدون درد است.)

قبل از جراحی به چه نکاتی باید توجه کنم؟

  • در صورتیکه استرس دارید می‌توانید شب قبل از جراحی ایمپلنت دندان و یا یک ساعت قبل از جراحی ایمپلنت دندانی قرص آرام بخش مصرف کنید. اما حتما در این مورد با پزشکتان مشورت کنید.
  • در صورتی که بیماری گوارشی ندارید می‌توانید یک ساعت قبل از انجام جراحی ایمپلنت دندان از قرص ژلوفن 400 میلی گرم استفاده نمایید.
  • در صورت نبود هیچگونه بیماری گوارشی یک ساعت قبل از انجام جراحی ایمپلنت چهار کپسول آموکسی سیلین 500 میلی گرم استفاده نمایید.
  • در هنگام مراجعه برای کاشت ایمپلنت دندان حتما آزمایشات و رادیوگرافی حود را همراه داشته باشید.
  • در صورتی که از داروی خاصی استفاده می‌کنید قبل از جراحی و کاشت دندان داروها را به همراه خود ببرید.
  • اگر مشاوره پزشکی انجام داده‌اید و بیماری خاصی دارید قبل از انجام کاشت ایمپلنت این موضوع را با پزشکتان درمیان بگذارید.
  • قبل از مراجعه به دندانپزشک جهت انجام ایمپلنت دندان حتما مسواک بزنید و موارد بهداشتی را رعایت نمایید.

قبل از ایمپلنت چه مراقبت هایی انجام دهیم؟

1-از 3 تا 5 روز قبل از ایمپلنت از مصرف داروهای رقیق کننده خون خودداری کنید
2-از یک ساعت قبل از انجام جراحی مسکن قوی بخورید
3-از سه روز قبل از جراحی از دهانشویه استفاده کنید
4-شب قبل از جراحی استراحت کامل داشته باشید
5-قبل از جراحی از غذاهای مناسب استفاده کنید
6-در صورت نیاز قبل از شروع جراحی می‌توانید از آنتی بیوتیک استفاده کنید
در حین عمل جراحی ایمپلنت به این نکات توجه کنید:
1-به جراح و تیم جراح خود اعتماد کنید و آرامش داشته باشید
2-با جراح خود همکاری لازم را داشته باشید و حرکت هایی مثل بستن دهان یا حرکت ناگهانی سر را انجام ندهید
3-به تذکرات جراح حین عمل توجه کنید
بعد از ایمپلنت چه مراقبت هایی انجام دهیم؟
1-از روز بعد از جراحی ایمپلنت به مدت 5 روز از دهانشویه کلرهگزیدین روزی سه بار استفاده کنید
2-در صورت تجویز پزشک از آنتی بیوتیک استفاده کنید
3-از تف کردن بپرهیزید
4-نگران تورم در هفته اول نباشید زیرا طبیعی است
5-از دهانشویه استفاده کنید و بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید
6-در هفته اول پس از جراحی حرکات ورزشی انجام ندهید
7-در جلساتی که پزشک تعیین کرده برای کنترل به موقع حاضر شوید
8-در دو روز اول پس از جراحی  صحبت نکنید
9-پس از جراحی از پک یخ برای کاهش تورم  و در روزهای دوم و سوم در صورت تورم از پک گرم استفاده کنید
10-در صورت خونریزی یه تکه گازی را با سرم شستشو خیس کنید و روی محل خونریزی فشار دهید و بگذارید 30 دقیقه روی آن بماند
11-مقدار کمی افزایش حرارت پس از جراحی طبیعی است و نشان دهنده واکنش طبیعی بدن به ترمیم است اما افزایش دمای زیاد نشان دهنده عفونت است
12-در صورت استفاده از پروتز متحرک پس از جراحی حداقل به مدت 10 روز نباید از آن استفاده کنید
13-ورم دم صبح طبیعی است و جای نگرانی نیست
14-پس از جراحی تغییر رنگ پوست طبیعی است نگران نباشد
15-پس از هر وعده غذا از دهانشویه استفاده کنید و پس از استفاده از دهانشویه تا یک ساعت چیزی نخورید و نیاشامید.
توجه کنید که مراقبت‌های دوره ای پس از ایمپلنت بسیار مهم است و سه ماه پس از تحویل  روکش  اصلی که در سه جلسه انجام می‌شود به پزشک مراجعه کنید و پس از آن مانند دندان‌های طبیعی  هر 6 ماه تا 1 سال برای چکاپ مراجعه کنید.و همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان ضروری است و مانع از عفونت می‌شود .برای مسواک زدن از مسواک نرم استفاده کنید.
برای خوردن غذا و نوشیدنی  به نکات زیر توجه کنید:
1-تا زمان از بین رفتن بی‌حسی دندان از خوردن غذا اجتناب کنید
2-پس از از بین رفتن بی‌حسی از خوراکی‌های سرد مثل بستنی استفاده کنید
3-در روز اول پس از جراحی از غذای نرم و نوشیدنی‌های گرم استفاده کنید
4-مصرف غذای داغ در روز اول خونریزی را زیاد می‌کند
5-چند ساعت پس از جراحی شروع به خوردن غذاهای نرم مثل سوپ و ماست کنید
6-از غذاهای اسیدی مثل پرتقال و گوجه فرنگی استفاده نکنید
7-نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب پس از جراحی توصیه می‌شود
8-از نی نوش برای خوردن نوشیدنی استفاده نکنید(خونریزی را زیاد می‌کند)
9-خوردن شیر سرد پس از جراحی به عنوان بهترین نوشیدنی برای ترمیم زخم توصیه می‌شود

مراقبت بعد از ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان گاهی اوقات نیاز به مراقبت بعد از عمل دارد و گاهی اوقات هم نیاز به مراقبت بعد از عمل ندارد. در حین ایمپلنت کردن دندان، به بیمار بیهوشی موضعی تزریق می‌شود تا بیمار در هنگام ایمپلنت دندان احساس درد یا احساس بدی نکند.
پس از ایمپلنت دندان، بسیاری از بیماران نیاز به تجویز داروی ضد درد برای کنترل درد پس از جراحی دهان ندارند، زیرا درد بسیار کمی دارد یا اصلا درد ندارد. در مواردی نادر، بیمار ممکن است حساسیت‌های مرتبط با درد داشته باشد، اما این حساسیت طی یکی دو روز از بین می‌رود.

مراقبت ایمپلنت دندان – دوره‌ای

  • معمولاً دو ماه پس از کاشت ایمپلنت دندان جهت قالب‌گیری روکش اصلی وقت گذاشته می‌شود که حدود سه جلسه به طول می‌انجامد.
  • سه ماه پس از تحویل روکش، جهت مراقبت ایمپلنت به‌منظور عدم گیر غذایی و همچنین عدم اعمال فشارهای نابجا روی ایمپلنت دندان به کلینیک مراجعه فرمایید.
  • مراجعات بعدی هر 6 ماه یا هر یک سال (همانند چکاپ سالیانه دندان‌های طبیعی)می‌باشد.

سوالات متداول درباره ایمپلنت دندان

در کنار نکاتی که در بالا گفته شد، برخی سوالات درباره ایمپلنت دندان به دفعات پرسیده شده است که در ادامه آن‌ها را بررسی کرده‌ایم:

هزینه ایمپلنت چقدر است؟

در ایران معمولا از ایمپلنت‌های کره‌ای، اروپایی و آمریکایی استفاده می‌شود. اما کشور سازنده ایمپلنت تنها فاکتور مداخله کننده در کیفیت آن محسوب نمی‌شود. ایمپلنت‌های کره‌ای خود به چندین گروه تقسیم می‌شوند. همین طور بسیاری از ایمپلنت‌های اروپایی هم در بازار وجود دارند که قیمت و کیفیت آن‌ها حتی کمتر از محصولات کره‌ای می‌باشد. تشخیص ایمپلنت مناسب و آگاهی از کیفیت برندهای مختلف برای مریض امری دشوار است و لازم است حتما از نوع برند و معتبر بودن آن آگاهی حاصل گردد.
اگر ایمپلنت گذاشته شده ضمانت گردد و در صورت Fail شدن یک ایمپلنت دیگر بدون هزینه برای شما گذاشته شود و هزینه‌های جانبی ایمپلنت مانند پودر استخوان و … نیز برای بار دوم از شما دریافت نگردد بر قیمت ایمپلنت موثر است. در صورتی که بهترین برند ایمپلنت هم توسط فردی غیر متخصص برای شما مورد استفاده قرار گیرد ممکن است عواقب ناخوشایندی را برای شما به همراه داشته باشد.

پیشنهاد می‌شود که شما ابتدا دندانپزشک مورد نظر را انتخاب نمایید و سپس این دندانپزشک است که با توجه به میزان تجربه خود و همچنین بودجه شما ایمپلنت مناسب را با رعایت انصاف به شما معرفی خواهد کرد.

آیا ایمپلنت دندان همیشه موفق است؟

درصد موفقیت ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد که در بیماران مختلف متفاوت است. حتی این مسئله در مورد ایمپلنت فک بالا و پایین نیز تفاوت دارد. به طور متوسط میزان موفقیت ایمپلنت دندان 95% گزارش شده است. بهترین حالت قرار دادن ایمپلنت قرار دادن ایمپلنت بلافاصله پس از کشیدن دندان است.
در صورتی که دندان از دست رفته، عفونی نباشد و مقدار زیادی استخوان در اثر عفونت از دست نرفته باشد، شانس زیادی برای برای جایگزینی همزمان ایمپلنت دندان وجود دارد. در مورد دندان‌هایی خلفی که معمولاً چند ریشه هستند و مخصوصاً اولین دندان‌های خلفی بزرگ که دو یا سه ریشه است، جایگزین همزمان دندان کشیده و ایمپلنت معمولاً مقدور نیست و بهتر است حدود 6 هفته صبر کرد.
معمولاً پس از کشیدن دندان، مقداری تحلیل استخوان اتفاق می‌افتد، دندانپزشک تا حد امکان سعی می‌کند بلافاصله پس از کشیدن دندان اگر شرایط فراهم باشد، ایمپلنت را در حفره‌ی دندان کشیده شده جایگزین کند.

ارتودنسی قبل یا پس از ایمپلنت دندان؟

گاهی ارتودنسی لازمه کاشت ایمپلنت است، بریس یا پلاک و دیگر وسایل ارتودنسی بسته به نیازهای بیمار قبل یا بعد از ایمپلنت دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد.  تشخیص این امر که ارتودنسی قبل یا پس از ایمپلنت دندان باید انجام شود بر عهده دندان پزشک متخصص می‌باشد.

آیا ایمپلنت مانند دندان واقعی است؟

دندان‌های جدید شما نه‌تنها ظاهراً شبیه دندان است و طبیعی به نظر می‌رسد بلکه ازنظر عملکرد هم مانند دندان طبیعی قوی است. پس شما قادرید که گاز بگیرید هر نوع غذایی را که دوست دارید!

بهترین مارک برای ایمپلنت دندان کدام است؟

بهتر است قبل از توجه به مارک ایمپلنت، حاذق بودن پزشک مورد اعتماد در اولویت قرار گیرد. ظرافت در کار جراحی ایمپلنت خیلی مهم است. روکش ایمپلنت باید طوری طراحی گردد که در کنار آن غذا گیر نکند و چند سال بعد شاهد پوسیدگی دندان مجاور ایمپلنت نباشیم.
اگر جراحی ایمپلنت و قالب‌گیری روکش آن توسط فقط یک پزشک انجام گیرد و تجربه این پزشک بخصوص در بخش جراحی بالا باشد، کافی است که به او اعتماد کنیم. حال برند ایمپلنت اولویت دوم می‌باشد که از دیدگاه مردم برمبنای کشور سازنده طبقه‌بندی می‌شوند ولی از دیدگاه پزشکان بر مبنای تکنولوژی ساخت سطح ایمپلنت و شکل ایمپلنت و اورجینال بودن آن تقسیم‌بندی می‌شوند (2).

آیا ایمپلنت عوارضی هم دارد؟

ایمپلنت دندان می‌تواند جایگزین خوبی برای دندان‌های طبیعی باشد ولی ایمپلنت نیز دارای عوارضی می‌باشد.
در صورتیکه قبل از کاشت ایمپلنت بررسی‌های دقیق از لحاظ وجود استخوان کافی، فضای مزیو دیستالی و اکلوزالی کافی (از لحاظ عرضی و همینطور با دندان‌های فک مقابل)، وجود یا عدم وجود لثه چسبنده انجام شود و توسط شخص متخصص در محل صحیح انجام شود، عوارضی نخواهد داشت.

آیا روش درمانی ایمپلنت، دردناک است؟

با بی‌حسی، موضع عمل بی‌حس می‌شود و چون در اغلب موارد لثه باز نمی‌شود و بدون جراحی ایمپلنت دندان در استخوان قرار می‌گیرد، بیمار احساس درد نمی‌کند. بعد از عمل اغلب بیماران ما اظهار می‌کنند که درد عمل خیلی کمتر از چیزی بوده که تصور می‌کردند.

چه مدت دوره ترمیم طول می‌کشد؟

همان‌طور که می‌توان تصور کرد، بین افراد مختلف این زمان متفاوت است. اغلب بیماران دوره تورم و ناراحتی زیادی را تجربه نمی‌کنند و حتی خیلی از آن‌ها مسکن هم مصرف نمی‌کنند. بعد از جراحی شما باید برای چند هفته غذای نرم میل کنید و اجازه دهید ایمپلنت‌ها جوش بخورند بعدازآن هر نوع غذایی را می‌توانید میل نمایید.

آیا دندان‌های مصنوعی را می‌توان به ایمپلنت تبدیل کرد؟

دندان‌های مصنوعی را نمی‌توان به ایمپلنت تبدیل کرد. ایمپلنت‌ها پیچ‌های فلزی هستند که در استخوان قرار می‌گیرند تا به پشتیبانی از دندان کاشته شده کمک کنند. ممکن است ایمپلنت‌هایی زیر دندان‌های مصنوعی موجود برای کمک به ثُبات و حمایت از این دندان‌های مصنوعی کار گذاشته شود. این امر می‌تواند تنها در صورتی انجام شود که دندان‌های مصنوعی فعلی در شرایط خوبی باشند. شما باید با متخصص پروتز خود مشورت کنید تا دندان‌های مصنوعی موجود شما را با دقت بررسی کند
.
منابع:
.https://zoomlife.ir
.http://www.ایمپلنت-دندان.com

بخش‌های مرتبط

مجله آرایش و زیبایی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت