سماق

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

خواص و مزاج سماق در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج آن سرد و خشک است.
  • تقویت کننده معده است.
  • در تحریک اشتهای افراد گرم مزاج و بخصوص صفراوی مزاج‌ها مفید است.
  • قابض و پاک‌کننده معده می‌باشد.
  • از انواع اسهال حاد و مزمن و خونریزی معده جلوگیری می‌کند.
  • مصرف سماق در بهبود نقرس موثر است.
  • مصرف ساییده سماق با آب سرد خونریزی‌های داخلی را بند می‌آورد.
  • کسانی که زیاد ادرار می‌کنند با مصرف سماق بهبود می‌یابند.
  • غرغره جوشانده سماق جهت ورم گلو و دهان تجویز می‌شود.
  • گرد سماق جهت تقویت و استحکام لثه و جوش‌های چرکی دهان و تسکین درد دندان و کرم خوردگی مفید است.
  • مانع حالت تهوع و قی در گرم مزاجان و کسانی که در فصل گرما صفرا به معده شان می‌ریزد، است.
  • برنج همراه با سماق، برای گرم مزاجانی که دچار تهوع و دلپیچه و احیاناً اسهال ناشی از غلبه صفرا می‌شوند، مخصوصاً در اقلیم‌ها و فصول گرم، مفید می‌باشد.
  • سماق همچنین برای برخی از ورم‌های حاد مفید است. وقتی فرد ضربه خورده و قسمتی از بدن در حال ورم کردن و داغ شدن است، می‌توان سماق را به حالت خمیری درآورده، در محل ورم گذاشت و از افزایش ورم و داغ شدن و تورم جلوگیری کرد.
  • برگ و دانه‌های بسیار ریز سماق خواص دارویی دارند. بیشتر نیروی سماق در دانه‌ها می‌باشد. دانه‌ها را کوفته و ساییده و مورد استفاده قرار می‌دهند.

.

نشانه کیفیت سماق

  • هرچه تازگی و سرخی سماق بیشتر باشد بهتر و باکیفیت‌تر و خواص آن بالاتر است.

.

 عوارض زیاده روی در مصرف سماق

  • زیاده روی در مصرف سماق برای معده و کبد سرد مضر است.
  • منجر به بروز واکنش‌های آلرژیکی می‌گردد.
  • افراط در مصرف آن، کاهش وزن را به دنبال خواهد داشت.

.

مصلحات سماق و راه‌های کاهش ضرر آن

  • انیسون و مصطکی مصلح لازم برای کاهش ضرر و بهبود خواص و مزاج سماق هستند.
  • پختن سماق با بادمجان نیز از ضرر آن کم می‌کند.

.

بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت