در طب سنتی، خواص و مزاج چغاله بادام این گونه بیان شده است:
- این میوه در طبسنتی مزاجی سرد دارد.
- به عنوان مقوی دندان و مسکن حرارت دهان شناخته میشود.
- همچنین برای جلوگیری از گرفتگی عضلات و رفع اسپاسم مفید است.
- استفاده از نوبرانههای بهار به صورت خورش و ترشی انداختن آنها (با سرکه طبیعی) بسیار مناسب تر است.
.
ملاحظات مصرف چغاله بادام
- بهتر است افراد مبتلا به ناراحتیهای گوارشی مانند نفخ، سوء هاضمه و رفلاکس یا سالمندان و کودکانی که توان جویدن ندارند و دستگاه گوارششان ضعیف است، چغاله بادام را با احتیاط و محدودیتهای بیشتری میل کنند.
- به طور کلی زیادهروی در مصرف آن موجب سردرد، دل پیچه، تهوع، اسهال، ترشح بیش از حد بزاق و رخوت میشود.
- میوه هایی مانند گوجه سبز، چغاله بادام و زردآلوی کال که نارس چیده میشوند احتمال وجود سموم کشاورزی در آنها بیشتر است. قسمتی از سموم با رسیدن کامل میوه از بین میرود که در میوههای کال این اتفاق نمی افتد.
.
یک نکته جالب!
میوههای نارس برای سلامتی مضر می باشند ولی چغاله بادام از این قاعده مستثنی است و خوردن آن برای افرادی که دارای معده قوی هستند و در هضم آن دچار مشکل نمیشوند، اشکال ندارد.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir