آشنایی با مزاج انواع توت‌ها و بذرهای ملین

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

درباره توت‌ها و بذرهای ملین چه می‌دانید؟

توت‌ها و بذرهای ملین از اهمیت فوق العاده ای برای بدن برخوردارند که اگر به صورت صحیح و مطابق با مزاج مصرف شوند، موجبات سلامتی و نشاط بدن را فراهم می‌کنند.

.

انوع توت ها

  • توت‌ها مواد غذایی شیرینی هستند که هم به صورت تازه و هم به صورت خشک می‌توان از آنها استفاده کرد.
  • توت‌ها دارای قند فراوانی هستند که ارزش غذایی فوق العاده بالایی دارند و انرژی زیادی را در بدن ایجاد می‌کنند، خصوصاً اگر خشک شده باشند که مقدار قند آنها افزایش می‌یابد.
  • قندهای موجود در این گونه میوه‌ها ساده است و بی‌ضرر و سریع جذب بدن می‌شود و انرژی فراوانی تولید می‌کند.

.

بذرهای ملین

  • بذرهای ملین نیز از اهمیت فوق العاده ای برخوردارند، زیرا بر اثر خیس شدن، موسین فراوانی تولید می‌کنند.
  • استفاده از این نوع بذرها سیستم گوارشی را بیمه می‌کند و از نفوذ اسید معده به جداره آن نیز جلوگیری می‌کند.
  • بذرهای ملین همچنین حرکات دودی روده را افزایش داده و از یبوست جلوگیری می‌کنند.
  • استفاده صحیح از این بذرها موجب سلامتی و نشاط انسان می‌شود.
.

آشنایی با مزاج توت‌ها و بذرهای ملین

مزاج و مصلح انواع توت

انواع توت

مزاج درجه

مصلح

توت سفید

گرم و تر 1-2 سکنجبین ترش برای افراد گرم مزاج یا جوارش کمونی (زیره ای) برای افراد سرد مزاج

توت سیاه

گرم و تر 1-2

سکنجبین ترش یا جوارش کمونی

توت فرنگی

سرد و تر

عسل

شاه توت

سرد و خشک 2-1

عسل، اب انار، انار، اطریفل صغیر

تمشک

سرد و خشک رو به معتدل 2

عسل

توت خشک گرم و تر

سکنجبین یا زیره

.

مزاج و مصلح بذرهای ملین

انواع بذر ملین

مزاج درجه

مصلح

اسفرزه (اسپرزه)

سرد و تر 3-2 عسل و سکنجبین عنصلی

بارهنگ

سرد و خشک 2

عسل و مصطکی

بالنگو گرم و تر 1

عسل یا شکر

تخم ریحان یا تخم شربتی

گرم و تر 2-1 مرزنجوش
تخم مرو سرد و تر

عسل

خاکشیر

گرم و تر 2 کتیرا و عسل
فرنجمشک گرم و خشک 2

بنفشه، سکنجبین، بالنگو، آب انگور یا کمی سرکه طبیعی

قدومه

گرم و تر 2-1

زرشک یا عسل

.

نکات

  • بارهنگ دو نوع بزرگ و کوچک دارد که نوع بزرگ آن در خواص قوی تراز نوع کوچک است ولی منظور از بارهنگ در اصطلاح عام نوع کوچک آن می‌باشد.
  • اگر فرنجمشک را در سرکه، آب انگور یا شربت بریزند مانع فاسد آن‌ها می‌شود.

منبع: کتاب مجموعه کامل دائره المعارف تغذیه

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت