معمولاً ترس از پزشک در کودکان معمول است ممکن است این ترس کودک به دلیل دردی باشد که شاید کودک به هنگام تزریق واکسن یا انجام آزمایش خون یا نزدیک شدن یک فرد غریبه به محدوده بدن کودک در او به وجود آمده باشد و همین امر باعث به وجود آمدن اضطرابهای شدید به محض ورود به محیطهای درمانی و دیدن افرادی که دارای روپوش سفید هستند در کودک میگردد که ممکن است با دیدن این صحنه کودک شروع به جیغ زدن و گریه کردن کند
مارسلا جونز، یک پروفسورِ انگلیسی در واشنگتن، میگوید که دخترِ 3 ساله اش، آمالیا، به محضِ اینکه پا به مطب میگذارد، شروع به جیغ کشیدن میکند. در طولِ چک آپِ 2 ساله اش، رنجِ او با دیدنِ لباسِ سفید دکترها آغاز میشود (آمالیا تزریقاتِ همیشگی اش را انجام میدهد و سپس به طبقه بالا میرود تا تست خونِ خود را انجام دهد. «اما به سه نفر نیاز داریم تا او را سرِ جایش نگه داریم و این بسیار وحشتناک است».
والدین باید چه کار کنند؟ جونز میدانست که دیگر نمی خواهد بارِ دیگر چنین جنگی را داشته باشد؛ بنابراین با دخترش در موردِ اینکه چرا والدین فرزندانشان را نزدِ دکتر میبرند و در مطب چه اتفاقاتی میافتد، صحبت کرد.
کارن استفن، نویسنده کتابِ «کتابخانه ای کامل برای تبادل اطلاعات تربیت فرزند»، میگوید صرفِ نظر از علتِ ملاقات با دکتر، آگاهی دادن به کودکان در موردِ اینکه قرار است چه اتفاقاتی بیفتد امری بسیار مهم است. او میگوید:«اغلب، قسمتِ اعظمِ ترسِ کودکان به این دلیل است که نمی دانند باید انتظارِ چه چیزی را داشته باشد».
گاهی اوقات کودکان ممکن است افکارِ اشتباهی در موردِ درمانِ پزشکی داشته باشند. برایِ مثال اگر برنامههای تلویزیونی در موردِ بیمارستانها را نگاه کرده باشند، ممکن است دکترها حوادث و جراحاتِ اساسی را برای آنها تداعی کنند.
.
چگونه به کودکی که از دکتر میترسد کمک کنیم؟
برایِ مقابله با ترسِ کودکان، والدین باید توضیح دهند که هنگامِ ملاقات با دکتر چه چیزی رخ میدهد. توضیح جزئیات، بسیار کمک کننده است؛ مثلاً:گوشی ای که دکتر برایِ شنیدنِ صدایِ قلبِ کودک از آن استفاده میکند ممکن است سرد باشد، چوبی که دکتر برایِ دیدنِ گلویِ کودک موردِ استفاده قرار میدهد ممکن است زِبر باشد.
والدین همچنین باید الگویی از نگرشی باشند که تمایل دارند کودکانشان آن را بیاموزند. استفن میگوید:«بسیاری از کار هایی که کودکان باید در طولِ زندگیِ خود انجام دهند ترسناکند، اما کودکان به اندازه کافی شجاع هستند که بدونِ آویزان شدن به میزِ غذاخوریِ خانه با ما راه بیایند، ما معمولاً به آنها دلگرمی داده و میگوییم، کارت را خوب انجام دادی!»
توانایی دریافتِ خدماتِ پزشکی، مهارتِ مهمی در زندگی است که باید کسب شود؛ اما اگر کودکان ترس و اضطرابِ والدینشان را احساس کنند، ملاقات با پزشک را سخت تر از آنچه که واقعاً هست تعبیر و تفسیر میکنند.
پس از ملاقات با پزشک باید چه کنید؟ استفن میگوید:«من زیاد طرفدارِ جایزه دادن نیستم، اما شدیداً طرفدارِ داشتنِ یک تفریح به همراهِ یکدیگر هستم.» و این شیوه ای است که میتوانید این مطلب را بیان کنید:«بیا شجاعت و هماهنگیِ تو را جشن بگیریم، به این دلیل که در واقع زمانی که من کاری چالش انگیز را انجام میدهم، دوست دارم آن را جشن بگیرم.»
کمک به کودک جهتِ آماده شدن برایِ ملاقات با دکتر
آیا به زودی قرار است با دکتری ملاقات داشته باشید؟ شما میتوانید از این راهکارها برایِ کمک به کودکِ خود استفاده کنید.
این رویداد را برای کودک عادی کنید. یک جعبه بازیِ لوازم پزشکان را برای کودکتان خریداری کنید و به او اجازه بدهید تا شما و عروسک هایش را معاینه کند.
بسیاری از کتابهای تصویری به کودکان نشان میدهند که باید در حین ملاقات با دکتر انتظار وقوعِ چه اتفاقاتی را داشته باشند.
دروغ نگویید. بله، تزریقِ آمپول درد دارد، اما دردِ آن بسیار زود خوب میشود و این کار برایِ سلامتی طولانی مدت، مهم و ضروری است. استفن توصیه میکند که هیچگاه دروغ نگویید که آمپول هیچ دری ندارد.
آمادگی ایجاد کنید. کودکانِ کوچک تر را به همراهِ خواهر یا برادرِ بزرگترشان به ملاقاتهای پزشکی ببرید؛ به این ترتیب آنها میتوانند اعمالی که به طورِ معمول توسطِ پزشک انجام میشوند را مشاهده کنند. حتی در ملاقاتهای پزشکی خودتان نیز اجازه دهید کودکتان شما را همراهی کند. به آنها اجازه دهید ببینند چه رخ میدهد و شما چگونه عکس العمل نشان میدهید.
یک عروسک را به همراهِ خود ببرید. دکتر میتواند ابتدا آن عروسک را معاینه کند تا کودک در موردِ آنچه که در مطبِ دکتر رخ خواهد داد، احساسِ آرامش و راحتی بیشتری بکند.
از خود اعتماد به نفس بروز بدهید. به کودکتان بگویید:«من میدانم که در مطبِ دکتر به بهترین نحو رفتار خواهی کرد.
.
منابع :
.https://namnak.com