راهنمای گوشت ماهی

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

• نشانه‌های ماهی نامرغوب و کهنه

⇠ بو: ماهی در شرایط بد معمولا بوی بدی دارد بوی بد گاهی اوقات بوی آمونیاک می‌دهد.

⇠ پوست:ماهی در شرایط بد ، پوست بسیار نرم دارد که به راحتی ازگوشت آن جدا می‌شود.

⇠ چشم ها: ماهی در شرایط بد چشم‌های گود، قرنیه کرم و مردمک سفید دارد، انگار که آب مروارید دارند.

⇠ آبشش: آبشش ماهی پشت سر آن است و در شرایط بد، آن‌ها زرد یا خاکستری هستند

⇠ شکم: اولین منطقه آسیب دیده است؛ ماهی در شرایط بد ، متورم ،شل ، تو رفته خواهد بود.

.

• نشانه‌های ماهی خوب و تازه

⇠ بو:ماهی تازه بوی جلبک دریایی می‌دهد و تمام مواد مغذی را دارد.

⇠ پوست:برعکس آنچه در بالا ذکر شد، ماهی تازه رنگ با طراوت، براقی دارد.

⇠ چشم ها: ماهی تازه چشم‌های برآمده و مردمک سیاه درخشانی دارد.

⇠ آبشش ها:آبشش ماهی وقتی تازه هستند، بسته به نوع ، تمیزی ، درخشندگی به رنگ صورتی یا قرمز خواهند بود.

⇠ شکم : گوشت شکم آن سفت است و لغزنده نیست.

.

• نکات نگهداری و فریز کردن ماهی:

⇠ پس از خرید از سوپر مارکت ماهی را بپزید اگر ممکن نیست ، می‌توانید ماهی را منجمد کنید. تضمین می‌کنیم ماهی مدت بیشتری باقی خواهد ماند. با فریز کردن،ماهی ویژگی‌های خود را حفظ کرده و از خطر مسمومیت غذایی جلوگیری می‌کند.

⇠ خوردن ماهی هایی که در فریزر قرار دارند ، اگر چند هفته مانده باشد، بسیار خطرناک خواهد بود به خاطر این است که نمی دانید آیا قطع الکتریکی وجود داشته یا خیر، یعنی ماهی به طور کامل منجمد نشده است. از سوی دیگر، منجمد کردن دوباره آن‌ها هرگز توصیه نمی شود.

⇠ اگر ماهی به علت قطع برق یخ آن ذوب شود ایمن ترین گزینه آن است که آن را دور بیندازید.

⇠ در یخچال قرار دادن و فریز کردن مانع تکثیر باکتری‌های بیشتر می‌شود ، اما آن‌ها را نمی کشد ، این کار امکان تسریع فرآیند تجزیه را فراهم می‌آورد. بنابراین، اگر فریزر یا یخچال به هر دلیلی از کار کردن متوقف شد، بهتر است ماهی را دور بریزید.

.

• توصیه‌های لازم در آماده سازی و طبخ آبزیان

1) در شستشوی ماهی از آب سرد وروان استفاده كنید.

2) برای خروج ماهی از حالت انجماد هیچوقت از آب گرم استفاده نكنید.(بهترین روش قراردادن ماهی منجمد در هوای آزاد ویا در مسیر جریان آب سرد می‌باشد)

3) بعد از پاك كردن ماهی جهت برطرف نمودن بوی ماهی ،دستهای خود را با مخلوطی از آبلیمو ونمك بشویید.

4) مصرف ادویه جات وخواباندن ماهی درپیاز ویا چند حبه سیر رنده شده روی گوشت ماهی باعث از بین بردن بوی مخصوص آن می‌شود.

5) جهت برطرف نمودن بوی ماهی هنگام طبخ،سوزاندن كمی پوست پرتقال یا لیمو عمانی در آشپزخانه بی‌تاثیرنیست.

6) استفاده از آبلیمو یا آبغوره در پخت وپز ماهی طعم ومزه آن را برای كودكان خوشایند می‌كند.

7) در فلس گیری ماهیان از وسیله ای بنام فلس پاك كن (همانند برس با میله‌های زبر ومحكم) استفاده كنید.

8) جهت جلوگیری از پراكنده شدن فلس ماهی در محوطه آشپزخانه ماهی را مجاور قابلمه ای پراز آب قرار دهید واقدام به پاك كردن فلسها نمایید.

9) در بریدن باله‌ها وشكم ماهی بهتر است از قیچی مخصوص استفاده كنید.

10) برای جدا كردن تیغهای درشت ماهی , پس از تخلیه امعاء واحشاء وبازكردن ماهی از پشت، غشاء چسبیده به استخوانها را به كمك چاقو آزاد نموده وبا كشیدن ستون مهره‌ها كلیه استخوانهای متصل به ستون مهره را میتوان جدا نمود.

11) برای جدا كردن تیغهای ریز ماهی , پس از آب پزكردن آن با كمك چنگال می‌توان این تیغها را جدا نمود وبا گوشت خالص وپخته شده ماهی اقدام به تهیه خوراكهای خوشمزه از قبیل (كتلت, شامی, كوكو, كوفته, كباب كوبیده, استانبولی پلو و…) كرد.

12) سعی كنید ماهی را در روغن كاملاً داغ وفراوان سرخ كنید.اینكار باعث عدم چسبیدن ماهی به ظرف وبهتر پخته شدن همه قسمتها می‌شود.

13) جهت جلوگیری از چسبیده شدن ماهی به ماهیتابه قطعات ماهی را در مخلوطی از تخم مرغ هم زده ،آرد ،نمك وادویه غلطانده ،اقدام به طبخ نمایید.

14) هیچوقت قطعات ماهی را ابتدا از طرف پوست سرخ نكنید. اینكار باعث جمع شدن تكه‌های گوشت ماهی می‌شود،اول طرف گوشتی ماهی را سرخ كنید بعد طرف دیگر را.

15) اگر ماهی را درسته می‌پزید جهت نفوذ حرارت وروغن به داخل بدن ماهی پیشنهاد می‌شود چند برش عرضی در دو طرف بدن ماهی ایجاد نمایید.

16) جهت پوست گیری ماهی 2 شكاف عرضی نزدیك برانشی‌ها روی بدن ماهی ،2شكاف طولی به فاصله حدود یك سانتی متر در طرفین باله‌های پشتی و2 شكاف طولی در طرفین باله‌های شكمی ماهی ایجاد نمایید، آنگاه به كمك انگشت خود در قسمت برش عرضی پوست ماهی را طوری آزاد كنید كه بتوانید پوست ماهی را از سر به طرف دم بكشیداینكار را برای طرف دیگر نیز تكرار كنید.

.

منابع:
.https://www.beytoote.com
.http://namnak.com

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت