در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج گشنیز آمده است که :
- مزاج گشنیز سرد و خشک است.
- خوردن هفت مثقال از آب آن با شکر اشتها آور است و برای داشتن خواب خوب مناسب است.
- تخم گشنیز مفرح، تقویت کننده قلب و مغز و معده است.
- اشتها آور، خواب آور، تسکین دهنده صفرا و تشنگی بوده و در رفع التهاب معده و استفراغ مفید است.
- مانع از بالا رفتن بخارات فاسد به مغز (زمانی که غذا در معده فاسد شده و یا در معده ماده بدی وجود دارد) میشود و ازین طریق مانع از بروز سردرد و حالت سرگیجه میشود.
- زیاده روی در مصرف گشنیز موجب ضرر برای مغز، کاهش بینایی یا اختلال حواس میشود.
- مصرف زیاد آن باعث ضعف حافظه و فراموشی و اختلال ذهن و ضعف نیروی جنسی و کاهش خونریزی حیض و ناباروری در زنان میشود.
- افراد مبتلا به آسم و تنگی نفس در مصرف گشنیز احتیاط کنند.
.
مصلح گشنیز چیست؟
دارچین و سکنجبین مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج گشنیز هستند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir