درست کردن اصولی زیتون پرورده
زیتون پرورده از محصولات زیرشاخه زیتون میباشد که در کنار سفرهها میتواند به یک خوراکی فوق العاده دوست داشتنی تبدیل شود.این محصول در شمال با ترکیب رب انار و گردو و روغن زیتون و سبزیهای محلی و افزودنی هایی مثل دانه انار خشکیده درست میشود.که ما بر این اساس برای شما طرز تهیه اصلی و اصولی زیتون پرورده را آماده کردیم تا شما نیز بتوانید این خوراکی کنار غذای خوشمزه را در سفره هایتان داشته باشید.
مواد لازم برای زیتون پرورده
مواد لازم | اندازه |
زیتون | 1کیلوگرم |
رب انار | 1 ق غ |
مغز گردو | 300 گرم |
آب انار | نصف استکان |
دانه انار | نصف پیمانه |
روغن زیتون | 3 ق غ |
سیر رنده شده | 1 بوته |
سبزی معطر | مقداری |
نمک | میزان لازم |
گلپر | میزان لازم |
طرز تهیه زیتون پرورده:
1. برای تهیه زیتون پرورده شمالی ابتدا مغز گردوها را دو بار چرخ میکنیم و در کاسه ای بزرگ میریزیم. سپس زیتونها را به آن اضافه میکنیم. اگر زیتونها ترش یا شور بودند به مدت حداکثر 1 ساعت در ظرف پر از آب میریزیم تا خوب خیس بخورند
2. سپس در آبکش میریزیم و آبکش میکنیم و میگذاریم تا آب اضافه آنها خارج شود و بعد در زیتون پرورده استفاده میکنیم. سپس رب انار و روغن زیتون را با آب انار یا لیمو ترش هم زمان به مواد میافزاییم و با قاشق مواد را مخلوط میکنیم
3. پس از اینکه مواد را خوب مخلوط کردیم، پودر نعناع خشک، پودر آویشن خشک، سیر رنده شده، گلپر،دانههای انار و روغن زیتون را نیز به مواد اضافه میکنیم و مجددا با قاشق مواد را با هم مخلوط میکنیم تا طعم سبزیها کاملا به خورد مواد برود.
4. پس از اینکه مواد کاملا یک دست شدند آنها را در ظرف مخصوص که در داشته باشد میریزیم و آن را محکم میبندیم. سپس در یخچال نگهداری میکنیم.
5.بهتر است زیتون پروده یک روز در یخچال بماند سپس آنرا مصرف کنید. نوش جان
نکتههای کلیدی برای خوشمزه تر کردن زیتون پرورده :
سبزی اصلی برای تهیه زیتون پرورده شمالی چوچاق است اما از آنجا که این سبزی فقط در شمال یافت میشود میتوانید از ترکیب نعناع و گشنیر به جای آن استفاده نمایید.
اگر زیتون تلخ بود برای درست کردن زیتون پرورده چیکار کنیم ؟
اگر زیتون شما تلخ بود آن را چند بار بجوشانید و آب آن را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود.
استفاده کم و زیاد از انار و گردو در زیتون پرورده چه تاثیری خواهد داشت ؟
اگر در زیتون پرورده از گردوی بیشتری استفاده نمائید رنگ زیتون پرورده شما روشن تر و در صورتی که از انار بیشتری استفاده نمائید رنگ ان تیره تر خواهد شد.
طعم بهتر زیتون پرورده با زیتون ریز یا درشت ؟
زیتونی که استفاده میکنید باید سبز، بدون هسته و ریز باشد. هر چه زیتونها ریز تر باشند، خوشمزه ترند و طعم زیتون پرورده بهتر خواهد شد. بنابراین هرگز زیتون هسته دار و درشت را برای تهیه این پیش غذا استفاده نکنید.
از کجا بفهمیم زیتون تازه است ؟
زیتونهای مصرفی باید تازه باشند. برای امتحان تازه بودن آنها نیز لازم است یکی از آنها را میل کنید. زیتون زیر دندان نه باید خیلی سفت و نه خیلی شل باشد.
چیکار کنیم زیتون پرورده سریع تلخ نشود ؟
گردویی که استفاده میکنید باید مرغوب و تازه باشد زیرا افزودن گردوی کهنه به زیتون پرورده باعث میشود این پیش غذا به سرعت طعم تلخی پیدا کند.
جلوگیری از کپک زدن زیتون پرورده
قبل از اینکه زیتون را به مخلوط تان اضافه کنید، آن را با آب نشویید زیرا باعث کپک زدن زیتون پرورده خواهد شد.
رب انار مناسب برای تهیه زیتون پرورده
رب اناری که در تهیه زیتون پرورده استفاده میکنید، باید ترش و شیرین باشد. هرگز رب انار کاملا شیرین یا بسیار ترش را برای طعم دار کردن این پیش غذا استفاده نکنید.
این سبزی را به زیتون پرورده اضافه نکنید !
در تهیه این پیش غذا هرگز از پیاز تازه یا پنیر استفاده نکنید. برخی افراد سبزیهای معطر را نیز برای طعم دار کردن این پیش غذا به آن اضافه میکنند که چندان کار درستی نیست مگر سبزیهای معطر بومی که در شمال کشور میرویند.
نگهداری از زیتون پرورده
برای نگهداری زیتون پرورده آن را در ظروف شیشه ای در دار قرار دهید و در یخچال بگذارید تا دوره ماندگاری آن طولانی شود.
زیتون پرورده چاشنی هر غذایی !
زیتون پرورده را با هر غذایی میتوان خورد. البته غذاهایی مانند کشک بادمجان، قورمه سبزی، خورش بادمجان و در کل غذاهای جنوبی و تهیه شده در مناطق کویری با این پیش غذا پیشنهاد نمی شوند.
خواص زیتون پرورده :
زیتون پرورده، علاوه بر خوشمزه بودنش سرشار از مواد مغذی، مواد معدنی، ویتامینها از جمله ویتامین E، آهن، مس، فیبر و آنتی اکسیدان و … است.
مصرف زیتون پرورده به همراه غذا، مقوی معده و اشتها آور و قابض میباشد.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com