عرق هل

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج عرق هل این گونه آمده است که:

  • طبع عرق هل در طب سنتی گرم  و خشک است
  • عرق هل ضد مسمومیت است.
  • تب را پایین می‌آورد.
  • تقویت کنده قلب است.
  • برای تسکین درد روماتیسم مفید است.
  • برای رفع بیماری های چشم مفید است.
  • باعث شاداب شدن پوست می‌گردد
  •  معده را تقویت کرده و عملکرد روده‌ها را بهبود می‌بخشد.
  • به هضم غذا کمک می‌کند.
  • خاصیت باد شکن را داشته  و برای نفخ مفید است
  • در صورت داشتن سوءهاضمه می‌توان از عرق هل برای درمان آن استفاده کرد.
  • زخم‌های دهان را برطرف می‌کند، بدین منظور دم کرده هل را در دهان قرقره کنید.
  • استفاده مستمر و متعادل از عرق هل، منجر به رفع  بوی بد بدن در هنگام تعرق می‌شود.
  • داروی گیاهی شگفت انگیزی برای درمان گلودرد و سرماخوردگی است،
  •  بر روی سلامت چشم و کمک به تقویت و بهبود بینایی اثرگذار است.
  • اضطراب و نگرانی را کاهش می‌دهد و در رفع افسردگی موثر است.
  • مصرف مستمر عرق هل موجب افزایش رشد مو شده و پیاز مو را تقویت کرده و از ریزش مو جلوگیری می‌کند.

.

توجه کنید

  • برای بیماری‌های سوزاک و سیفیلیس و عفونت‌های ادراری بانوان حامله مضر می‌باشد.
  • کسانی که ورم پروستات دارند کم مصرف کنند.
  • مقدر مصرف زیاد هل برای روده‌ها مضر است برای رفع این اشکال آن را باید با کتیرا خورد.

طرز تهیه

  • هل‌ها به خوبی بشوئید و سپس در قابلمه ای بزرگ بریزید.
  • در قابلمه بزرگ به قدری آب بریزید که به اندازه یک بند انگشت روی‌ها‌ها را بگیرد.
  • دقت کنید قابلمه بزرگ تا جایی از آب پر شود که از ارتفاع ظرف کوچک پایین تر گردد.
  • چون اگر آب به ظرف کوچک نزدیک باشد، ممکن است داخل عرق بریزد.
  • ظرف کوچکتر را در مرکز قابلمه روی هل‌ها قرار دهید.
  • هنگامی که آب می‌جوشد، عصاره هل و بخار آب در این ظرف جمع می‌شود.

.

بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت