عرق پونه

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج عرق پونه این گونه آمده است که:

  • عرق پونه در طب سنتی دارای طبیعت گرم و خشک است
  • ضد سرماخوردگی است
  • ضد برونشیت است
  • درمان کننده رفلاکس معده
  • درمان کننده اسید بالای معده
  • درمان کننده سرفه‌های مزمن و خشک
  • ضد عفونت روده‌های اسهالی است
  • جهت درمان رفلاکس یک فنجان بعد از غذا همراه کمی گلاب میل شود
  •  برای درمان سرماخوردگی، زکام و سردردها استفاده میشود.
  •  از این عرق برای درمان خانگی سوء هاضمه می‌توان استفاده نمود.
  •  استفاده از این عرق گیاهی برای درمان گلو درد بسیار مفید است.
  • جهت درمان سیاه سرفه یا سرفه‌های خشک و سرماخوردگی یک فنجان را با عسل شیرین کرده و سه وعده میل شود.

میزان مصرف

  • بزرگسالان به میزان یک فنجان از آن را بعد از هر وعده غذایی میل کنند.
  •  برای کودکان بالاتر از دو سال نصف فنجان عرق پونه بعد از هر وعده غذایی استفاده شود.
  • مصرف عرق پونه،برای کودکان زیر دوسال ممنوع است.

.

توجه کنید که

  • عرق پونه، در زنان باردار ماهیچه‌های رحم را منقبض کرده و سبب سقط جنین می‌شود.
  • زیاده روی در مصرف آن اعث تشدید سردرد شده، فشار خون و پمپاژ قلب را شدت می‌بخشد.موجب تشنج شده و برای معده و کلیه مضر است و باعث مسمومیت می‌شود.

طرز تهیه شربت عرق پونه

  1. پونه خشک شده را در ظرفی حاوی عرق پونه،خیس کنید و بگذارید 2 ساعت بماند.
  2.  سپس به مدت سه تا پنج دقیقه مخلوط گیاه و عرق پونه را در حرارت ملایم بجوشانید.
  3.  اجاق گاز را خاموش و صبر کنید تا ترکیب گیاه و عرق پونه،به دمای متعادل (50 درجه سانتی‌گراد) برسد.
  4.  مخلوط گیاه و عرق پونه،را از صافی عبور دهید سپس عسل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شربت قوام بیاید.
  5.  شربت را پس از سرد شدن داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال بگذارید.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت