در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج تره فرنگی این گونه آمده است که:
- طبع تره فرنگی، در طب سنتی گرم و خشک است.
- به درمان کم خونی کمک میکنند
- از لحاظ خاصیت ادرارآوری در درجه اول قرار دارد.
- برای پیشگیری و درمان بیماریهای التهابی مانند آرتریت، التهاب پوست و استخوان مفید میباشد.
- ترکیب آب تره فرنگی و آب کرفس تاثیر شگفت انگیزی در افزایش میل جنسی دارد.
- تره فرنگی قدرت زیادی در دفع اسید اوریک دارد و از این جهت برای افرادی که به نقرس یا آرتریت مبتلا هستند مفید است.
- از خواص درمانی ترهفرنگی این است که فشارخون را کاهش میدهد و از حملات قلبی و سکته جلوگیری میکند.
- این سبزی خوراکی در هنگام پخته شدن از خود لعاب لزجی تراوش میکند که به همراه تار و پود سلولزی اش میتواند بقایای مدفوع و سموم روده را به خارج دفع کند. لذا برای مبتلایان به یبوست و بواسیر بسیار نافع است.
- این سبزی ماده غذایی کم کالری و منبع غنی فیبر محسوب میشود که با ایجاد احساس سیری طولانی مدت به کاهش اشتها و لاغری کمک میکند.
- منبع غنی ویتامین A است که از مواد ضروری برای سلامت چشم میباشد و به تقویت بینایی و درمان شب کوری کمک میکند.
- برگهای سبز آن به دلیل دارا بودن مواد گوگردی ضد عفونی کننده قوی بوده و موجب تقویت دستگاه ریوی میشوند.
- برای بند آمدن خونریزی بینی، چند قطره مخلوط از آب تـره با سرکه را دربینی بچکانید.
.
تفوت تره فرنگی و پیازچه
اندازه تره فرنگی از تره معمولی و پیازچه بزرگ تر است، طعم ملایم تری دارد و معمولا به صورت پخته و به عنوان طعم دهنده غذا استفاده میشود. اما پیازچه طعم و عطر قوی تری از تره و تره فرنگی دارد و معمولا به صورت خام داخل سبزی خوردن مصرف میشود زیرا در اثر پختن حالت ناخوشایندی پیدا میکند.
.
توحه کنید که
- به دلیل آن که بیشتر سبزیجات حاوی سدیم بالایی هستند از مصرف نمک در کوکو یا سوپ تره فرنگی اجتناب کنید و برای مزه دار کردن کوکو از زرشک و برای خوش مزه تر شدن سوپ از آب لیمو استفاده کنید.
- مصرف بیش از حد آن برای افرادی که از سنگ کلیه یا سنگ کیسه صفرا رنج میبرند مضر میباشد.
- تره فرنگی خوب دارای ساقهی سفید با اندازهی متوسط و برگهای سبز و صاف بدون لکه میباشد.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir