مواد لازم ترشی ازگیل
- تمبر هندی 50 گرم
- نمک به اندازه کافی
- سرکه 750 سی سی
- ازگیل رسیده 1 کیلوگرم
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- پودر فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه ترشی ازگیل
برای تهیه ترشی ازگیل خانگی ابتدا در قابلمه ای سرکه را میریزیم و روی حرارت کم قرار میدهیم و هستههای تمبر هندیها را جدا میکنیم و آنها را به سرکه میافزاییم و صبر میکنیم تا تمبر هندیها در سرکه حل شوند و بعد سرکه نیز بجوش بیاید.
تا فرصت داریم دم ازگیلها را میگیریم و تمیز میشوییم و در آبکشی قرار میدهیم و دستمالی را پهن میکنیم و ازگیلها را روی دستمال میریزیم و با دستمال حوله ای آنها را کاملا خشک میکنیم. به سرکه سر میزنیم اگر جوش آمده بود
و تمبر هندی در آن حل شده بود قابلمه را از روی حرارت بر میداریم و صبر میکنید تا سرد شود و بعد از صافی ترکیب تمبر و سرکه را رد میکنیم.سپس قابلمه را میشوییم و مجددا سرکه صاف شده را داخل آن میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم
و ازگیلها را به آن اضافه میکنیم و تامل میکنیم تا سرکه بجوشد و آنگاه شکر را اضافه میکنیم و با قاشق آرام مخلوط میکنیم تا کاملا حل شود و سرکه نیز به غلظت کافی برسد و قابلمه را از روی حرارت بر میداریم و صبر میکنیم تا مواد ترشی سرد شوند.
پس از آن پودر فلفل قرمز و کمی نمک روی مواد ترشی میریزیم و آرام مخلوط میکنیم تا ازگیلها آسیب نبینند و در شیشه میریزیم و درب آن را محکم میبندیم و به مدت 10 روز تا 2 هفته در یخچال نگهداری میکنیم و پس از آن ترشی ازگیل آماده شده را نوش جان کنید.
.
منبع: پارسی دی | https://parsiday.com