مواد لازم برای 10 نفر | |
سرکه انگور | 100 گرم |
شکر | 1 کیلوگرم |
آب | 2 لیوان |
نعناع | 150 گرم |
دستور تهیه شربت سکنجبین
مرحله اول
ابتدا آب را داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم، سپس شکر را به آن اضافه میکنیم و حرارت را زیاد میکنیم تا شربت به جوش بیاید، پس از اینکه شربت جوشید و شکر به طور کامل حل شد حرارت را ملایم میکنیم.
مرحله دوم
حالا باید صبر کنیم تا شربت مثل شهد کمی غلیظ شود، سپس نعناع را میشوییم ( نعناع خشک را نیاز نیست بشوییم ) و داخل شهد قرار میدهیم تا شربت عطر نعناع را به خود جذب کند. در ادامه سرکه انگور را هم به صورت کم کم اضافه میکنیم و با شربت مخلوط میکنیم.
مرحله سوم
نکته مهم برای خوشمزه تر شدن سکنجبین این است که در صورت امکان حتما از سرکههای خانگی برای درست کردن این شربت استفاده کنید. پس از اینکه شربت به قوام کافی رسید آنرا از روی حرارت بر میداریم و با یک پارچه نخی تمیز صاف میکنیم.
مرحله چهارم
برای اینکه بدانید غلظت شربت به اندازه مطلوب رسیده است، مقداری کمی از شربت را داخل یک فنجان بریزید و صبر کنید تا خنک شود. اگر پس از خنک شدن شربت غلیظ و کمی سفت شده بود یعنی شربت ما آماده است.
مرحله پنجم
حالا شربت ما تقریبا آماده است فقط باید اجازه دهیم در دمای محیط خنک شود، سپس آنرا داخل یک ظرف درب دار میریزیم و در یخچال نگهداری میکنیم. اگر بخواهید این شربت را با طعم زعفران هم درست کنید پس از قوام آمدن شربت میتوانید زعفران را نیز اضافه کنید.
مرحله ششم
برای مصرف شربت سکنجبین هم نسبت به ذائقه خوب با هر ترکیبی که دوست داریم از شربت به همراه آب یخ مخلوط میکنیم و با یک قاشق به خوبی ترکیب میکنیم تا شربت و آب کاملا یکدست شوند سپس سرو میکنیم.
نکات تهیه شربت سکنجبین
شربت سکنجبین با عسل
برای تهیه این شربت بسیار خوشمزه و مفید میتوانید به جای استفاده از 1 کیلوگرم شکر، از 1 کیلوگرم عسل طبیعی استفاده کنید. عسل را با آب مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم، پس از اینکه آب جوش آمد و عسل به طور کامل در آب حل شد روی آب کف جمع میشود که باید این کف را با قاشق جمع کنید و دور بریزید. پس از اینکه شربت به غلظت کافی رسید مانند مراحل بالا سرکه و نعناع را اضافه میکنیم.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir