تخصص/مهارت:
طراح و نقاش، مینیاتوریست، طراح فرش
معرفی/ بیوگرافی:
امیر هوشنگ جزی زاده (به انگلیسی: Amir Houshang Jazizadeh) هنرمند ایرانی، متولد 1312 در اصفهان است.
آقای امیر هوشنگ جزی زاده ، از هنرمندان سرشناس ایران میباشد.
امیرهوشنگ جزی زاده در سال 1312 در اصفهان در خانوادهای هنر دوست به دنیا آمد. پدربزرگش «آخوندگزی » از قاضیان معروف اصفهان بود و پدر مادرش «آقا محمد علی مذهب» هنرمند بود. از هفت سالگی نزد دایی اش، «محمود تذهیبی» به فراگیری نقاشی پرداخت و در دوازده سالگی به توصیه پدرش نزد استاد جواد رستم شیرازی رفت که ایشان نقش شگرفی در پرورش وی داشت. با این پیشینه و با علاقهای که به هنر نقاشی داشت در سال 1328 به هنرستان هنرهای زیبا اصفهان رفت و به پیشنهاد عیسی بهادری وارد دوره نقاشی ایرانی گشت. توانست در زمان 4 سال دوره 6 ساله آنجا را با موفقیت به پایان رساند. با استفاده از بورس تحصیلی به انگلستان سفر کرد و در لندن دروه شش ماه تکمیلی طراحی و سرامیک را گذراند. از استادان وی میتوان به جواد رستم شیرازی، میرزا آقا امامی، حاج مصور الملکی و محمد ناصر صفا اشاره کرد که نقش جواد رستم شیرازی در پرورش وی پر رنگ تر بودهاست. وی پس از دریافت دیپلم به استخدام آموزش و پرورش درآمد و 4 سال در آنجا فعالیت نمود. سپس به درخواست عیسی بهادری که سرپرست هنرستان هنرهای زیبا اصفهان بود به وزارت فرهنگ منتقل شد و در این هنرستان به آموزش طراحی فرش مشغول گشت. همکاری وی با عیسی بهادری نزدیک به 26 سال ادامه داشت. وی از استادان برجسته هنرستان بود که با حضورش در این مرکز هنری شاگردان بسیاری را تربیت نمود و در هنرستان هنرهای زیبای دختران نیز مینیاتور تدریس میکرد. همچنین وی مدتی مدیر هنرستان هنرهای زیبا اصفهان و سالها سرپرست کارگاههای هنری این هنرستان بودهاست.
در ششمین نمایشگاه دو سالانه نگارگری ایران که در سال1385 برگزار گشته بود نیز به عنوان یکی از اعضای هیئت انتخاب شرکت داشت. در این نمایشگاه اثری از وی به نام «اژدها، خرگوش و آهو» به عنوان یکی از پدران آثار جدید در سرسرای ورودی به نمایش درآمد.
جزی زاده در سومین جشنواره ملی جلوههای رضوی که در سال 1387 برگزار شد، در بخش هنرهای سنتی به عنوان داور شرکت داشت. همچنین وی در اردیبهشت ماه سال 1388 همزمان با همایش ملی شاهنامه در بخش هنری شرکت کرد و داستان «بیژن و منیژه» و «بهرام گور و آزاده در شکارگاه» را به تصویر کشید.
وی دو سفر پژوهشی به آمریکا داشته که در موزهها و کتابخانههای آنجا به تحقیق و مطالعه پرداخته است. جزی زاده در دانشگاه های: جهاد دانشگاهی اردکان، دانشکده هنر و معماری یزد، دانشگاه پردیس و دانشگاه آزاد نجف آباد در رشته فرش سابقه تدریس دارد.
سبک کاری
وی در آثارش پیرو سکب اصفهان است و رنگ نقش اصلی طراحیهایش را ایفا نمیکند. قدرت قلمگیری ویژهای دارد که در هنگام استفاده از تک رنگها این قدرت نمود بیشتری پیدا میکند.
نگهداری آثار
نام چند اثر معروف وی چنین میباشد: «چشم دل باز کن» ، «باده فروشان» ، «مرد و خروس» و «دو دلداده» . نزدیک به پنجاه سال پیش آثارش از سوی سران دولتی به پادشاه بلژیک و ولیعهد ژاپن اهدا گشت. آثار وی در کاخ باکینگهام لندن، کاخ پادشاهی بلژیک، کاخ پادشاهی فنلاند، دفتر بی ینال اروپایی ـ آسیایی ترکیه، موزه هنرهای ملی، موزه هنرهای معاصر تهران، موزه بنیاد شهید و دفتر مجله فصلنامه هنر ثبت و نگهداری میشود.
نمایشگاه
وی تاکنون در دهها نمایشگاه داخلی و خارجی شرکت داشتهاست. نمایشگاههایی در کشورهای آمریکا، بلژیک، انگلستان، فرانسه، ایتالیا، آلمان، فیلیپین، الجزایر، مراکش، هندوستان، چین، عمان، ترکمنستان، ازبکستان و ترکیه برگزار نمودهاست. همچنین در بیش از 25 نمایشگاه داخلی به ویژه در تهران آثارش را به نمایش گذاشته که نمایشگاه برگزار شده در فرهنگستان هنر در سال 1382 و نمایشگاهی در موزه هنرهای معاصر اصفهان در بهار سال 1388از آن جمله میباشند.
جایزهها
دریافت درجه یک هنری در رشته مینیاتور معادل با دکترای هنر از وزارت ارشاد یران.
نشان نقره نمایشگاه بروکسل 1958
نشان دولت الجزایر
دیپلم بی ینال اروپایی – آسیایی ترکیه
• رویدادهای جاری:
📅 درحال حاضر رویدادی موجود نمیباشد
• کد QR:
📲 جهت دسترسی سریع و اشتراکگذاری آسان، این کد را با تلفنهای هوشمند اسکن نمائید
قابل توجه: این صفحه بصورت بازنشر شده است. درصورت لزوم به تغییر یا حذف، لطفاً درخواست خود را طبق «قوانین و مقررات پلتفرم لیلیت»، از طریق بخش «تماس با ما» اعلام نمائید، تا در اسرع وقت توسط بخش تحریریه موردبررسی و اقدام مقتضی قرارگیرد.