تخصص/مهارت:
طراح و نقاش
معرفی/ بیوگرافی:
یحیی صنعتی (به انگلیسی: Yahya Sanati ) هنرمند ایرانی، متولد 1341 است.
آقای یحیی صنعتی، از هنرمندان موفق ایران و فارغ التحصیل رشته عمران دانشگاه تهران میباشد.
یحیی صنعتی آثار متمایز و منحصربفرد خود را غالباً با تکنیک رنگ روغن و در سبک «آبستره (انتزاعی)» خلق نموده است که بیشتر درون مایه و موضوعاتی رازآلود دارند، بطوریکه بینندگان آثار ایشان با هر سن و سال و جنسیت و شخصیتی که دارند، میتوانند نظرات متفاوتی را راجع به آثار ایشان داشته باشند. آثاری خاص که هرکدام مفاهیم پنهانی را در عمق خود دارد و منتقدان میتوانند ساعتها درباره هرکدام از آثار بحث نمایند.
آثار یحیی صنعتی را میتوان با آثار هنرمندانی همچون «واسیلی کاندینسکی» و «پیت موندریان» و… مقایسه نمود.
یحیی صنعتی درباره خود گفته است: «از دوران جوانی درکنار کار تخصصی، نقاشی و پژوهش در حوزه علوم انسانی را هم دنبال میکردم که در حال حاضر علائق و فعالیت اصلی مرا تشکیل میدهند.»
ایشان همچنین در توضیح نمایشگاه آثار خود بیان داشته است:
«براي مجموعه نقاشیهاي ارائه شده در این نمایشگاه، عنوان “تصاویر پنهان” انتخاب شده است، زیرا تقریباً تمامی این آثار در نگاه نخست، معناي روشن و در دسترسی را به نمایش نمیگذارند. با تعلیقی از معنا در تصاویر روبرو هستیم و نقاشیها شباهت به معماهایی دارند که نمیخواهند با ما به آسانی سخن گویند و معنا و اسرار خویش را آشکار سازند. هر نقاشی از غیاب تصویر و معنایی شکل گرفته است که در ظاهر اثر دیده نمیشود و در نگاه ساده و روزمره ما دیده و گشوده نخواهد شد. زبان نقاشیها خاموش بنظر میرسد، در آغاز سخنی براي گفتن به نمایش نمیگذارند و نیاز است تلاش و کوششی براي ترغیب آنان به سخن گفتن صورت پذیرد، تلاشی براي شکستن تعلیق تصویرها و گشودن روایتهایی که در تصاویر دیده شده غایبند و ما را به جستجوي خود فرا میخوانند. بدین ترتیب نقاشیها به “تصاویري پنهان” شباهت دارند و این چنین نامگذاري شدهاند و شاید به این دلیل از ما میخواهند که شکیبایی و صبوري پیشه کنیم و معماهاي پنهان آنان را برملا سازیم. اما این پرسش به جاي خود باقیست که آیا تماشاگران در آزمون خیال خود در گشودن معماهاي نقاشیها به پاسخ و روایتی همسان میرسند؟ این را نمیدانیم و بنظر رازي است که هیچگاه فاش نخواهد شد و معنایش آن است که این امکان هست که هر تماشاگري از چشمانداز خیال خود پاسخی را دریابد و روایتی از آن خود از هر اثر ارائه نماید. بدین ترتیب در نمایشگاه “تصاویر پنهان” ، ناظران و تماشاگران نقشی به اهمیت نقاش و نقاشیها دارند. اما علیرغم این امر مهم و با اهمیت، درکنار هر اثر توصیف نقاش از آن نیز در قالب عباراتی بیان شدهاند ، که روایت او از معناي اثر است. اما این توصیف چنانکه گفته شد تمامی حقیقت و معناي “تصاویر پنهان” نیست و تا زمانی که تصاویر باقی هستند، راویان و تماشاگران خود درکار خلق روایتهاي تازه خواهند بود.»
“شما را به دیدن نمایشگاه آثار ایشان دعوت مینمائیم”
• کد QR:
📲 جهت دسترسی سریع و اشتراکگذاری آسان، این کد را با تلفنهای هوشمند اسکن نمائید




