گشنیز

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج گشنیز آمده است که :

  • مزاج گشنیز سرد و خشک است.
  • خوردن هفت مثقال از آب آن با شکر اشتها آور است و برای داشتن خواب خوب مناسب است.
  • تخم گشنیز مفرح، تقویت کننده قلب و مغز و معده است.
  • اشتها آور، خواب آور، تسکین دهنده صفرا و تشنگی بوده و در رفع التهاب معده و استفراغ مفید است.
  • مانع از بالا رفتن بخارات فاسد به مغز (زمانی که غذا در معده فاسد شده و یا در معده ماده بدی وجود دارد) می‌شود و ازین طریق مانع از بروز سردرد و حالت سرگیجه می‌شود.
  • زیاده روی در مصرف گشنیز موجب ضرر برای مغز، کاهش بینایی یا اختلال حواس می‌شود.
  • مصرف زیاد آن باعث ضعف حافظه و فراموشی و اختلال ذهن و ضعف نیروی جنسی و کاهش خونریزی حیض و ناباروری در زنان می‌شود.
  • افراد مبتلا به آسم و تنگی نفس در مصرف گشنیز احتیاط کنند.

.

مصلح گشنیز چیست؟

دارچین و سکنجبین مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج گشنیز هستند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت