چگونه کیک را از قالب جدا کنیم؟
قبل از هر چیزی باید بدانید که چرا کیک شما به قالب میچسبد. با دانستن دلیل این مساله میتوانید از تکرار این اتفاق جلوگیری کنید. در ادامه 6 دلیل رایجی که باعث چسبیدن کیک به قالب و درست جدا نشدن آن میشود را برایتان ذکر کرده ایم.
دلیل اول:
داغ بودن قالب و کیک، هنگام جدا کردن آن میتواند برای شما مشکل ساز شود. اجازه بدهید تا کمی قالب شما حرارت اش کم شود.
دلیل دوم:
قالب کثیف یا قالبی که از قبل خوب شسته نشده باشد میتواند برای شما دردسر ساز شود. همیشه قبل از ریختن مواد کیک داخل قالب، یک بار دیگر جهت اطمینان آن را بشویید.
دلیل سوم:
کیک سوخته همیشه به قالب میچسبد! نباید دمای فر به اندازه ای بالا باشد که باعث سوخته شدن کیک و در نتیجه چسبیدن آن به قالب شود. کیک را در طبقه وسطی فر بپزید تا از سوختگی آن جلوگیری کنید.
دلیل چهارم:
گاهی وقتها استفاده از کاغذ روغنی یک انتخاب نیست بلکه یک باید است. در تهیه کیکهای شکلاتی یا خیس که میزان شکلات داخل مواد کیک بالاست ، حتما باید از کاغذ روغنی استفاده کنید.
دلیل پنجم:
قالب را به خوبی چرب کنید. با دقت و حوصله تمام قسمتهای قالب را چرب کنید.
دلیل ششم:
اگر جریان هوا وجود نداشته باشد کیک شما خمیر میشود و در نتیجه به قالب میچسبد. البته دلایل متعددی برای خمیر شدن کیک وجود دارد اما اگر کیک شما خمیر شود حتما به قالب میچسبد.
قالبهای مختلف
حالا که با دلایل رایج چسبیدن کیک به قالب آشنا شدید باید بگوییم که جدا کردن کیک از هر قالبی روش خودش را دارد. امروزه انواع مختلفی قالب برای پخت کیک در بازار موجود است که از آن میان میتوان به قالبهای تفلون، سیلیکونی و فلزی اشاره کرد. علاوه بر آن، قالبها اشکال مختلفی نیز دارند و برخی از آنها میان تهی هستند. در ادامه بهترین روش برای جدا کردن کیک از هر قالب را برایتان ذکر کرده ایم.
قالب تفلون
همان طور که از اسم آن پیداست، قالبهای تفلون عموما نچسب هستند. اما در اثر استفادههای مکرر ممکن است خاصیت خود را از دست بدهند. این قالبها معمولا خیلی بیدردسر هستند اما بهتر است جهت اطمینان کمی داخل قالب را چرب کنید و بعد از اینکه کیک را از فر خارج کردید، اجازه دهید تا برای مدت 10 دقیقه کمی خنک شود. کیک داغ حتی به قالب تفلون هم ممکن است بچسبد.
قالب سیلیکونی
قالبهای سیلیکونی در سالهای اخیر در انواع و اقسام مدلها در بازار عرضه شده اند. قالبهای سیلیکونی بسیار بیدردسر هستند. نیازی نیست تا آن را مانند قالبهای تفلون حتما چرب کنید، تنها کافی است که اجازه دهید کیک بعد از پخت به مدت چند دقیقه خنک شود. به راحتی و بدون دردسر میتوانید کیک را از قالب جدا کنید. البته بهتر است از قالبهای سیلیکونی معتبر و با کیفیت استفاده کنید.
قالب فلزی
قدیمی ترین انواع قالب برای پخت کیک، قالبهای فلزی هستند. تنها چرب کردن برای این قالبها کفایت نمی کند بلکه باید علاوه بر چرب کردن، روی تمامی نقاط داخلی قالب، آرد نیز بپاشید. آرد اضافی را با زردن ضربه روی قالب از داخلش خارج کنید.
قالب میان تهی
اگر قالب فلزی شما میان تهی است علاوه بر چرب کردن و آرد پاشی روی نقاط داخلی آن، باید در نظر داشته باشید که ممکن است بخش داخلی به قالب بچسبد. راه ساده ای برای رفع این مشکل احتمالی وجود دارد. به کمک یک چاقو، کنارههای کیک را از قالب جدا کنید.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir