تخصص/مهارت:
عکاس،
معرفی/ بیوگرافی:
علیقلی ضیایی (به انگلیسی: Ali Gholi Ziaei) هنرمند ایرانی، متولد 11 شهریور 1337 و درگذشته 19 آبان 1395 بود.
آقای علی قلی ضیایی ، متولد 1337، از نوجوانی عکاسی را شروع کرد، در سال 1356 وارد مدرسه ی عالی ساختمان شد و در سال 1358 برای تحصیل در رشته معماری و شهرسازی وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و در کنار حرفه معماری و شهرسازی به عکاسی در زمینههای مختلف پرداخت.
علی قلی ضیایی در کنار حرفه ی معمار – شهرسازی خویش همیشه و همیشه به کار عکاسی عشق می ورزید و گنجینه ی پرباری از خود به یادگار گذاشته است که باید بیشتر و بیشتر آن را شناخت و از آن بهره برد. از مجموعه عکسهای او پرترههای هنرمندان معاصر ایران است ، پرتره هایی از احمد شاملو ، سیمین دانشور ، بهرام بیضایی ، هوشنگ ابتهاج و دیگران که بسیاری از آنها را در رسانه ها و موقعیتهای مختلف دیده ایم و تحسین کرده ایم . و نیز عکسهای ارزشمندی از خرمشهر که حاصل شش ماه حضور او در این شهر ، بعد از فتح خرمشهر است .
این عکس ها که تصویر خانههای آسیب دیده از جنگ را نیز شامل می شود ، به تمامی درد و رنج و ویرانی حاصل از جنگ را بیان می کند . از این مجموعه ، عکس نخلهای سرسوخته بسیار دیده شد و مورد توجه قرار گرفت. در کنا راین مجموعه ، عکسهای او از معماری بومی شهرهای ایران و بناهای تاریخی ایران مانند تخت جمشید آثاری بسیار چشمگیر هستند و نمونه ی درخشان آن را می توان در روی جلد نوار نوا اثر استاد شجریان سراغ کرد. علی ضیایی به عکاسی در بعد جامعه شناسی آن نیز بسیار توجه داشت و رنج ، محرومیت و تنهایی غمزده ی بشر را در تصاویراو از کودکان روستایی شاهد هستیم. او که از دوستداران طبیعت و کوهنوردی بود به قله ی کلیمانجارو و آرارات صعود کرد و تصاویر زیبایی را به ثبت رساند.
علی ضیایی انسانی حساس ، صادق و بی ادعا بود که هیچ وقت از خودش و از حرفه و هنرش حرف نمی زد . اما با مرور ایام حاصل کارهای او چنان پربرکت شد که انگار بیش از یک عمر و انگار بیش از یک انسان زیسته است .
علی ضیایی در سن 58 سالگی در پی تحمل یک بیماری سخت چشم از جهان فروبست و از خود گنجینه ای گرانبها را با عکسهایش بر جای گذاشت.
• آدرس:
• تلفن:
• وبسایت:
• اینستاگرام:
• رویدادهای جاری:
📅 درحال حاضر رویدادی موجود نمیباشد
• کد QR:
📲 جهت دسترسی سریع و اشتراکگذاری آسان، این کد را با تلفنهای هوشمند اسکن نمائید
قابل توجه: این صفحه بصورت بازنشر شده است. درصورت لزوم به تغییر یا حذف، لطفاً درخواست خود را طبق «قوانین و مقررات پلتفرم لیلیت»، از طریق بخش «تماس با ما» اعلام نمائید، تا در اسرع وقت توسط بخش تحریریه موردبررسی و اقدام مقتضی قرارگیرد.