زیتون

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج زیتون این گونه آمده است که :

  • مزاج زیتون نارس سرد و خشک، زیتون کاملاً رسیده گرم و خشک و زیتون سیاه نیز گرم و خشک است.
  • اگر همراه غذا خورده شود – نه پیش یا پس از غذا – مقوی معده و اشتها‌ آور است.
  • ضماد زیتون بر زیر ناف موجب رفع یبوست و ایجاد حالت اسهال می‌شود.
  • مقوی معده و اشتها آور است. بویژه زیتون پرورده که در تحریک اشتها بی‌نظیر است.
  • زیتون به رفع چاقی کمک می‌کند، بنابراین زیاده روی در مصرف آن برای افراد لاغر اندام مناسب نیست.
  • تحریک و تقویت قوای جنسی، از خواص دیگر زیتون است.
  • مزه مزه با آب و نمکی که زیتون در آن خیسانیده شده باشد جهت استحکام دندان و لثه مفید است.
  • زیتون را تنها باید همراه غذا خورد؛ زیتون و سبزی‌خوردن، تنها مواردی هستند که مصرف آنها در کنار غذا، عموماً منعی ندارد.
  • جویدن برگ آن جهت آفت دهان مفید است.
  • خواص پرشمار زیتون در روغن زیتون فرابکر (تصفیه‌نشده و بودار) وجود دارد که با تصفیه‌شدن، حذف می‌شود.

.

بهترین نوع زیتون، چه نوعی است؟

بهترین نوع زیتون، سبز و رسیده آن است که در آب و نمک پرورده شده باشد که در این صورت خواص زیادی دارد.

عوارض مصرف زیاد زیتون

  • مصرف زیاد از حد آن در افراد گرم مزاج سبب سوختن اخلاط می‌شود.
  • از عوارض دیگر مصرف بیش از حد زیتون، بروز بی‌خوابی است.
  • افراط در مصرف زیتون برای ریه نامناسب است.

مصلح زیتون چیست؟

بادام درختی شیرین، گردو، سرکه، عسل و شیرینی‌های طبیعی مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج زیتون هستند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت