خواص و مزاج خامه در طب سنتی به شرح زیر است:
- خامه گزینه مناسبی برای وعده صبحانه است.
- مزاج آن گرم و تر است.
- خامه را معمولاً با یک شیرینی مانند مربا یا عسل مصرف میکنند. مصرف مقدار کمی عسل به همراه خامه از زیانهای خامه کم میکند.
.
مقایسه خامه با سایر لبنیات
از بین سایر لبنیات کره و سرشیر و خامه چربی نسبتاً بالاتری دارند.
.
چه کسانی نباید خامه بخورند؟
- کسانی که غلبه رطوبت در معده دارند و به مشکلاتی مانند ترش کردن، نفخ و … مبتلا هستند.
کسانی که معده ضعیف دارند و کم تحرک هستند. - افراد با مزاج گرم و خشک و افراد با چربی بالا
- مبتلایان به خلط گلو و سینه، نفخ و سنگینی معده نیز باید از مصرف خامه پرهیز کنند.
.
مضرات استفاده از خامه
خواب آلودگی، احساس کسالت، کاهش حافظه، بالابردن چربی خون و … از جمله زیانهای خامه در افراد کمتحرک است.
.
نکات قابل توجه در مصرف خامه
- مصرف خامه در فصل پاییز مناسب و در بهار نامناسب است.
- خامه پاستوریزه چربی نامناسبی دارد و توصیه نمیشود.
.
مصلح خامه چیست؟
- عسل مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج خامه است.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir