مواد لازم حلوای بادام | |
آرد قنادی | 250 گرم (2 و ¼ پیمانه) |
پودر قند | 150 گرم (1 و ¼ پیمانه) |
کره | 130 گرم |
پودر بادام | 100 گرم (1 پیمانه) |
پودر هل سبز | 1 قاشق سوپخوری |
پودر زنجبیل | ½ قاشق چایخوری |
گردوی خرد شده | 30 گرم |
دستور تهیه حلوای بادام
مرحله اول
ابتدا آرد را الک میکنیم، سپس داخل یک تابه مناسب میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم و با یک قاشق چوبی آرد را به صورت متداوم تفت میدهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود، البته این کار باید با حرارت ملایم انجام شود تا آرد تغییر رنگ ندهد.
مرحله دوم
پس از اینکه بوی خامی آرد به طور کامل گرفته شد (معمولا بین 30 تا 45 دقیقه زمان میبرد) تابه را از روی حرارت بر میداریم و کنار میگذاریم. حالا مجددا آرد را الک میکنیم و به تابه بر میگردانیم، سپس کره نرم شده را اضافه میکنیم.
مرحله سوم
حالا دوباره تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و حدود 5 دقیقه تفت میدهیم تا کره کاملا آب شود و با آرد ترکیب شود، سسپ تابه را از روی حرارت بر میداریم و به مدت 5 الی 6 دقیقه کنار میگذاریم تا مخلوط آرد و کره از حرارت بیفتد.
مرحله چهارم
در مرحله بعدی پودر قند را الک میکنیم و به همراه پودر بادام، پودر هل و پودر زنجبیل به مخلوط آرد و کره اضافه میکنیم و با قاشق چوبی مواد را به خوبی ترکیب میکنیم تا کاملا یکدست شوند و به خورد همدیگر بروند.
مرحله پنجم
در آخر گردوی خرد شده را اضافه میکنیم و حلوا را کف یک سینی دیواره دار به ضخامت 2 سانتی متر فشرده میکنیم تا کاملا منسجم و یکدست شود، سپس با یک چاقوی تیز یا کاتر آنرا برش میزنیم و در ظرف مورد نظر میچینیم و تزیین میکنیم.
مرحله ششم
در روش سنتی حلوا را قالب نمی زنند، به این صورت که حلوا را در تابه با پشت کفگیر فشرده میکنند، سپس مقداری از حلوا را با کفگیر بر میدارند و در بشقاب میریزند. به همین دلیل این حلوا با نام حلوا کفگیری هم شناخته میشود.
منبع: چیشی | https://chishi.ir