مزاج مواد غذایی

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

1-مواد غذایی گرم و تر

لبنیات : کره گوسفندی، شیر گوسفندی

صیفی جات : خربزه، طالبی، انگور، گرمک، خیار چنبر

میوه‌ها : انجیر، سیب شیرین، قیسی، کشمش، مویز، آناناس، توت سفید

ریشه‌ها : شلغم، هویج، زردک

سبزیجات : شبدر، تربچه، جوانه گندم

حبوبات : گندم، لوبیا، سویا

گوشت : گوسفند، جگر سیاه، جگر سفید، پاچه گوسفند، بوقلمون، جوجه مرغ، زبان، چشم

مغزهای گیاهی : بادام شیرین، بادام زمینی، تخم طالبی، تخم خربزه، تخم هندوانه، تخم خرفه، تخم کدو تنبل، کنجد

نوشیدنی : آب هویج، آب انگور، آب سیب، شربت خاکشیر، شربت زعفران، چای گل گاوزبان، شیر موز، شیر عسل

متفرقه : شیره انگور، روغن کنجد، روغن کرچک، روغن بادام تلخ، روغن آفتابگردان، روغن کدو، روغن گاو، دنبه، ارده، سمنو، تخم ریحان، مربای بالنگ، تخم شربتی، تخم کتان، تخم مرغ

.

2-مواد غذایی گرم و خشک

لبنیات : پنیر گوسفندی

صیفی جات : بادمجان، فلفل سبز، فلفل دلمه ای

میوه‌ها : انبه، به، نارگیل، موز، خرما، زیتون

ریشه‌ها : چغندر، پیاز، سیر، موسیر، کلم قمری، ترب سیاه، ترب سفید

سبزیجات : پیازچه، تره، تره فرنگی، کرفس، کنگر، شوید، برگ چغندر، پونه، نعناع، ترخون، مرزه، شاهی، جعفری، رازیانه، ریحان، شاهتره، شنبلیله، بادرنجبویه، مارچوبه، کلم بستانی، گزنه، اسطوخودوس

حبوبات : لپه، نخود، جو دوسر

گوشتها : آهو، بلدرچین، گنجشک، شترمرغ، شتر، کبوتر، کباب کوبیده، کباب برگ گوسفندی، دل

مغزهای گیاهی : بادام هندی، بادام درختی تلخ، بادام کوهی، پسته، تخم آفتابگردان، تخم طالبی، تخم خربزه، فندق، گردو، نارگیل

چاشنی و ادویه : کاکائو، خردل، دارچین، وانیل، نمک، زردچوبه، زعفران، زنجبیل، زنیان، زیره، سیاهدانه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، گلپر، سیاه دانه، آویشن، اسپند، هل، میخک، ادویه‌های تند و تیز، کندر، روغن زیتون، شیره خرما، شکر،

نوشیدنی : عرق بهار نارنج، آب نارگیل

متفرقه : عسل، نبات، شیرینی جات، خورشت فسنجان، آبگوشت، کله پاچه، چربی حیوانی، سنبل الطیب، اسطوخودوس، گل گاوزبان، نان گندم، شکلات، کیک، چیپس، غذاهای پرادویه و سرخ کردنی و سوخاری شده

.

3-مواد غذایی سرد و خشک

لبنیات : پنیر کهنه، کشک، قره قوروت

میوه‌ها : زرشک، غوره، زغال اخته، تمشک، ازگیل، بالنگ، تمر هندی، زالزالک، سنجد، کنار، به ترش، چغاله بادام

سبزیجات : ریواس، گشنیز، ترشک

حبوبات : عدس، ماش، جو، ذرت، ارزن، باقلا خشک

گوشتها : گاو، مرغ، بز، قلوه، سیرابی، شیردان، ماهی دودی

مغزهای گیاهی : بلوط، شاه بلوط، شاهدانه، خشخاش

چاشنی و ادویه : سماق، نشاسته، بلال، اسفرزه، رب گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی، رب انار، گرد غوره، لیمو عمانی، سرکه، آبغوره، شور، ترشیجات، خیارشور، شکر فراورده شده صنعتی

نوشیدنی : قهوه، آب زرشک

متفرقه : لواشک، سوسیس، کالباس، نان جو، پیتزا، ساندویچ، انواع فست فود، غذاهای مانده و بیات و فریز شده، غذاهای نمک سود

.

4-مواد غذایی سرد و تر

لبنیات : ماست، شیر، پنیر تازه، دوغ، خامه، سرشیر، کره گاوی، کره گیاهی

صیفی جات : خیار، گوجه فرنگی، هندوانه، کدو حلوایی، کدو سبز، گوجه سبز

میوه‌ها : انار، کیوی، آلو، زردآلو، شفتالو، شلیل، هلو، توت فرنگی، سیب ترش، گلابی، آلبالو، گیلاس، شاه توت، لیمو شیرین، لیمو ترش، نارنگی، پرتقال، نارنج، گریپ فروت، عناب، بالنگ، میوه‌های ترش

ریشه‌ها : سیب زمینی

سبزیجات : کاهو، اسفناج، قارچ، بامیه، کاسنی، خرفه

حبوبات : برنج، باقلا، نخود فرنگی، لوبیا سبز

گوشتها : گوشت گاو، گوساله، مغز گوسفند، میگو، ماهی

مغزهای گیاهی : تخم کدو، تخم هندوانه، به دانه

چاشنی و ادویه : گلاب، آبلیمو

نوشیدنی : آب خنک، آب یخ، یخ، ماء الشعیر، دوغ، شربت آبلیمو، آب انار، عرق کاسنی، عرق شاطره، شربت سکنجبین، شربت عناب، شربت ریواس، شربت زرشک ، شربت آلبالو، چای سیاه، چاه سبز، چای ترش، چای بنفشه، نوشابه‌های گازدار

متفرقه : سفیده تخم مرغ، آلوچه، سوپ جو، سوپ اسفناج، آش جو، آش دوغ، آش گوجه، آش انار، آش آلو، خورشت آلواسفناج، ماکارونی، اسپاگتی، غذاهای نشاسته ای، شیر برنج، فرنی، انواع سالاد، بورانی اسفناج، آبدوغ خیار

.
منابع:

.https://www.tasnimnews.com
.http://www.khodshenas.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت