تخم مرو دانه هایی است به اندازه دانههای شاهدانه و همرنگ با آن، سه وجهی با ظاهر براق. یک وجه از آن بزرگتر کلا دارای رگهها یی به رنگ قهوه ای است که از قسمت پایین منشعب شده و سرتاسر دانه را فرا گرفته اند.
در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج تخم مرو این گونه آمده است که:
- مزاج تخم مرو گرم و خشک است.
- درمان سرفه میکند
- درمان بخش خارش گلو است
- باز کننده تارهای صوتی میباشد
- خلط آور است.
- تب بر میباشد.
- با گذاشتن یک بوته از آن در اتاق پشه و مگس به خاطر بوی آن وارد اتاق نمی شوند.
-
تخم مرو به علت دارا بودن موسیلاژ فراوان بعنوان لینت بخش در بر طرف کردن خارشهای گلو و سرفه استفاده سنتی دارد.
.
طریقه مصرف
با ریختن دانهها روی شیر یا آب داغ دانهها پف کرده و به صورت لزج در میآیند و اثری معجزه آسا در در مان سرفه و سینه درد که به علت بیماری آنفولانزا پدید میآید، دارند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir