سرخک در برخی از کودکان با حساسیت بالاتری خود را نشان میدهد. پس لازم است که همه والدین با نشانههای بیماری سرخک آشنا باشند در این مقاله هدف ما آشنا کردن شما والدین عزیز با این بیماری میباشد. پس مقاله ای را که برای شما تهیه نموده ایم را تا انتها مطالعه نمایید تا ضمن آشنایی با 5 علامت اصلی سرخک در کودکان آشنا شوید و جدیدترین روش درمان سریع آن را بدانید.
.
مشخصه بیماری سرخک چیست؟
از زمانی که ویروس بیماری سرخک وارد بدن شخص شود تا زمان آشکار شدن آن حدود 2 هفته طول میکشد که بعد از گذشت این مدت، بیماری سرخک با علائم زیر خود را نشان میدهد:
- تب
- سرفه
- گلو درد
- آبریزش بینی
- قرمزی چشم
- حساسیت به نور
- دردهای عضلانی
- لک های سفید در داخل دهان
پزشکان میتوانند با توجه به این علائم، این بیماری را تشخیص دهد. اما درصورتیکه احتمال تشخیص این بیماری براساس علائم ظاهری نباشد آزمایش خون برای صحت وجود یا عدم وجود ویروس سرخک توصیه میشود. نخستین علائم سرخک شبیه سرماخوردگی است. تب در بیماری سرخک بتدریج شدیدتر میشود. قبل از بروز دانه های پوستی، دانه های سفید رنگ کوچکی در سطح داخلی مخاط گونه دیده میشود. هرچند سرخک بیماری ناخوشایند است اما در اغلب موارد خود بخود التیام مییابد.
.
راههای انتقال ویروس سرخک:
حدود 10% کل مرگ و میر قابل پیشگیری کودکان زیر 5 سال در جهان به علت سرخک است و براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت سالیانه 200 هزار کودک را به کام مرگ میکشد. از سال 1383 برنامه واکسیناسیون در کشور برعلیه سرخک با واکسن سرخک، سرخجه و اوریون (MMR) در دو نوبت 12 و 18 ماهگی انجام میشود. بسیارى از موارد سرخک در طى فصل خشک رخ مى دهد در حالى که در مناطق با آب و هواى معتدله اوج بروز بیمارى در اواخر زمستان و اوایل بهار رخ مى دهد. سرخک بیشتر درکودکان واکسینه نشده اتفاق میافتد زیرا بعضی از والدین از ترس اثرات سوء واکسن کودکان خود را واکسینه نمیکنند اما اغلب کودکان یا بزرگسالانی که واکسن سرخک دریافت کردهاند دچار عوارض جانبی نمیشوند. پنج دلیل عمده ای که یک کودک میتواند به ویروس سرخک مبتلا شود عبارتند از:
◉ سرخک یا سرخجه عفونت دستگاه تنفسی و یک بیماری مسری است که میتواند از طریق تماس با افراد آلوده یا بزاق آنها انتقال پیدا کند.
◉ فرد آلوده میتواند با عطسه یاسرفه ویروس های خود را درهوا پراکنده کند واین ویروسها تا چندین ساعت زنده هستند و باید ضدعفونی صورت بگیرد تا این ذرات آلوده که وارد هوا شدهاند یا بر سطوح مختلف نشستهاند از بین بروند.
◉ نوشیدن از شیشه فرد آلوده یا استفاده مشترک از ظروف غذای او احتمال ابتلا به این عفونت را افزایش میدهد.
◉ نزدن واکسن یا عدم تکمیل دوره واکسن سرخک هم دلیل دیگری برای ابتلای به این بیماری است.
.
چند نکته مهم!
◉ اگر واکسن سرخک دریافت نکرده اید ودر تماس با فرد آلوده هستید به دکتر مراجعه کنید و واکسن سرخک بزنید و تا 72 ساعت از ارتباط با فرد آلوده پرهیز کنید.
◉ کمبود ویتامین A میتواند یک عامل مهم در ارتباط با سرخک باشد و این بیماری کودکانی راکه رژیم غذایی انها مقدار کمی ویتامین A دارد بیشتر تحت تاثیر ویروس قرار میدهد.
◉ توجه داشته باشید که عوارض جانبی و جدی واکسن سرخک درکمتر از یک میلیون نفر اتفاق افتاده است. با این حال بعضی از والدین معتقدند این واکسن میتواند باعث اوتیسم در کودکان آنها شود اما تحقیقات ثابت کردهاند که هیچ رابطه ای بین واکسن سرخک با اوتیسم وجود ندارد.
.
منابع :
.https://bestkid.ir