زردچوبه

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

خواص و مزاج زردچوبه در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج زردچوبه گرم و خشک است.
  • امروزه به عنوان یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌ها در آشپزی بکار می‌رود.
  • از مهم‌ترین خواص زردچوبه رفع گرفتگی‌های کبد است.
  • اگر در غذایی که زردچوبه بکار رفته آبلیمو نیز اضافه شود، برای درمان کبد چرب بسیار مفید است.
  • جویدن این گیاه در دهان برای تسکین درد دندان مفید است، البته اگر کمی تفت داده و به صورت گرم و نرم شده استفاده شود.
  • ذرات گرد این گیاه برای خشک کردن زخم‏‏‌ها و رفع درد ورم آنها، مفید است.
  • کوبیده آن (پودر زردچوبه) جهت بندآمدن خون‌ریزی زالو بکار می‌رود.
  • بستن زردچوبه به محل ورم‌ها باعث کاهش درد آن و تحلیل ورم می‌شود .
  • مصرف مناسب آن برای تقویت چشم مفید است.

نکته مهم: زردچوبه ضمن خواصی که دارد، نباید با داروهای ضدانعقاد مصرف شود و بهتر است هفت روز قبل از هر عمل جراحی، مصرف آن به حداقل برسد.

.

مقدار مناسب مصرف زردچوبه

میزان مصرف ادویه‌هایی مانند زردچوبه، جهت بهره‌مندی از خواص آن، نباید بیش از هفت گرم باشد.

.

مصرف زردچوبه برای چه افرادی مناسب نیست؟

  •  بیماران با سابقه سنگ کیسه صفرا
  •  مبتلایان به زخم معده
  • مبتلایان به بیماری‌های قلبی
  • افراد گرم مزاج

.

مصلح زردچوبه چیست؟

آب لیمو و آب بالنگ مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج زردچوبه و مهم‌تر از همه کاهنده عوارض آن هستند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت

error: هشدار ⚠️ محتوا محافظت می‌شود