مواد لازم برای تهیه خیار شور
برای 7.5-7 کیلو گرم
گل کلم متوسط | 1 کیلو گرم |
کفس متوسط خرد شده | 500 گرم |
موسیر | 50 گرم |
سبزی(ترخون،گشنیز وشبت) | 1 کیلو گرم(900 گرم پاک شده) |
خیار ریز | 1 کیلو گرم |
هویج،حلقه حلقه شده | 1 کیلو گرم |
کالک | 250گرم |
سیر پوست کنده | 1 بوته (50 گرم) |
فلفل سبز،قرمز کوچک تند | 5-6 عدد |
آب | 5 لیتر(20 پیمانه) |
نمک | 1 پیمانه سرپر (290 گرم) |
مراحل آماده سازی خیار شور
- گل کلم را بشویید و گلهای آن را جدا کنید.
- کرفس را شسته و برگهای آن را جدا کنید و ساقههای نرم و لطیف آن را خرد کنید .
- موسیر را 5-4 بار بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود و در صافی بریزید.
- نصف سبزیجات را همراه با ساقه و به صورت دسته ای در کف ظرف مناسبی بریزید (بهتر است از دبههای پلاستیکی استفاده کنید).
- گل کلم ، خیار ، هویج ، کالک ، کرفس ، سیر ، موسیر و فلفل تند را با هم مخلوط کرده ، روی سبزیجات بریزید. روی آن را با باقی سبزیجات وبرگهای کرفس بپوشانید.آب ولرم را با نمک مخلوط کنید و هم بزنید تا حل شود.آب و نمک را روی سبزیجات بریزید و درب ظرف را ببندید .دبه را در جای نسبتاً خنک (دور از تابش آفتاب)بگذارید. پس از 15 روز شور آماده است.
پیشنهاد سر آشپز
درصورت دلخواه میتوانید 250 گرم سیب زمینی ترشی به شور اضافه کنید .
نکات ویژه
در صورتی که داخل شور 10 عدد نخود خام بریزیدمانع از نرم شده سبزیجات میگردد. در صورتی که یک پیمانه سرکه داخل آب شور اضافه کنید ، ترشی مخلوط سبزیجات خواهید داشت. با چغاله بادام ، ریواس و گوجه سبز نیز میتوانید شور درست کرده و به مدت 3 ماه در یخچال نگهداری کنید .
در صورت دلخواه 1 پیمانه آبغوره داخل شور اضافه کنید ؛ بدیهی است در صورت اضافه کردن سرکه یا آبغوره به همان نسبت باید از اندازه آب کم کنید .
خیار شور مانند شور سبزیجات است و با خیار ، حبههای سیر وفلفل آماده میشود.در آن از سبزیجاتی مانند ترخون ، شوید ، برگهای کرفس یا کرفس کوهی استفاده میگردد.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com