نقش حنای عروس

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

⇠ نقش حنا یکی از خدمات زیبا و فانتزی است که امروزه در بسیاری از سالن‌های زیبایی به علاقمندان ارائه شده و معمولا توسط فردی که تسلط کامل به طراحی نقوش سنتی و مینیاتوری دارد انجام می‌شود. این رشته به دلیل موقتی و بی‌خطر بودن دارای طرفداران بسیاری بوده و در انواع مدل‌های سنتی هندی، پاکستانی، عربی و… طراحی می‌شود.

⇠ نقش حنا یا همان mehandi از سنتی ترین و رایج ترین آرایش هایی است که قبل از مراسم خاصی همچون مراسم عروسی علاوه بر آرایش عروس در نواحی هند، پاکستان، جنوب ایران و… انجام می‌شود. در نقش حنا با استفاده از انواع رنگ‌های حنا مانند مشکی، قهوه ای، قرمز، سبز و سفید به کشیدن طرح هایی مینیاتوری یا باستانی پرداخته شده و به دلیل اینکه عملی بی‌ضرر و بی‌خطر است توجه علاقمندان بسیاری را در سراسر دنیا به خود جلب کرده است.

.

• نواحی مختلف پوست

⇠ معمولا نقش‌های مختلف حنا در دو ناحیه دست و پا انجام می‌شود. در دست‌ها می‌تواند کلیه انگشتان را در بر گرفته و شامل پشت یا روی دست هم باشد. انواع انگشتر یا گلهای مختلف را می‌توان در نقش حنا بر پوست پشت دست یا انگشتان ترسیم نمود. برای استفاده از نقش حنا بر روی پا در حالت سنتی معمولا ناحیه روی پا از مچ به پایین را در بر می‌گیرد. برای این ناحیه بهتر است از طرح هایی با نقوش گسترده و شلوغ استفاده نمود.

⇠ معمولا از نقوش سنتی در نقش حنا به صورت گسترده ای استفاده می‌شود. نقش‌های خورشید مانند با پرهای مدل دار و یا حلقه هایی ظریف که دارای پیچ و خم چشمگیر و زیبا هستند به وفور در نقش حنا دیده می‌شود. گل هایی با ساقه‌های پیچ در پیچ و حتی طرح هایی سرخپوستی از دیگر نقوش پرطرفدار در رشته نقش حنا می‌باشد. علاوه بر این می‌توان از هر طرحی که دارای ظرافت و زیبایی باشد در نقش حنا استفاده نمود.

.

• تسلط به طراحی

در هنر نقش یا طراحی حنا یک قاعده کلی وجود دارد. تسلط بی‌چون و چرا به طراحی. یک طراح حنا باید به تمامی فوت و فن‌های طراحی اعم از ظرافت، مهارت حرکت قلم، معنای نقوش و… مسلط باشد تا بتواند نقوش زیبا و فاخر را بر پوست طراحی کند. بنابراین آسان طب به علاقمندان این رشته توصیه می‌کند جهت تمرین برای نقش حنا به سراغ قلم و کاغذ رفته و بارها و بارها انواع نقش‌های ظریف، شکیل و مینیاتوری را طراحی کنید. یک طراح نقش حنا باید دقیقا بداند از کدام نقطه شروع کند و حرکت بعدی قلم چه خواهد بود تا بتواند پایانی هنرمندانه در این نقش طراحی کند.

.

 

الف) روش‌های پاک کردن حنا از روی پوست

 

⇠ روش اول: استفاده از آب و نمک

در یک کاسه مقداری آب و کمی نمک دریایی بریزید و آنها را خوب هم بزنید. سپس 15 الی 20 دقیقه دست خود را درون کاسه قرار دهید. این روش را هر روز تکرار کنید تا نقش حنا به طور کامل از روی پوست پاک شود.

توجه: باید مراقب باشید که آب نمک پوست دست را خشک نکند و حتما بعد از آن از مرطوب کننده استفاده کنید.

.

⇠ روش دوم: استفاده از روغن زیتون

مقداری روغن زیتون را روی پوست بریزید، سپس با پنبه‌ روغن زیتون را آنقدر روی پوست ماساژ دهید تا روغن کاملا جذب پوست شود. این کار را چند بار در روز تکرار کنید تا رنگ حنا از روی پوست پاک شود.

.

⇠ روش سوم: استفاده از لایه بردار

هر روز به مدت 3 تا 4 دقیقه روی قسمتی از پوست که حنا گذاشته‌‌اید را با یک صابون یا مایع لایه بردار به آرامی ماساژ دهید. دانه‌های موجود در لایه بردار برای از بین بردن رنگ حنا از روی پوست، بسیار عالی عمل می‌کنند.

.

⇠ روش چهارم: استفاده از لیمو

لیمو خواص سفید کنندگی طبیعی دارد که می‌تواند برای از بین بردن رنگ حنا از روی پوست موثر باشد.

برای استفاده از لیمو می‌توانید به 2 روش عمل کنید:

• اول اینکه یک لیمو را نصف کنید و آن را به حنای روی پوست خود بمالید.

• روش بعدی این است که یک کاسه را پر از آب کرده و دستتان را در آن فرو کنید، سپس آب لیمو را در آن بچکانید و اجازه دهید دست حدود 15 الی 20 دقیقه در آب بماند. این کار را یک یا دو بار در روز انجام دهید.

توجه: اگر روی پوست شما خراش و بریدگی وجود دارد، این کار را انجام ندهید زیرا لیمو ممکن است باعث سوزش و تحریک آن شود.

.

⇠ روش پنجم: استفاده از خمیر دندان

مقدار زیادی خمیر دندان را روی قسمت رنگ شده پوستتان بمالید و اجازه دهید تا کاملا خشک شود. سپس آن را به آرامی از روی پوست جدا کنید. این روش برای پاک کردن حنا بسیار موثر است، اگر با یک بار استفاده کاملا پاک نشد، می‌توانید دوباره امتحان کنید.

.

ب) روش پاک کردن حنا از روی ناخن

 

⇠ روش اول: استفاده روغن زیتون و نمک

مقداری روغن زیتون و دو قاشق غذاخوری نمک را در یک ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید. بعد یک تکه پنبه را در مخلوط بخیسانید و به آرامی روی ناخن‌ها بمالید. این کار را تا جایی انجام دهید که رنگ حنا شروع به محو شدن کند. برای زودتر پاک شدن رنگ حنا می‌توانید هر روز و روزی دو بار این کار را تکرار کنید.

.

⇠ روش دوم: استفاده از لیمو و جوش شیرین

نصف یک لیمو را در یک کاسه، آب بگیرید، بعد دو قاشق غذاخوری جوش شیرین به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. یک تکه پنبه را داخل این مخلوط زده و کمی خیس کنید، طوری که تمام پنبه به مخلوط آغشته نشود. سپس پنبه را روی ناخن بگذارید و با نخ، آن را به دور انگشتان ببندید.

اجازه دهید پنبه حدود دو ساعت روی ناخن بماند بعد آن را باز کنید. ولی اگر رنگ حنا خیلی تیره است، بگذارید بیشتر بماند یا این کار را چند بار تکرار کنید. سپس ناخن‌ها را با آب و صابون بشویید تا رنگ حنا پاک شود.

توجه: برای اینکه پوست دست خشک نشود بهتر است بعد از شستن دست‌ها از مرطوب کننده استفاده کنید.

.

ج)روش پاک کردن حنا از روی مو

 

⇠ روش اول: استفاده از عسل

یکی از بهترین مواد طبیعی برای پاک کردن حنا عسل می‌باشد. برای این کار باید مقداری عسل را روی موهای خود بمالید و 2 الی 3 ساعت بگذارید بماند، سپس سر خود را با آب گرم و شامپو بشورید.

.

⇠ روش دوم: استفاده از لیمو ترش

• لیمو به خاطر خاصیت اسیدی می‌تواند حنا را از روی مو پاک کند و باعث روشن‌تر شدن مو‌ها بشود.

• یک لیمو تازه را از وسط نصف کرده و آب لیمو را بگیرید، بعد آب لیمو را با مقداری آب مخلوط کنید و روی سر خود بمالید. سپس زیر نور خورشید بروید و صبر کنید تا مو‌ها کاملا خشک بشوند.

• حال مو‌های خود را بشویید و حتما از مرطوب کننده مو بعد از شستشو استفاده کنید.

.

سخن نهایی

در هنر نقش حنا یا همان مهندی پس از رعایت نکات ریز و به دست آوردن مهارت و تسلطی حرفه ای بر قلم و حنا باید نکته دیگری را مد نظر قرار داد. در هنر نقش حنا به دلیل استفاده از طرح‌های سنتی معمولا با نقوش پرکار و شلوغ روبرو هستیم که به خودی خود گویا و معنایی هستند بنابراین برای حصول زیباترین نتیجه بهتر است تنها از یک رنگ حنا در این رشته فانتزی استفاده نماییم. استفاده از چندین رنگ مختلف باعث جلوه ای ناهماهنگ در هنر نقش حنا خواهد شد.
.
منابع:
.https://asanteb.com
.https://setare.com
.https://www.aroos.co
.https://www.beytoote.com

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت