مواد لازم شربت گلاب | |
گلاب | 1 پیمانه |
شکر | 1 کیلوگرم |
آب | 2 پیمانه |
زعفران سابیده شده | 1 قاشق چایخوری |
دستور تهیه شربت گلاب
مرحله اول
ابتدا آب را داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا سریعتر به جوش بیاید، پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را خاموش میکنیم و زعفران سابیده شده را به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله دوم
با یک قاشق مناسب زعفران را به خوبی مخلوط میکنیم تا با آب کاملا یکدست شود. سپس درب قابلمه را میگذاریم و به مدت 20 دقیقه صبر میکنیم تا زعفران دم بکشد و رنگ بیندازد. در ادامه شکر و گلاب را اضافه میکنیم.
مرحله سوم
شعله زیر قابلمه را به صورت کاملا ملایم روشن میکنیم و شربت را به صورت مداوم هم میزنیم تا شکر به طور کامل حل شود. پس از اینکه شکر حل شد، حرارت زیر قابلمه را بیشتر میکنیم تا شربت به دمای جوش برسد.
مرحله چهارم
حالا باید صبر کنیم تا شربت به قوام کافی برسد، حدود 7 تا 12 دقیقه زمان نیاز است تا شربت به غلظت مناسب برسد. زمانی که شربت در حال جوشیدن هست حتما کفهای روی شربت را با یک قاشق میگیریم تا رنگ شربت در پایان کدر نشود.
مرحله پنجم
گرفتن کفهای روی شربت باعث میشود که شربت ما خوشرنگ تر و شفاف تر شود. پس از اینکه شربت به غلظت مناسب رسید درب قابلمه را میگذاریم تا دیوارههای قابلمه عرق کند، این کار باعث میشود که شربت ما شکرک نزند.
مرحله ششم
در پایان شربت را داخل یک ظرف شیشه ای درب دار میریزیم و در یخچال نگهداری میکنیم. برای سرو این شربت به اندازه یک پنجم یا یک ششم لیوان را شربت و باقی لیوان را با آب سرد پر میکنیم و پس از مخلوط کردن سرو میکنیم.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir