در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج روغن کانولا این گونه آمده است که:
- روغن کانولا، که از دانههای گیاه کلزا تهیه میشود، در طب سنتی دارای طبع سرد و خشک میباشد
- تسکین دردهای مربوط به بیماریهای استخوانی مانند روماتیسم از خواص آن است.
- روغن کانولای غنی از اسید چرب اولئیک میتواند باعث کاهش چربی شکمی شود.
- استفاده از این روغن برای آبرسانی به پوست کسانی که دارای پوست خشک هستند میتواند بسیار مفید باشد.
- روغن کانولا، مانند سایر روغنهای تصفیه شده دارای مواد مغذی ضروری کمی میباشد. با این حال، حاوی مقدار کمی از ویتامینهای محلول در چربی E و K میباشد.
- این روغن آنتی اکسیدانهای فراوانی دارد و میتواند از عضلات بسیار حیاتی بدن مانند قلب محافظت کرده و همچنین تا حدودی میتواند از بروز سرطان جلوگیری نماید.
- روغن کانولا، همچنین دارای چربیهای غیراشباع است که سالم هستند. این چربیها به مقدار زیاد در روغن زیتون یافت میشوند.
- روغن کانولا حاوی اسیدهای چرب غیراشباع (مایع) است که نتایج تحقیقات علمی ارتباط آنها را با کاهش کلسترول خون نشان داده است.
- گنجاندن روغن کانولا، به جای روغن ذرت در برنامه غذایی مادران باردار به کاهش خطر بروز سرطان سینه در آنان و حتی فرزندانشان کمک میکند.
- برای لطیف تر کردن موهای وز خود، چند قاشق چایخوری از روغن کلزا را در یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید و آن را در اسپری ریخته و با استفاده از آن موهای خود را مرطوب کنید.
.
معجونی برای جلوگیری از ریزش مو با روغن کانولا
روغن کلزا، روغن زیتون روغن بادام را به اندازههای مساوی با هم مخلوط کرده و چند قطره روغن اسطوخودوس به آن اضافه میکنید و سر خود را با این روغن ماساژ می دهید. سپس 20 دقیقه صبر کنید و بعد از آن موهای خود را با یک شامپوی ملایم و آب گرم میشویید.
توجه کنید که
یکی از مواردی که ممکن است باعث مضر شدن روغن کلزا شود این میباشد که در سالهای اخیر اصلاحات و دستکاریهای ژنتیک زیادی روی این گیاه انجام شده است، به طوری که امروزه بیشتر از 90 درصد روغنهای گلزار از گیاهان اصلاح ژنتیکی شده به دست میآیند. متاسفانه عوارض جانبی این محصول زیاد هستند اما قسمت بد ماجرا اینجاست که هنوز هم بخشی از این مضرات ناشناخته باقی مانده است.
روش مصرف
- این روغن بهعلت آستانه تحمل بالایی که در مقابل حرارت دارد، میتواند بهترین روغن برای سرخکردنیها هم باشد.
- روغن کلزا یکی از سالمترین روغنها است اما نگرانی موجود دربارهاش این است که موقع داغ شدن، زود شروع به دود کردن میکند. این اتفاق وقتی میافتد که اسیدهای چرب موجود در روغن اکسیده میشوند و رادیکالهای آزاد خطرناک درست میکنند.
- روغن کلزا خیلی بخار میکند، بنابراین از آن برای سرخ کردن یا کباب کردن استفاده کنید.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir