نکات دودی کردن شیشه خودرو

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

بسیاری از خودروهایی که در خیابان‌های شهر می‌بینید به دلایل مختلف شیشه‌های خود را دودی کرده‌اند. اما اگر شما هم می‌خواهید چنین کاری انجام دهید حتما قبل از دودی کردن شیشه خودرو این نکات را در نظر داشته باشید.

ابتدا به دلایل دودی کردن شیشه خودرو می‌پردازیم و سپس در مورد نکات قبل از دودی کردن شیشه خودرو صحبت خواهیم کرد.

دلایل دودی کردن شیشه خودرو

محافظت در برابر اشعه مضر UV

دودی کردن شیشه خودرو به دلایل مختلفی از جمله خطرات ناشی از تابش نور خورشید و برخورد اشعه خطرناک و مضر UV، بسیار مهم و ضروری است.  این در حالی است که متاسفانه بسیاری از خودروهایی که در کشور تولید می‌شود از شیشه‌های آنتی UV بی‌بهره هستند.

خنک کردن فضای داخلی خودرو

همچنین در فصل گرما با افزایش دمای هوا و برای رهایی از گرمای شدید داخل اتاقک خودرو و جلوگیری از سوختن پوست سرنشینان، مالکان دودی کردن شیشه خودرو را راهکاری مناسب برای رفع این مشکل می‌دانند. پس کاملا بدیهی است صاحبان خودرو برای حفظ سلامت خود و سرنشینان، به فکر دودی کردن شیشه‌های خودرو باشند.

سلیقه شخصی صاحب خودرو

از دیگر دلایل دودی کردن شیشه خودرو می‌توان به سلیقه شخصی صاحب آن اشاره کرد. به نظر می‌رسد دلیلی که بیشتر صاحبان خودرو را وادار به دودی کردن شیشه خودرو می‌کند، شخصی‌سازی خودرو است.

درواقع آن‌ها دلیل این امر را حفظ حریم شخصی خود و سرنشینان می‌دانند و معتقد هستند با دودی کردن شیشه خودرو، تا میزان قابل توجهی از دید مردم پنهان می‌مانند و می‌توانند آرامش بیشتری را نسبت به زمانی که شیشه‌های خودرو دودی نبوده است، تجربه کنند.

جالب است بدانید که به همان اندازه که وضوح دید از بیرون خودرو به داخل کمتر می‌شود، سرنشینان خودرو در روزهایی که تابش خورشید بیشتر است یا به اصطلاح روزهای آفتابی، دید بهتری از فضای بیرون خواهند داشت.

قوانین دودی کردن شیشه خودرو

قوانین راهنمایی و رانندگی در دودی کردن شیشه خودرو

هرچند دودی کردن شیشه‌ خودرو با توجه به دلایلی که ذکر شد، می‌تواند به عنوان راهکاری مناسب درنظر گرفته شود، ولی نباید از این مسئله غافل شد که راهنمایی و رانندگی برای انجام این کار، قوانینی را نیز اعمال کرده است که بهتر است پیش از دودی کردن شیشه خودرو از آن مطلع شویم.

میزان درصد دید

راهنمایی و رانندگی قانونی مبنی بر محدودیت دودی کردن شیشه خودرو برای صاحبان خودرو اعمال کرده است.

طبق این قانون مالکین خودروها فقط می‌توانند شیشه خودرو را از 35 تا 40 درصد دودی کنند. البته منظور از درصد دودی کردن، درصد دید است. یعنی از بیرون خودرو دید 35 تا 40 درصدی به داخل خودرو وجود داشته باشد.

هرچه این میزان درصد کمتر شود، میزان دید کمتر و تیرگی شیشه خودرو بیشتر است. مثلا شیشه دودی 5 درصد بسیار تیره از شیشه دودی 45 درصد است.

اگر این قانون توسط مالکین خودرو نقض شود، پلیس راهنمایی و رانندگی می‌تواند در صورت مشاهده نقض قانون توسط خودرو، آن را متوقف کرده و جریمه نقدی 50 هزارتومان را برای آن درنظر بگیرد.

نه تنها پلیس راهنمایی و رانندگی بلکه نیروی انتظامی نیز می‌تواند در صورت برخورد با خودرویی که قانون دودی کردن شیشه خودرو را رعایت نکرده است، نسبت به توقیف آن اقدام کند.

از مهم‌ترین دلایل وضع و اجرای این قانون، توانایی پلیس در مشاهده داخل خودرو آن هم از فاصله‌ کمتر از 3 متر عنوان شده است.

درواقع پلیس باید بتواند در این فاصله ذکر شده، به خوبی داخل خودرو را مشاهده کند تا اگر راننده خودرو رفتاری خلاف قوانین راهنمایی و رانندگی مثل نبستن کمربند، استفاده از گوشی همراه هنگام رانندگی، خوردن و آشامیدن و … انجام دهد، خودرو را متوقف و با راننده برخورد کند.

نکته جالبی که در این مورد وجود دارد، تست کردن تیرگی توسط پلیس است که در بسیاری از کشورهای دیگر، انجام می‌شود؛ این در حالی است که متاسفانه در داخل کشور این تست وجود ندارد و مجریان قانون باید از چشمان خود کمک بگیرند.

قانون معاینه فنی برای درصد دودی کردن شیشه خودرو

پس از قانون راهنمایی و رانندگی، مراکز معاینه فنی نیز قانونی در مورد درصد دودی کردن شیشه‌های خودرو درنظر گرفته است. معاینه فنی دودی کردن شیشه عقب خودرو را غیر مجاز می‌داند. هرچند درصد دودی کردن شیشه عقب خودرو، برابر یا بالاتر از درصد مجاز باشد.

در صورت رعایت نکردن این قانون توسط صاحب خودرو، مراکز معاینه فنی خودرو، برگه معاینه فنی را برای خودرو صادر نمی‌کنند.

قانون‌گذار دلیل اعمال این قانون را اختلال در دید راننده از آینه وسط مخصوصا در شب و مسیرهای تاریک عنوان کرده است که منجر به تصادفات مرگبار و جبران‌ناپذیر خواهد شد.

ناگفته نماند که اگر شیشه خودرو هنگام تولید در کارخانه دودی شده باشد یا به اصطلاح شیشه دودی فابریک کارخانه است و پلیس بتواند سرنشینان خودرو را از فاصله‌ کمتر از 3 متر مشاهده کند، قانون ذکر شده شامل حال آن نخواهد شد و برگه معاینه فنی برای این خودروها صادر خواهد شد.

شرایط خاص دودی کردن شیشه خودرو

با توجه به قوانینی که دودی کردن شیشه خودرو را تا حدودی محدود می‌کند، تبصره‌هایی نیز وجود دارد که طبق آن مالکان خودرو می‌توانند شیشه خودرو را دودی کنند.

داشتن مجوز از پزشک برای دودی کردن شیشه خودرو

راهنمایی و رانندگی به افرادی که از سوی پزشک متخصص مجوز استفاده از شیشه دودی دریافت کنند، مجوز دودی کردن شیشه خودرو را صادر می‌کند.

البته از این نکته غافل نشویم که برای دریافت مجوز دودی کردن شیشه خودرو، باید غلظت دودی شدن شیشه خودرو توسط کمیسیون‌های فنی و پزشکی پلیس راهور تعیین شود.

هزینه دودی کردن شیشه خودرو

افرادی که اقدام به دودی کردن شیشه خودرو می‌کنند، در بازار با قیمت‌های مختلفی مواجه می‌شوند. ممکن است برای آن‌ها این سوال مطرح شود که چه مسائلی باعث شده است تا این تفاوت قیمت در دودی کردن شیشه‌های خودرو ایجاد شود.

نوع خودرو

مهم‌ترین مسئله در قیمت دودی کردن شیشه‌ خودرو، نوع خودرو، نوع شیشه‌های خودرو و تعداد آن‌ها است. مثلا برای دودی کردن شیشه برخی از خودروها مانند خودرو 206 باید هزینه بیشتری را نسبت به سایر خودرو‌ها پرداخت کرد. دلیل این مسئله هم مشکل بودن نصب برچسب دودی روی شیشه‌های این نوع خودرو به دلیل خمیده بودن آن است.

جنس بر چسب دودی

با توجه به جنس برچسب دودی که استفاده می‌شود، قیمت نیز تغییر خواهد کرد. برای استفاده از برچسب‌هایی که بهره‌مند از ویژگی آنتی UV است، باید هزینه بیشتری پرداخت کنید.

همچنین هنگام دودی کردن شیشه خودرو باید این نکات را درنظر گرفت که اگر از برچسب‌های بی‌کیفیت استفاده کنید، مجبور خواهید بود پس از مدتی آن را عوض کنید؛ چرا که حباب‌های داخل این برچسب‌ها به طول کامل از بین نخواهد رفت و همچنین با گذشت زمان رنگ دودی تغییر کرده و لبه‌های برچسب‌ها نیز باز خواهد شد.

البته بد نیست بدانید برچسب‌هایی که در برای دودی کردن شیشه خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرند، معمولا عمر طولانی دارد و به طور متوسط تا 10 سال قابل استفاده خواهد بود.

با توجه به نکاتی که در مورد دودی کردن شیشه‌ خودرو بیان شد، می‌توانید با درنظر گرفتن نوع خودرو، منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید و میزان هزینه‌ای که می‌توانید برای دودی کردن شیشه‌ خودرو درنظر بگیرید، برای دودی کردن شیشه خودروی خود، اقدام کنید.

.
منابع:

.https://tkacar.net
.https://blog.sheypoor.com

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت