تخم مرو

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

تخم مرو دانه هایی است به اندازه دانه‌های شاهدانه و همرنگ با آن، سه وجهی با ظاهر براق. یک وجه از آن بزرگتر کلا دارای رگه‌ها یی به رنگ قهوه ای است که از قسمت پایین منشعب شده و سرتاسر دانه را فرا گرفته اند.

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج تخم مرو این گونه آمده است که:

  • مزاج تخم مرو گرم و خشک است.
  • درمان سرفه می‌کند
  • درمان بخش خارش گلو است
  • باز کننده تارهای صوتی می‌باشد
  • خلط آور است.
  • تب بر می‌باشد.
  • با گذاشتن یک بوته از آن در اتاق پشه و مگس به خاطر بوی آن وارد اتاق نمی شوند.
  • تخم مرو به علت دارا بودن موسیلاژ فراوان بعنوان لینت بخش در بر طرف کردن خارش‌های گلو و سرفه استفاده سنتی دارد.

.

طریقه مصرف

با ریختن دانه‌ها روی شیر یا آب داغ دانه‌ها پف کرده و به صورت لزج در می‌آیند و اثری معجزه آسا در در مان سرفه و سینه درد که به علت بیماری آنفولانزا پدید می‌آید، دارند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت