جوز هندی

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج جوز هندی این گونه آمده است که:

  • جوز هندی دارای طبیعت گرم و خشک است
  • براى تقویت هاضمه نیز نافع است
  •  ضماد آن براى معالجه بیماریهاى آمیزشى کاربرد دارد
  • برای درمان و تسکین بسیاری از دردها مفید شناخته شده‌است.
  • در طب کره جوز هندى را براى مالش عضو بیمار مخصوصا در تسکین درد روماتیسم استعمال می‌کنند.
  • خوردن آن براى اخراج اقسام کرم معده و روده و کرم کدو مفید است  براى تقویت هاضمه نیز نافع است
  • خواص ضدباکتریایی جوز هندی باعث شده بتواند باکتری‌های مضر دهان را به طور موثر نابود کند و به شما کمک کند تا از پوسیدگی دندان‌های‌تان پیشگیری کنید.
  • بسیار لطیف و ملین طبع و محلل، مانع تخمه و مقوى اعضاء رئیسه خصوصا دماغ، مقوى حواس ناشتا جهت سهولت بریان کرده آن را با پوست جهت سرفه، خوردن جوز هندی مانع کرم معده است
  • مقى بلغم و مسهل و جهت امراض بارده دماغى و عصبى مانند فلج، لقوه و سرفه، ضیق‏ النفس، نفخ شکم و جذام مفید می‌‏باشد.
  • مخلوطی از چند قطره روغن جوزهندی و عسل حالت تهوع، سوءهاضمه و اسهال شدید را درمان می‌کند

.

توجه کنید که

مصرف یکجای این ادویه به میزان بیش از چهار گرم می‌تواند موجب بروز حالت تهوع، توهم و در موارد شدیدتر بیهوشی شود. مصرف این مقدار از جوز هندی در کودکان مسمومیت شدید و مرگ‌آور به همراه دارد.

مصلح

مصلح این ادویه پرخاصیت گشنیز است.

.

بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت