اگر در باتلاق گیر افتادیم، چه کنیم؟

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

باتلاق چیست؟

زیست شناسان باتلاق را به عنوان قسمتی از یک زمین پست معرفی کرده‌اند که از رطوبت و گیاهانی که مخصوص باتلاق‌ها هستند، روی آن را پوشانده اند. باتلاق، خلاش ویا تالاب، به صورت مترادف هم به کار می‌آیند در صورتی که در واقعیت با هم فرق دارند. چالش هایی که شما در هنگام گیر افتادن در باتلاق باید با آن‌ها مقابله کنید، زمین ناهموار  وغیر پایدار، حیوانات خطرناک، مگس‌ها و حشرات مختلف، رطوبت زیاد، کمبود آب، مشکلات تغذیه ای و مشکلات حرکتی است. هنگامی که شما در باتلاق گیر می‌کنید، از بزرگترین مشکلات شما این خواهد بود که با هر تکانی که بخورید یا تلاش غیر اصولی برای نجات از باتلاق انجام دهید، بیشتر در فضای آن فرو می‌روید. متاسفانه در اطراف باتلاق ها، گیاهان بوته ای رشد می‌کنند و شما نمی توانید درختان مقاومی مثل توسکا و یا کاج را در اطراف باتلاق‌ها پیدا کنید زیرا این درخت‌ها در زیمن‌های سفت، رشد می‌کنند. باتلاق‌ها انواع گوناگونی دارند که ما در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم زیرا بهترین کار در شروع، شناخت موقعیت مرداب‌ها است.

باتلاق‌های جنگلی: جنگل هایی خیس و نمناک که در اثر باران و باد زیاد، سطحی خیس و از شاخ و برگ‌های شناور دارد. هنگامی که مسیرتان به این جنگل‌ها افتاد، حتما قبل از هر قدم زمین زیر پای خودتان را بررسی کنید. عمق تالاب‌های جنگلی، 4 تا 5 متر است. تالاب‌های نمکی: این تالاب‌ها در مناطقی با آبو هوای خشک هستند که در موسم‌های بارانی به علن بارندگی تبدیل به دریاچه‌ی نمک می‌شوند. این باتلاق‌ها چسبنده و دردسر آفرین هستند و در مناطق کویری ایران زیاد وجود دارند. البته ناگفته نماند که در زمانی که این باتلاق‌ها خشک هستند، عبور و مرور از آن ها، مانعی ندارد. ریگ‌های روان: بدترین نوع باتلاق‌ها در جهان، ریگ‌های روان است که بر خلاف تصور ما در ریگزارهای بیابان‌ها نیستند بلکه در نزدیکی رودخانه ها، دریاچه‌ها و مکان هایی که شن و آب با هم مخلوط می‌شوند، بسیار وجود دارد. امداد رسانی در این باتلاق‌ها به افراد گرفتار، از دیگر انواع باتلاق‌ها سخت تر است. حتما به تابلوهای هشدار دهنده‌ی مناطق باتلاقی دقت کنید. آب شور: جزر ومد دریاها، باتلاق‌های آب شور را به وجود می‌آورند. از نظر مشخصات ظاهری این باتلاق، همانند باتلاق‌های جنگلی است با این تفاوت که باتلاق‌های آب شور، برای زندگی مارهای سمی بسیار مناسب است و در صورتی که در این باتلاق‌ها گیر بیفتید، باید نگران نیش سمی این حشرات هم باشید. باتلاق‌های حرا: از آن جایی که درخت‌های حرا در آب‌های شور رشد می‌کنند، در اطراف آن‌ها باتلاق‌های آب شور شکل می‌گیرد. ریشه این درختان بسیار لیز و خطرناک است و خطر شنا در آن زیاد است. در ایران این باتلاق‌ها در قشم و کلا قسمت‌های جنوبی ایران وجود دارد. باتلاق آب شیرین: مرداب هایی که گیاهان شناور بر روی آن‌ها زیاد است و در حدود 30 تا 3 متر، ارتفاع دارند. باتلاق‌های خزه خشک: باتلاق هایی از جنس شاخ وبرگ و کودهای گیاهان و گل و لای. فرار از این باتلاق‌ها بسیار سخت است و کمتر کسی از آن جان سالم به در برده است.

گفتن این نکته نیز ضروری است که در هنگام سفر به مناطق باتلاقی و  یا ناشناخته، حتما در مورد آن مطالعه کنید و اطلاعات کسب کنید و یا با افرادی که آشنا و بلد هستند، به این مناطق بروید. برای رهایی از باتلاق ها، اولین و مفیدترین کاری که می‌توان انجام داد این است که آن‌ها را شناسایی کنید و بهشان نزدیک نشوید. اگر در مسیرتان متوجه باتلاق شدید، از آن صرف نظر کنید و از مسیری جدی به طبیعت گردی خود ادامه دهد. باتلاق‌ها هم معمولا در مناطقی که جلگه، دریاچه، مناطق جنگلی که بارش باران در آن زیاد است، مناطق کویری و بیابانی و مناطقی که آب زیر زمینی دارند، مناطقی هستند که باتلاق خیزند.

اگر در باتلاق گرفتار شدید، اول از همه آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید و سپس، نکاتی که در ادامه میاوریم را به یاد آورده و مو به مو انجام دهید. اول از همه وسایل همراهتان را از خود جدا کرده و از خود دور کنید. این جوری در باتلاق شناور خواهید ماند. یکی از چالش هایی که هنگام سبک کردن خود در باتلاق وجود دارد این است که اگر بتوانید کفش هایتان را در بیاورید، سبک تر می‌شوید اما دو مشکل در این کار وجود دارد، اولین مورد این است که با در آوردن کفش هایتان، حالت مکش در باتلاق نسبت به خود  ایجاد می‌کنید و دومین مشکل، انگل‌های موجود در باتلاق‌ها است که قدرت نفوذ از راه پوست به داخل بدن انسان را نیز دارند. نکته دومی که باید به خاطر آورید این است که سعی کنید نفس‌های عمیق بکشید. خونسردیتان حفظ می‌شود. نکته‌ی سوم این است که سعی کنید وزن بدنتان راا ز روی پاهایتان به تمام بدن بدهید، اینگونه بر روی آب شناور می‌شوید. نکته‌ی چهارم؛ هنگامی که شناور شدید، سعی کنید در آب باتلاق شنا کرده و از آن خارج شوید و یا تکیه گاهی پیدا کنید. اگر به زمین سفت و یا تکیه گاهی محکم رسیدید، قبل از این که از آن و یا رسیدن خود مطمئن نشده اید، وزنتان را کامل به پاهایتان برنگردانید و جانب احتیاط را داشته باشید.

.
منابع:
.https://www.eligasht.com

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت