دوغ

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

مزاج دوغ سرد و تر است و دارای خواص مفیدی به شرح زیر است:

  • مصرف دوغ طبیعی با اندکی فلفل و نمک یا نعناع یا پونه برای کسانی که بین غذا دچار تشنگی می‌شوند، مناسب است.
  • نوشیدن دوغ معتدل در قوام و مزه (نه بسیار رقیق یا غلیظ، و نه بسیار ترش یا شور) برای کاهش حرارت بدن در فصول گرم سال، رفع تشنگی، بی‌قراری، کم‌خوابی و جوش‌های پوستی سودمند است.
  • مصرف دوغ در گرم مزاجان موجب اعتدال مزاج و تقویت نیروی جنسی می‌شود.
  • دوغ بخصوص همراه با برنج کته شده، چاق کننده است.

.

نکات قابل توجه در مصرف دوغ

  • دوغ رقیق بیشتر رطوبت‌بخش است و دوغ غلیظ بیشتر سردی‌آور است.
  • برای جلوگیری از بروز اختلال در گوارش غذا، بیش از یک لیوان دوغ مصرف نکنید.
  • مصرف دوغ همراه با غذا ضرر چندانی ندارد اما به قدر رفع تشنگی مصرف شود، بهتر است.
  • مصرف همزمان دوغ و گوشت منجر به تولید مواد هضم نشده در بدن می‌شود که در نتیحه رسوب این مواد بدن ضررهای فراوانی میبیند، بیشترین ضرر وارده به مفاصل مربوط است.

.

بهترین نوع دوغ چه نوع دوغی است؟

بهترین دوغ، دوغ تهیه شده از ماستِ تازه گاو است که روغن آن را به طور کامل گرفته باشند.

.

مصلح دوغ چیست؟

اندکی فلفل، نمک، نعناع یا پونه مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج دوغ هستند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت