تخصص/مهارت:
صداپیشه، دوبلور، گوینده، مجری رادیو
معرفی/ بیوگرافی:
مهران دوستی (به انگلیسی: Mehran Dousti) هنرمند ایرانی، متولد 3 بهمن 1335 در روستای بلده مازندران و درگذشتهٔ 2 خرداد 1394 در تهران است.
آقای مهران دوستی، از هنرمندان صداپیشه سرشناس ایران میباشد.
او در روستای بلده از توابع نور زاده شد و دانشآموختهٔ رشتهٔ مکانیک و مهندسی تصفیهٔ آب در ایالات متحدهٔ آمریکا بود.
در سال 1359 و هنگام تصدی سمت مدیریت تولید صدا و سیمای مرکز گیلان، بهدلیل نیامدن گوینده، این کار را بر عهده گرفت و از آن پس این حرفه را دنبال کرد. دوستی اولین کسی بود که از سال 60 گویندگی برنامههای جبهه را به عهده گرفت و در زمان جنگ ایران و عراق اطلاعیههای ارتش و اخبار مهم ترین عملیاتهای جنگی را از رادیو اعلام می کرد. تا این که سال 65 رادیو جبهه راه اندازی شد و دوستی به عنوان اولین گوینده فعالیتش را در این شبکه رادیویی آغاز کرد. او همراه با گویندگانی مثل نورشاهی برنامههای این شبکه رادیویی را اجرا می کرد. شب هایی که عملیات بود، مهران دوستی وارد جام جم می شد تا با صدای حماسی اش از اتفاقات جبهه و رشادتهای رزمندگان بگوید. صدای پرهیجان این مرد بزرگ، مردم را با شرایط آن دوران و رزمندگان همراه می کرد. مردم به واسطه گویندگی او از جدیدترین اخبار و اطلاعیههای مربوط به جنگ باخبر میشدند.
او در سالیان اخیر بهعنوان یکی از چهرههای شناختهشدهٔ رادیو، گویندگی برنامههای متعددی را برعهده داشت و همکاری در برنامههای تلویزیونی ازجمله سینما یک، سینما دو و سینما چهار و انبوه تیزرهای تبلیغاتی از دیگر فعالیتهای او در حیطهٔ گویندگی بود.
برنامه «هزار پنجره» با تهیهکنندگی نعمت رئوفی و نویسندگی و سردبیری یدالله گودرزی، عرصهای تازه برای درخشش مهران دوستی فراهم کرد. وی پس از چند سال، با همین برنامه به اجراهای زنده روی آورد و دوران اوج وی فرارسید.
دوستی توانسته بود با اجرای بی نظیر خود، سلسله برنامههای ساعات بعد از ظهر رادیو جوان را تبدیل به پرشنوندهترین ساعات رادیو کند. اجرای حماسی داستانهای کهن از جمله شاهنامه فردوسی با صدای مخملی وی زبانزد علاقمندان رادیو بود.
این متن از زبان مهران دوستی است: «من مهران دوستی هستم… دقیقاً ساعت 3 بامداد روز سوم بهمنماه 1335 در روستای بلده، از توابع نور، که به آن «عَلَمدِهْ» میگفتند و امروز به آن «رویان» میگویند، در مازندران بهدنیا آمدم. بیشترِ دوران کودکی، نوجوانی و جوانی را در دامنهٔ جنگلهای انبوه البرز گذراندم. در دوران پایانیِ تحصیلِ دبیرستان به تهران آمدم. چند سال در تهران بودم و سپس باز به شمال (رویان) برگشتم. بعد از گرفتن دیپلم، چون در انجمن ایران و آمریکای آن زمان جزو شاگردان ممتاز در یادگیری زبان انگلیسی بودم، امتحان تافل دادم و با نمرهای خوب از دانشگاه هوستون ایالت تگزاس پذیرش گرفتم و شدم یکی از هزاران دانشجوی ایرانیِ مقیم آمریکا. بعد از انقلاب، در سال 1360 به ایران برگشتم و از همان زمان تا حالا شما صدای مرا از رادیو و تلویزیون میشنوید و من میهمان لحظات صبح و عصر شما هستم.»
مهران دوستی، از مادری رودسری بودهاست. وی از دانشجویان اخراجی ایران در آمریکا به دلیل انقلاب سال 57 بوده که پس از بازگشت به ایران در رادیوی گیلان مشغول به کار میشود.
علی انصاری که استاندار گیلان بود در استخدام مهران دوستی در رادیو گیلان نقش مهمی داشتهاست.
وی در چند سال اخیر بهعنوان گویندهٔ برترِ رادیو و نمایندهٔ ایران در اتحادیهٔ رادیو تلویزیونی آسیا ـ اقیانوسیه (Asia-Pacific Broadcasting Union: ABU) انتخاب شد.
خصوصیات برجسته
مهران دوستی فعالیت خود را از سال 1359 با رادیو رشت آغاز کرد. سپس به تهران آمد و تست گویندگی داد. وقتی استادان صدای او را شنیدند، همه متفق القول بودند که صدای خوب و متفاوتی دارد. از آنجا که صدای دوستی بسیار حماسی و بانشاط بود، نه تنها برای گویندگی برنامههای مختلف رادیو، بلکه در تمام اتفاقات حساس و ملی، او به عنوان یک گوینده پرانرژی و بانشاط همراه رسانه ملی بود. بخشی از تسلط و تبحر مهران دوستی در اجرا به خاطر میزان اطلاعات و دانایی بالایی بود که از مطالعه کتابها و نشریات بدست آورده بود. میزان شناخت او از فرهنگ و هنر سبب شده بود که سالهای متوالی او به عنوان مجری کارشناس در بخش سینمایی برنامههای خویش و نیز در بخش جنبی جشنواره فیلم فجر هر سال حضور پررنگی داشته باشد.
• رویدادهای جاری:
📅 درحال حاضر رویدادی موجود نمیباشد
• کد QR:
📲 جهت دسترسی سریع و اشتراکگذاری آسان، این کد را با تلفنهای هوشمند اسکن نمائید

قابل توجه: این صفحه بصورت بازنشر شده است. درصورت لزوم به تغییر یا حذف، لطفاً درخواست خود را طبق «قوانین و مقررات پلتفرم لیلیت»، از طریق بخش «تماس با ما» اعلام نمائید، تا در اسرع وقت توسط بخش تحریریه موردبررسی و اقدام مقتضی قرارگیرد.