عباس اخوین

 تخصص/مهارت:

خطاطی و خوشنویسی، مدرس هنر

 معرفی/ بیوگرافی:

عباس اخوین (به انگلیسی: Abbas Akhavein) هنرمند ایرانی، متولد 1316 در مشهد است.

عباس اخوین چهره ماندگار، هنرمند و خوشنویس صاحب نام معاصر است. وی کتاب‌ها، تابلوها و آثار بسیاری را به زیبایی، دقت و ظرافت نگاشته است. عباس اخوین از سال 1359 با کسب درجهٔ استادی از انجمن خوشنویسان ایران تا به امروز در کسوت استادی به تعلیم و تعلم دوستداران خط نستعلیق پرداخته و از او کتاب‌ها و آثار متعددی به چاپ رسیده است. وی در نمایشگاه‌های مختلف گروهی و انفرادی در ایران و خارج از کشور شرکت داشته‌است.

آقای عباس اخوین در سال 1316 در مشهد چشم به جهان گشود، از همان ابتدا به هنر خوشنویسی علاقه فراوانی داشت و در دوران تحصیل با شور و اشتیاقی فراوان به تمرین و نوشتن خط می‌پرداخت بگونه‌ای که این استعداد ذاتی وی را از دیگران متمایز کرد. در سال چهارم دبیرستان به همراه خانواده به تهران مهاجرت کرده و بعد از اتمام تحصیلات در دبیرستان، در رشتهٔ شیمی دانشگاه پذیرفته شد و به ادامه تحصیل پرداخت.

ایشان با علاقه‌ای وافر و بدون داشتن استاد به نوشتن خط پرداخت بعد از اتمام تحصیلات، نزد علی آقاحسینی که خود از شاگردان عماد الکتاب بود، تعلیم خط نستعلیق گرفتند. اخوین بعد از گذشت دو سال استفاده از محضر ایشان، خوشنویسی را به حد کمال فرا گرفته و به خطوط اساتیدی چون عماد الکتاب، کلهر و به ویژه میر عماد حسنی علاقه‌مند شد و به مشق نظری و قلمی از روی خطوط این اساتید پرداخت. در سال 1359 استادانی همچون علی اکبر کاوه، حسن میرخانی، حسین میرخانی و ابراهیم بوذری گواهینامه استادی ایشان را با کسب بیشترین امتیاز اعطا کردند.
فعالیت‌های هنری

اخوین در سال‌های 1338 و 1339 به عنوان خطاط در روزنامه کیهان فعالیت کرد و سپس در سال 1358 به عنوان استاد و عضو هیئت تخصصی گزینش مرحله استادی و نیز عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران مشغول فعالیت شد. او از معدود اساتیدیست که از سال 1337 تنها به هنر خوشنویسی به صورت کاملاً حرفه‌ای مشغول می‌باشد. او در حال حاضر عضو هیئت ارزشیابی هنری وزارت ارشاد است که درجات هنری 5 تا 1 را به خوشنویسان اعطا می‌کنند. لازم است ذکر شود که گواهی درجه 2 معادل فوق لیسانس و درجه 1 معادل دکتری محسوب می‌شود.

اخوین در سال 1371 مرکز کتابت و تعلیم ایران را تأسیس نمود و به همراه تعدادی از مدرسین انجمن خوش نویسان ایران که از شاگردان استاد هستند، مشغول تدریس خوش‌نویسی خطوط نستعلیق، شکسته و تذهیب می‌باشد. وی کتابت نستعلیق را به اوج خود رسانده است، خط نستعلیق ایشان در نرم‌افزار خوش‌نویسی کلک، پیاده‌سازی شده‌است و به عنوان خط مرجع پارسی در کتاب‌های درسی مدارس بکار رفته است. اخوین در بین خوشنویسان معاصر، با سبکی بی بدیل و منحصربفرد، مروج شیوهٔ قدما می‌باشد.

وی در طول فعالیت حرفه‌ای خود شاگردان بسیاری را آموزش داده که از نام آوران خط نستعلیق و اساتید بنام در این وادی می‌باشند. وی در سال 1389 به عنوان چهرهٔ ماندگار در رشتهٔ خوشنویسی معرفی گردید.

کتابشناسی
اخوین در مدت 50 سال کار خوشنویسی، کتاب‌های زیادی را برای استفاده علاقه‌مندان به چاپ رسانده که غالب آن‌ها به دلیل تقاضای زیاد نایاب است. کتاب‌هایی که قبل از انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است عبارتند از: گنجینه معرفت، پویه، رها، کتاب ارث، التفاصیل، عجایب الحکایات. کتاب‌هایی که بعد از انقلاب به چاپ رسیده‌است عبارتند از: سرمشقهای نستعلیق در 3 جلد، یک عمر نستعلیق و مرقع آن، مرقع بحر عشق، یادنامه نمایشگاه خط، گزیده سخنان خواجه عبدالله انصاری، رباعیات اوحدالدین کرمانی، پیام غدیر، دیوان حافظ همراه با نقاشی‌های محمود فرشچیان که بیش از ده نوبت بچاپ رسیده است. رباعیات خیام در دو نوبت، در نوبت اول 95 چلیپا با مینیاتورهای جلالی سوسن آبادی و نیز در نوبت دوم 125 چلیپا با تذهیبهای جداگانه بچاپ رسیده که اثری بسیار نفیس می‌باشد، مرقع زلف دلبر، کتاب سر زلف خط بمناسبت چهارصدمین سال صدرنشینی میرعماد الحسنی در سال 1383 به ابتکار و هزینه مرکز کتابت و تعلیم ایران، کتابت دیوان حافظ برای بار دوم در سال 1386 و در نهایت دفتر اول مثنوی، از آثار ماندگار و ارزشمند بخط عباس اخوین می‌باشند.

نمایشگاه‌های داخلی و خارجی
برگزاری نمایشگاه‌های متعدد در داخل و خارج از کشور از دیگر فعالیت‌های اوست.

نمایشگاه‌های داخلی:
تهران: حسینیه ارشاد به اتفاق 19 تن از شاگردان مدرس ایشان (1368)
تهران: مرکز کتابت و تعلیم ایران به مناسبت افتتاح این مرکز (1372)
کرمان: (1375)
تهران: نگارخانه سیحون (1378)
تهران: نگارخانه فرنویاد باتفاق 5 تن از شاگردان مدرس (1379)
شیراز: (1380)
تهران: تالار آبی مجتمع فرهنگی هنری کاخ نیاوران با 163 تابلو (1380)
تهران: نگارستان خط (1381)
تهران: بمناسبت بزرگداشت چهارصدمین سال صدر نشینی میرعماد در کاخ سعد آباد، موزه میرعماد، موزه رضا عباسی، نگارخانه نیاکان با شرکت 105 خوشنویس از سراسر کشور به کوشش مرکز کتابت و تعلیم ایران در سال (1383)
مشهد: نگارخانه رضوان به دعوت آستان قدس رضوی (1385) این نگارخانه وابسته به مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، در این نمایشگاه 63 اثر از تابلوهای او از کتابت تا قلم شش دانگ به نمایش گذاشته شد.
تهران: نمایشگاه قرآنی و تذهیب در نگارخانه شمس به همراه 29 نفر خوشنویس و مذهب خانم (1385)
کرمان و بم: (1385)
اسلامشهر: نمایشگاه استاد اخوین به همراه مدرسین مرکز کتابت به مناسبت سال پیامبر اعظم (1385)
اصفهان: شرکت در جشنواره بین‌المللی هنر نبوی باتفاق مدرسین مرکز کتابت با 30 تابلو (1385)
تهران: برگزاری جشنواره عاشورا با مشارکت مرکز کتابت و تعلیم ایران با 85 تابلو (1385)
تهران: نمایشگاه طایر قدس در فرهنگسرای اقوام با 43 تابلو از اخوین و مدرسین مرکز کتابت و تعلیم ایران (1386)

نمایشگاه‌های انفرادی خارج از کشور:
سوریه: (1369)
لبنان: (1369)
کویت: (1377)
دوبی: (1385)

• رویدادهای جاری:

📅 درحال حاضر رویدادی موجود نمی‌باشد

• کد QR:

📲 جهت دسترسی سریع و اشتراک‌گذاری آسان، این کد را با تلفن‌های هوشمند اسکن نمائید

قابل توجه

قابل توجه: این صفحه بصورت بازنشر شده است. درصورت لزوم به تغییر یا حذف، لطفاً درخواست خود را طبق «قوانین و مقررات پلتفرم لیلیت»، از طریق بخش «تماس با ما» اعلام نمائید، تا در اسرع وقت توسط بخش تحریریه موردبررسی و اقدام مقتضی قرارگیرد.

بیوگرافی

★ lilit-chat

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت