مواد لازم رب گوجه فرنگی برای 2 کیلو گرم
- نمک 40 گرم
- آب 2 کیلوگرم
- روغن مایع 100 گرم
- گوجه فرنگی 10 کیلوگرم
طرز تهیه رب گوجه فرنگی
برای تهیه رب گوجه فرنگی خانگی ابتدا گوجه فرنگیها را میشوییم و در آبکش قرار میدهیم تا آب اضافی شان برود سپس از وسط تمامی گوجه فرنگیها را با چاقو نصف میکنیم و در قابلمه ای بزرگ قرار میدهیم.
زمانیکه تمامی گوجه فرنگیها نصف شدن قابلمه را روی حرارت میگذاریم و صبر میکنیم تا آب خود گوجه فرنگیها در بیاید و به جوش بیاید.اینطوری پوست گوجه فرنگیها خیلی راحت جدا میشود.البته همچنان اجازه میدهیم
تا گوجه فرنگیها بجوشند تا کمی نرم شوند. پس از آنکه گوجه فرنگیها نرم شدن، توری سیمی که سوراخهای آن بسیار ریز است را داخل قابلمه یا ظرف بزرگی قرار میدهیم و زیر قابلمه را خاموش میکنیم
و گوجه فرنگیها را کم کم یا یکدفعه (اگر توری سیمی بزرگ باشد) داخل توری میریزیم و گوجه فرنگیها را روی توری فشار میدهیم تا پوست آن و دانههای داخل گوجهها راحت جدا شوند و آب گوجه فرنگی داخل قابلمه یا ظرفی که توری را در آن گذاشته ایم بریزد.
دقت کنید دانههای گوجه فرنگی از صافی توری رد نشود چون باعث کپک زودهنگام میشود. زمانیکه همه گوجه فرنگیها آبشان از توری رد شد قابلمه را روی حرارت میگذاریم و صبر میکنیم تا آب گوجه فرنگیها به جوش بیاید.
پس از اینکه آب گوجه فرنگیها کمی غلیظ شد و شروع به قل زدن کرد نمک را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم.برای اینکه متوجه شویم به غلظت کافی برای رب گوجه فرنگی رسیده است یا نه بهترین و راحترین کار این است که با قاشق روی رب خطی بکشیم.
اگر طول کشید تا شکاف ایجاد شده پر شود یعنی به غلظت رب گوجه فرنگی رسیده است و باید کاملا مراقب رب گوجه فرنگی بود و اگر سریع شکاف پر شد باید هنوز صبر کرد و زمان داد تا غلیظ شود.اگر رب را در حالی که شل است بر داریم باعث میشود
که زود کپک بزند پس صبر کنید تا قوام یابد. باید مرتبا رب گوجه فرنگی را هم بزنیم تا ته نگیرد چون طعم بدی به ما میدهد و امکان دارد ته آن سیاه شود.در پایان روغن را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم و اگر تمایل داشتید میتوانید روغن بیشتر نیز به آن اضافه کنید.
زیر قابلمه را خاموش میکنیم و اجازه میدهیم تا رب گوجه فرنگی آماده شده خنک شود و به دمای محیط برسد.سپس در ظرف مورد نظر میریزیم و درب آن را محکم میبندیم و در یخچال نگهداری میکنیم و برای انواع غذاها از این رب گوجه فرنگی سالم و خانگی استفاده میکنیم.
.
منبع: پارسی دی | https://parsiday.com