گل گاوزبان

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

خواص و مزاج گل گاوزبان در طب سنتی این گونه بیان می‎شود:

  • مزاج گل گاوزبان موجود در ایران گرم و تر است.
  • گل گاوزبان مسهل صفرا و اخلاط سوخته و سودا است.
  • در رفع بیماری‌های سوداوی، خشونت نای و سینه، سرفه، تنگی نفس، گلودرد، سنگ کلیه و مثانه مفید است.
  • مصرف جوشانده آن با عسل برای اکثر بیماری‌های ریه مفید است.
  • نشاط آور است. غم و اندوه، وسواس، ترس و امثال آن را برطرف می‌کند.
  • تقویت کننده مغز، اعصاب، قلب و کبد است.
  • شربت و دمنوش آن سبب لینت مزاج می‌شود.
  • برای سنگ کلیه و مثانه مفید است.

.

مقدار مصرف روزانه گل گاوزبان در یک فرد بالغ و نحوه تهیه جوشانده آن

  • مقدار مصرف روزانه در یک فرد بالغ یک مثقال (حدود 5 گرم) گل گاوزبان است که باید در حجم حدود دو لیوان آبجوش بمدت 15 دقیقه آرام و ملایم جوشانده شود.
  • افزودن لیموعمانی یا آب لیمو به جوشانده ملایم گل گاوزبان ضروری نیست ولی آن را خوشرنگ می‌کند و برای کسانی که دچار تپش قلب اضطرابی همراه با داغی بدن و سینه و صورت می‌شوند سودمندتر است.
  • افزودن مقدار اندکی عسل یا نبات به این جوشانده اشکالی ندارد ولی این شیرینی باید ملایم باشد.

.

مصرف گل گاوزبان و جوشانده آن برای چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

  • افراد دارای فشارخون بالا
  • افراد مبتلا به سنگ کلیه
  • زنان باردار و شیرده
  • نوزادان و کودکان

.

عوارض زیاده روی در مصرف گل گاوزبان

  • مصرف زیاد گل گاوزبان برای طحال مضر است.
  • افراط در مصرف گل گاوزبان به علت وجود آلکالوئید، خطر افزایش ابتلا به سرطان کبد را بالا می‎برد.
  • منجر به ناراحتی‌های گوارشی و تضعیف معده می‌شود.
  • درد را در بیماران کلیوی و مبتلا به سنگ کلیه، تشدید می‎کند.
  • فشار خون را بالا می‎برد.

.

مصلح گل گاوزبان چیست؟

صندل سفید، مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج گل گاوزبان است.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت