مواد لازم دسر شیر خرما | |
شیر | 4 لیوان |
خرما | 10 عدد |
گردو | 4 عدد |
گلاب | 2 قاشق غذا خوری |
آرد | 2 قاشق غذا خوری |
کره | 2 قاشق غذا خوری |
شکر | 10 قاشق غذا خوری |
شکلات تخته ای | به مقدار لازم |
خامه صبحانه | 1 بسته 200 گرمی |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
پودر ژلاتین | 3 قاشق غذا خوری |
پودر گل سرخ | به مقدار لازم جهت تزیین |
طرز تهیه دسر شیر خرما
مرحله اول
برای تهیه دسر شیر خرمای مجلسی در ابتدای کار، دو لیوان شیر را درون مخلوط کن میریزیم. در ادامه خرما را پوست و هسته میگیریم و به شیر اضافه میکنیم. در ادامه گردوها را هم پوست کنده و مغز آن را به شیر اضافه میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله گلاب نیز اضافه کرده و میکس میکنیم تا به طور کامل یکدست شود. یک تابه کوچک یا قابلمه بر میداریم. آرد و کره را درون آن میریزیم و میگذاریم روی حرارت ملایم تا آرد تفت بخورد و خامی آن گرفته شود. کمی هم آرد رنگ بگیرد و طلایی شود.
مرحله سوم
سپس دو لیوان دیگر شیر را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا به خوبی با هم مخلوط شود. در ادامه شکر را هم اضافه کرده و هم میزنیم تا بجوشد. میتوان در این مرحله در صورت تمایل، کمی شکلات تخته ای اضافه کرد.
مرحله چهارم
در این مرحله وقتی شکلات به طور کامل ذوب شد و با شیر مخلوط شد، خامه را به آن اضافه میکنیم. به آرامی هم میزنیم تا خامه باز شود. سپس وانیل را اضافه کرده و زیر شعله را خاموش میکنیم و کنار میگذاریم تا حرارت آن بیفتد.
مرحله پنجم
در این مرحله یک کاسه مناسب بر میداریم، سپس پودر ژلاتین را به همراه 5 قاشق غذاخوری آب سرد به کاسه اضافه میکنیم. در ادامه آب و پودر ژلاتین را به خوبی مخلوط میکنیم تا حالت اسفنجی پیدا کند، سپس آنرا کنار میگذاریم.
مرحله ششم
ابتدا مخلوط شیر و خرما را به مخلوط شیر و شکر اضافه کرده و هم میزنیم تا یکدست شود. سپس ژلاتین را به آن اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. قالب مورد نظر را چرب میکنیم. سپس مایه را درون قالب میریزیم و در یخچال به مدت 8 ساعت استراحت میدهیم تا کامل ببندد.
مرحله هفتم
وقتی که مایه بست، قالب را از یخچال خارج کرده و کنارههای دسر را با چاقو آزاد میکنیم. سپس قالب به مدت 3 ثانیه درون آب گرم فرو میکنیم و درون ظرف مناسب بر میگردانیم. کیم پودر گل سرخ نیز برای تزیین روی دسر میریزیم.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir