مواد لازم برای 6 نفر | |
آلبالو | 150 گرم |
شکر | 300 گرم |
آب ولرم | نصف لیوان |
دستور تهیه شربت آلبالو
مرحله اول
ابتدا برگها و دمهای آلبالوها را جدا میکنیم و پس از شستشو آنها را را داخل آبکش قرار میدهیم تا آب اضافی شان خارج شود. در ادامه با دستگاه هسته گیر هستههای آلبالو را خارج میکنیم و آلبالوها را داخل یک قابلمه مناسب میریزیم.
مرحله دوم
در صورتی که دستگاه هسته گیر در دسترس ندارید میتوانید قسمت بالایی آلبالوها را با یک کارد کوچک یک برش کوچک بزنید سپس با فشار دست هسته آلبالوها را خارج کنید. در ادامه شکر را لا به لای آلبالوها میریزیم و قابلمه را در یخچال قرار میدهیم.
مرحله سوم
آلبالوها باید به حدی در یخچال بمانند که آب بیندازند ، برای این منظور حداقل 6 ساعت زمان لازم است تا آلبالوها به خوبی آب بیندازند. میتوانید برای راحتی کار شب آلبالوها را آماده کنید و در یخچال قرار دهید تا صبح بتوانید شربت را درست کنید و معطل نشوید.
مرحله چهارم
پس از اینکه آلبالوها به خوبی آب انداختند آنها را از یخچال خارج میکنیم ، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و نصف لیوان آب ولرم را ضاافه میکنیم. حالا با یک قاشق چوبی آلبالو را به خوبی هم میزنیم تا شکر به طور کامل در آب موجود در قابلمه حل شود.
مرحله پنجم
حرارت زیر قابلمه باید ملایم باشد زیرا اگر خیلی کم باشد رنگ شربت تیره میشود و اگر بیش از حد زیاد باشد باعث میشود که آلبالوها بسوزند و طعم شربت بدمزه شود. حالا باید به مدت 15 دقیقه دیگر اجازه دهیم شربت روی حرارت بماند تا به غلظت مناسب برسد.
مرحله ششم
توجه داشته باشید که هنگام جوشیدن آلبالوها ممکن است روی شربت کف جمع شود که توصیه میکنیم حتما با یک قاشق کفهای روی شربت را جمع کنید و دور بریزید. پس از گذشت 15 دقیقه قابلمه شربت را از روی حرارت بر میداریم و کنار میگذاریم.
مرحله هفتم
حالا مخلوط آلبالو و شربت را صاف میکنیم سپس شربت به دست آمده را داخل یک ظرف مناسب ریخته و در یخچال نگهداری میکنیم. این شربت چون دارای غلظت بالایی میباشد باید در زمان مصرف با مقداری آب مخلوط شود.
مرحله هشتم
به طور مثال یک پنجم لیوان را با شربت پر میکنیم و باقی آنرا آب سرد میریزیم، سپس ترکیب کرده و سرو میکنیم. نکته مهم در مورد باقیمانده آلبالوها داخل قابلمه این است که به هیچ وجه میوه آلبالوی باقیمانده از شربت را دور نریزید.
مرحله نهم
زیرا میتوانید از آنها برای تهیه مربای آلبالو، آلوچه ترش و یا غذای سنتی و پر طرفدار آلبالو پلو استفاده کنید. اگر میخواهید شربت را به مدت طولانی بیش از چند ماه نگهداری کنید حتما آنرا در ظرف مناسب قرار داده و در فریزر نگهداری کنید.
نکات تهیه شربت آلبالو
شربت آلبالوی ترش
اگر مایلید شربت آلبالو شما خیلی شیرین نباشد میتوانید مقدار شکر را کمتر در نظر بگیرید. مقدار شکر برای تهیه شربت آلبالو یک به دو است یعنی اگر 100 گرم آلبالو دارد باید از 200 گرم شکر برای تهیه شربت استفاده کنید. برای اینکه شربت شما ترش تر باشد میتوانید برای هر 100 گرم آلبالو 100 یا 150 گرم شکر استفاده کنید.
شکرک زدن شربت آلبالو
حرارت زیاد
در صورتی که شربت آلبالو با حرارت بالا درست شود امکان این وجود دارد که پس از قرار دادن در یخچال شکرک بزند. در صورتی که شربت شما شرکر زد میتوانید مقداری آب جوش به ان اضافه کرده و مجددا انرا چند دقیقه بجوشانید تا شکرک موجود در شربت رفع شود.
شکر زیاد
یکی دیگر از دلایلی که باعث میشود شربت آلبالو شکرک بزند این است که شربت بیش از حد شیرین باشد و شکر استفاده شده در ان زیاد باشد. در صورتی که که میخواهید شربت شما خیلی شیرین باشد حتما در مراحل اخری پخت یک قاشق غذاخوری آب لیمو به ان اضافه کنید تا از شکرک زدن ان جلوگیری کند.
غلیظ شدن شربت آلبالو
برای اینکه شربتی غلیظ و قوام دار داشته باشید حتما اجازه دهید که شربت روی حرارت به غلظت خوبی برسد سپس آنرا از روی حرارت بردارید. به دلیل اینکه این شربت با آب مخلوط و سرو میشود نگران کم شدن شربت نباشید و بگذارید غلظت آن به حد کافی برسد.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir