خار مریم

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

خار مریم (Silybmommarianum  ) گیاهی دارای طبع گرم است و خاصیت درمانی فراوانی دارد. این گیاه با نام‌های “خار شیری” یا “خار اسکاتلندی” نیز شناخته می‌شود. گیاه خار مریم گل‌هایی با رنگ قرمز تا بنفش و برگ‌هایی با رنگ سبز مایل به زرد و به‌همراه وریدهای سفید رنگ دارد. این گیاه مخروطی شکل بوده و در طول دوره رشد خود، 30 تا 200 سانتی‌متر قد می‌شکد.

.

فواید خار مریم

  • خار مریم یک آنتی‌اکسیدان و سم‌زدای طبیعی است و به کاهش التهاب کمک می‌کند. این گیاه در درمان اختلالات فوق کلیوی و سندرم روده تحریک پذیر کاربرد دارد و برای درمان اختلال پوستی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • گیاه خار مریم برای کبد و سم زدایی از کبد مفید است و به دفع سنگ‌های صفراوی نیز کمک می‌کند.
  • مصرف گیاه خارمریم به‌عنوان دمنوش به تقویت استخوان‌ها کمک کرده و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.
  • گیاه خارمریم یک داروی گیاهی موثر برای پیشگیری از سرطان پروستات، سرطان سینه و سرطان رحم است. علاوه براین، رشد سلول‌های سرطانی را هم کاهش می‌دهد.
  • خوردن گلچه‌های گیاه خار مریم به کاهش میزان کلسترول خون کمک می‌کند.
  • مقادیربالای آنتی اکسیدان‌های موجود در گیاه خار مریم به کاهش رادیکال‌های آزاد بدن کمک کرده و با رفع چین و چروک به جوان سازی پوست صورت و رفع لکه‌های تیره پوستی کمک می‌کند.
  • عصاره خارمریم حاوی مقادیر زیاد اسیدهای چرب امگا 3 است و به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند.

.

مضرات استفاه از خار مریم

  • افرادی که به گیاهان خانواده کاسنی حساسیت دارند بهتر است از مصرف گیاه خار مریم پرهیز کنند.
  • مصرف بیش از حد گیاه خار مریم، عوارضی همچون حساسیت پوستی، اگزما، سردرد و تهوع، ضعیف شدن قوه چشایی، عرق کردن و ضعف را به همراه دارد.
  • گیاه خار مریم باعث افت سطح قندخون خون می‌شود، به همین دلیل افرادی که قندخون پایینی دارند و یا داروهای مرتبط با قندخون مصرف می‌کنند، در استفاده از این گیاه باید احتیاط کنند.

.

طریقه مصرف خار مریم

  • ریشه‌های گیاه خار مریم را می‌توان به‌طور خام یا جوشانده شده به‌همراه کره یا کباب شده خورد.
  • شاخه‌های جوان این گیاه را می‌توان تا ریشه برید و بصورت آب‌پز شده  مصرف کرد.
  • همچنین ساقه این گیاه را می‌توان بعد از پاک کردن، برای رفع تلخی در طول یک شب در آب خیساند و آن‌را به‌صورت استفاده در انواع خورشت مصرف کرد.
  • برگ‌های این گیاه را نیز می‌توان از خارها پاک نمود و به‌صورت خام به سالاد اضافه کرد یا به‌عنوان یک جایگزین اسفناج مصرف نمود.
  • برای تهیه دمنوش خار مریم نیز کافیست 3.5 گرم دانه نیمکوب شده این گیاه را در 150 سی سی آب جوش به‌مدت زمان 10 الی 15 دقیقه  دم کنید.

.

منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت