زردک

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

خواص و مزاج زردک در طب سنتی این گونه تعریف می‎شود:

  • مزاج آن گرم و تر است
  • باعث تقویت قوای توان جنسی شده، مایع جنسی (منی) را زیاد می‌کند و در نعوظ هم موثر است.
  • زردک پخته، مربای زردک و آب زردک تقویت کننده معده است
  • تا حدودی ملین است بنابراین برای رفع یبوست مفید است.
  • چون زردک دارای طبع گرم است، بنابراین مربای آن با کمی زعفران برای غلبه بر سرمای هوا و سردی بدن مفید است.
  • مصرف آن در آش‌های سبک برای سرفه و دردگلو و قفسه سینه مفید است.
  •  ادرار آور است و برای درمان سنگ کلیه و مثانه مفید است.
  • اگر  در سرکه پرورانده شود (ترشی) برای کوچک کردن طحال ‌های بزرگ بسیار مفید است.

.

دستور تهیه مربا زردک (جزر):

  • زردک را ریز کرده، بجوشانند تا کاملا پخته شود .
  • سپس عسل را اضافه کنید و به آرامی بجوشانیدد تا با آب زردک بجوشد و به قوام برسد.
  • سپس به ازای هر 500 گرم از آن ادویه زیر را کوبیده و به آن اضافه کنید.
  • قرنفل، دارچین، زنجبیل، هل، جوزبوا، زرنباد، کبابه مجموعاً دو مثقال (در حدود ده گرم)

.

فواید مصرف مربا زردک

  • مصرف این مربا جهت تصفیه و بازکردن صدا، پاکسازی ریه، منع ریزش نزله، سرفه، ضعف معده و جگر، بدی هضم، و ضعف قوای جنسی بسیار مؤثر است.
  • مقوی احشا و رحم است.
  • باعث غلبه بر سردی می‎شود
  • تقویت کننده معده است

.

بهترین شیوه مصرف زردک

بهترین شیوه جهت مصرف و بهبود خواص و مزاج زردک، به صورت پخته یا مربای آن بویژه با عسل یا همراه با برخی ادویه جات گرم مثل دارچین یا انیسون است. چون زردک خام دیرهضم و نفاخ است و برای معده مناسب نیست

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت