مواد لازم برای 4 نفر | |
پودر زنجبیل | 2 قاشق سوپ خوری |
آرد گندم | 2 پیمانه |
پودر قند | 2 پیمانه |
آرد برنج | 1 پیمانه |
روغن جامد یا کره | 200 گرم |
پودر هل | 1 قاشق چایخوری |
پودر پسته | 2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه حلوای زنجبیلی
مرحله اول
ابتدا باید آرد را به طور کامل صاف و یکدست کنیم، برای این منظور با یک الک ریز، آرد برنج و گندم را دو مرتبه الک میکنیم تا ناخالصیهای آن جدا شود. حالا یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم و آرد الک شده را به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله دوم
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و آرد را خوب تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ آن کرمی شود، سپس آنرا کنار میگذاریم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و کره یا روغن جامد را به تابه اضافه میکنیم.
مرحله سوم
برای بهتر شدن حلوا توصیه میشود از 100 گرم روغن جامد و 100 گرم کره استفاده شود. پس از اینکه کره یا روغن ذوب شد، آرد تفت داده شده را به تابه میافزاییم و چند دقیقه تفت میدهیم تا مخلوط آرد و روغن تغییر رنگ دهد و طلایی شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه رنگ مخلوط روغن و آرد طلایی شد، پودر قند را اضافه میکنیم و به صورت مداوم مواد را تفت میدهیم، پس از دو دقیقه تفت دادن هل را به همراه پودر زنجبیل اضافه میکنیم و پس از چند دقیقه تفت دادن تابه را از روی حرارت بر میداریم.
مرحله پنجم
حالا یک قالب مناسب انتخاب میکنیم ( قالب مستطیل یا مربع ) و یک کاغذ روغنی کف ان پهن میکنیم تا زمان جدا کردن حلوا با مشکل روبرو نشویم. در ادامه حلوا را داخل قالب میریزیم و خوب فشرده میکنیم تا تمام قسمتهای قالب را پر کند.
مرحله ششم
در آخر روی حلوا را پشت قاشق یا هر وسیله ای دیگر صاف میکنیم و پودر پسته را به صورت یکنواخت روی حلوا میپاشیم. حالا حلوا را کنار میگذاریم تا به مدت 30 دقیقه در دمای محیط خنک شود و به طور کلی منسجم شود.
مرحله هفتم
پس از اینکه حلوا خنک شد میتوانیم آنرا به صورت دلخواه برش بزنیم. پس از اینکه حلوا را برش زدیم به آرامی آنرا خارج میکنیم و داخل ظرف مورد نظرمان میچینیم. نکته مهم در مورد این حلوا این است که خیلی شکننده است و باید مراقب باشید زمان چیدن حلوا از هم نپاشد.
.
نکات پخت حلوای زنجبیلی
حلوای زنجبیلی زعفرانی
برای تهیه حلوای زنجبیلی زعفرانی برای مواد بالا حدود 3 تا 4 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به مواد حلوا اضافه میکنیم. در صورتی که تمایل داشته باشید حلوای زنجبیلی را با رنگهای دیگری تهیه کنید میتوانید از رنگهای خوراکی استفاده کنید.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir