اهمیت و ضرورت اسباب بازی در عملکرد ذهنی و جسمی کودک

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

1- اسباب بازی‌های می‌توانند باعث خلاقیت و تخیل شوند.

اسباب بازی‌هایی که روش‌های مختلفی برای بازی دارند، به مغز کودک شما کمک می‌کنند تا رشد کند و قدرت خلاقیت داشته باشد. این اتفاق به نوبه خود به آن‌ها کمک می‌کند تا دنیا را به طور گسترده‌تری ببینند. پیش‌تر درباره‌ی تاثیر اسباب بازی‌ها در رشد ذهنی کودکان گفته‌ایم که بازی قوه‌ی تخیل آن‌ها را قوی می‌کند. بچه‌ها توسط بازی با این اشیاء یاد می‌گیرند خارج از چارچوب فکر کنند.

وقتی وسایلی مانند پازل، لگو، عروسک، اسباب بازی‌های ساختنی، خانه بازی و … کودکان را وادار می‌کنند تا شروع به ساخت داستان و زندگی کردن با سناریو در ذهن خود کنند. باید گفت که بازی کودک در واقع اولین کلاس درس او است.

حتی با اشیایی که در ابتدا به عنوان اسباب بازی طراحی نشده‌اند، بچه‌ها به سرعت آنها را به همین ترتیب دوباره تعیین می‌کنند، به خصوص اگر این تنها چیزی باشد که در دسترس دارند. یک چوب، یک سنگ، یک ظرف، یک جعبه … همه این‌ها نامزدهای عالی برای کمک به کودک در تقویت تخیل خود هستند.

.

2- اسباب بازی‌ها علوم مختلف را به کودک آموزش می‌دهند.

مغز بچه‌ها مانند اسفنج و با سرعت بالا اطلاعات محیط اطراف را به خود جذب می‌کند. می‌توان گفت آنها راهی دیگر برای کشف علوم، فناوری، مهندسی، هنر و ریاضیات به بچه‌ها به حساب می‌آیند. یک اسباب بازی هرچقدر ساده یا پیچیده باشد، درسی برای کودک شما با خود دارد و بر اهمیت اسباب بازی‌ها در رشد کودک تأکید می‌کند.

وقتی کودک شما برج با بلوک می‌سازد و سرانجام سقوط آن را روی زمین تماشا می‌کند، این یک درس از فیزیک به شمار می‌رود. تماشای چرخش اتومبیل کنترل از راه دور فقط از طریق امواج رادیویی کنترل کننده باعث می‌شود بچه‌ها در مورد چگونگی کار آن کنجکاو شوند. یک پازل مغز کودک شما را تحریک می‌کند و به او کمک می‌کند الگوها را کشف کند.

هرگز وقتی صحبت از اسباب بازی است قدرت آموزش آن را دست کم نگیرید. بچه‌ها از طریق بازی‌های خلاقانه چیزهای بیشتری می‌آموزند زیرا تمام حواس و تمرکز خود را برای آن‌ها می‌گذارند. این امر آن‌ها را وادار می‌کند تا به جستجوی بیشتر در مورد جهان پیرامون خود ادامه دهند.

.

3- اسباب بازی‌ها رشد حرکتی کودک را اصلاح می‌کنند.

از دیگر نکات مهم اهمیت و ضرورت خرید اسباب بازی و عملکرد ذهنی و جسمی کودک این است که وقتی کودک اسباب بازی را در دست می‌گیرد و با آن بازی می‌کند، در واقع مهارت‌های حرکتی خود را تمرین می‌کند تا هماهنگی بیشتری میان دست و چشم پیدا کند. چنین مهارتی به کودک شما کمک می‌کند تا مراحل رشد جسمی خود را بسیار موثرتر طی کند.

اسباب بازی هایی که نیاز به فشار دادن، کشیدن، گرفتن، انداختن، چرخاندن یا استفاده از دست و بدن خود برای انجام کاری دارند، در رشد کودک حرکتی نقش اساسی دارند.

.

4- نگهداری و خرید تعداد زیاد اسباب بازی تاثیر چندانی ندارد.

به همان اندازه که اسباب بازی‌ها می‌توانند سرگرم کننده و مهم باشند، به خاطر داشته باشید که کودک می‌تواند با تعداد زیاد آن‌ها سردرگم شود. بهتر است اسباب بازی‌های کمتری برای فرزند خود خریداری کنید که کودک شما بتواند با آن بیشتر بازی کند و از آن یاد بگیرد. کیفیت اسباب بازی و همچنین انتخاب صحیح آن تاثیر بیشتری در رشد او به نسبت تعداد بالای آن می‌گذارد.

.

5- اسباب بازی‌ها می‌توانند به کودک از نظر عاطفی بالغ کمک کنند.

اسباب بازی‌ها ارتباط، خاطرات مثبت و راهی برای تعامل با احساسات در کودکان فراهم می‌کنند. آیا تا به حال توجه کرده‌اید که چگونه کودکان دلبسته اسباب بازی‌های خود می‌شوند؟ بچه‌ها با اسباب بازی‌های خود را با عشق ، توجه و لذت بازی می‌کنند. بنابراین، وقتی آن‌ها به اسباب بازی‌های خود محبت می‌کنند، در واقع در حال رقم زدن خاطرات شیرین کودکی هستند. چراکه این اسباب بازی‌ها مانند نزدیکترین افراد به آن‌ها هستند. در اغلب موارد آن‌ها ترجیح می‌دهند عروسک خود را مانند خواهر یا برادر خود نگه دارند و با آن حرف بزنند.

.

نکته پایانی …

اسباب بازی و عملکرد ذهنی و جسمی کودک ارتباط مستقیم باهم دارند. کودکانی که ساعت‌ها با اسباب بازی‌هایشان بازی می‌کنند، کودکانی سالم و شادترند. این امر می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا راحت‌تر به دوران بزرگسالی پا بگذراند زیرا آنها تجربه کودک بودن را کاملاً داشته‌اند.

.
منابع :
.https://hyperbox.ir

بخش‌های مرتبط

مجله والدین و کودک

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت