مواد لازم برای 4 نفر | |
برنج | 2 لیوان |
شیر | 8 لیوان |
شکر | 1 لیوان |
خامه | نصف لیوان |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
پودر پسته | 1 قاشق چایخوری |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
پودر هل | 1 قاشق غذاخوری |
دستور پخت شیر برنج
مرحله اول
ابتدا برنج را داخل یک ظرف حاوی آب قرار میدهیم تا خیس بخورد، سپس برنج را آبکشی میکنیم و به همراه 3 لیوان آب و نصف قاشق چایخوری داخل یک قابلمه مناسب میریزیم. قابلمه را روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید.
مرحله دوم
پس از اینکه آب داخل قابلمه تبخیر شد و فقط نصف لیوان از آب باقی ماند، شیر را به قابلمه اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا برنج به طور کالم مغز پخت و باز شود. حالا شکر را در نصف لیوان آب جوش حل میکنیم و به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله سوم
پس از ضافه کردن شکر، باید شیر برنج را چند دقیقه متداوم هم بزنیم تا شکر به طور کامل حل شود، حالا باید صبر کنیم تا شیربرنج به غلظت کافی برسد. در 10 دقیقه پایانی پخت، گلاب را به همراه پودر یا اسناس هل به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
شیر برنج غذایی است که خیلی سریع ته میگیرد، پس در تمام مراحل پخت باید حواس تان به غذا باشد تا ته نگیرد. پس از گذشت 10 دقیقه قابلمه را از روی حرارت بر میداریم و خامه را به شیر برنج اضافه میکنیم. بهتر است خامه را از قبل در دمای محیط قرار دهیم.
مرحله پنجم
پس از اینکه خامه را اضافه کردیم یک دم کنی تمیز روی درب قابلمه قرار میدهیم و به مدت 10 دقیقه صبر میکنیم تا شیربرنج به طور کامل جا بیفتد. پس از گذشت این زمان دم کنی را برمی داریم و شیر برنج را در ظرف مورد نظرمان میکشیم و با پودر پسته تزیین میکنیم.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir